Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa osallistuu maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaa sammuttaa Prismojensa ja ABC liikennemyymälöidensä mainospylonien valot ilmaston puolesta maailman suurimmassa ilmastotapahtumassa Earth Hourissa tulevana lauantaina 27.3.2021 kello 20.30–21.30.

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Kaikki voivat osallistua tapahtumaan sammuttamalla turhat valot. Earth Hourin tavoitteena on, että symbolisen eleen kautta ilmaistaan huoli ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Tapahtuma ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

– Earth Hour on meille kaikille hyvä hetki pysähtyä pohtimaan yhteisen planeettamme tulevaisuutta. Haluamme myös ABC liikennemyymälöiden osalta olla mukana tässä tärkeässä yhteisessä haasteessa. Symbolisena eleenä sammutamme tienvarsien tunnettujen maamerkkien, ABC mainostornien, valot, kertoo Hämeenmaan ABC-ryhmäpäällikkö Sami Kovanen.

Paikallista yhteistyötä kestävämmän tulevaisuuden puolesta

Yhtenä Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden pääyhteistyökumppaneista Hämeenmaa on mukana ympäristöpääkaupunkivuodessa kehittämässä Lahden aluetta vastuullisuusteoilla. Kumppanuuden tavoitteena on edistää alueen asukkaiden kestäviä ruokavalintoja yhdessä Päijät-Soten ravitsemusterapeuttien kanssa sekä toteuttaa turvallista pyöräpysäköintiä Lahden keskustaan yhdessä LähiTapiola Vellamon kanssa.

Ympäristöteemat näkyvät kuluvana vuonna vahvasti myös muissa Hämeenmaan toimialueen kunnissa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi. Esimerkiksi Asikkalassa ja Hollolassa vietetään ympäristövuotta.

Hiilinegatiivinen 2025

– Ympäristövastuullisuus ja energiatehokkuus ovat meille todella tärkeitä asioita, sanoo Hämeenmaan asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä.

Osana S-ryhmää Hämeenmaan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Hämeenmaan käyttämä sähkö on päästötöntä, ja tällä hetkellä noin 60 prosenttia siitä tuotetaan tuulivoimalla. Lisäksi tavoitteena on, että vuoden 2030 loppuun mennessä kaikki käytettävä sähkö olisi uusiutuvalla energialla tuotettua.

– Kasvatamme jatkuvasti energiatehokkuuttamme, ja tavoitteenamme on nostaa vihreän energian määrää. Investoimalla puhtaaseen, uusiutuvaan energiaan vähennämme päästöjämme kestävästi. Lisäämme energiatehokkuuttamme muun muassa uusimalla kylmälaitteita, optimoimalla valaistusta sekä hyödyntämällä hukkalämpöä, kertoo Jaana Järvenselkä.

Hämeenmaa on S-ryhmän suurin aurinkoenergian tuottaja. Osuuskaupan toimipaikkaverkostossa on 34 aurinkovoimalaa.

Tiedotteessa on käytetty lähteenä www.earthhour.fi -sivustoa.

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, 050 542 3811
Osuuskauppa Hämeenmaa, ABC-ryhmäpäällikkö Sami Kovanen, 050 344 1462

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 166 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 900 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 166 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme