Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa suunnittelee kauppakeskusta Turengin keskustaan

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaa on jo pitkään halunnut kehittää Turengin keskusta-alueen palvelutarjontaa. Myös Janakkalan Osuuspankilla on ollut samansuuntaisia tavoitteita keskustan kehittämiseksi. Hämeenmaa on nyt tehnyt esisopimuksen Janakkalan Osuuspankin kiinteistön ostamisesta. Suunnitelmana on purkaa Osuuspankin kiinteistö ja rakentaa tilalle uusi kauppakeskus. Janakkalan Osuuspankki ja OP Koti Janakkala Oy tulevat pitkillä vuokrasopimuksilla vuokralaisiksi kauppakeskukseen. Tilaa tulee myös muille vuokralaisille.

Kuva: ARK Group Oy
Kuva: ARK Group Oy

Osuuskauppa Hämeenmaa ja Janakkalan Osuuspankki ovat sopineet kaupasta, jolla Harvialantien osuuspankkikiinteistö siirtyy Hämeenmaan Kiinteistöt Oy:n omistukseen.

– Olemme etsineet pitkään sopivaa ratkaisua Turengin keskustan kehittämiseksi ja päässeet nyt hyvään yhteisymmärrykseen osuuspankin kanssa, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

– Paikallisena toimijana haluamme olla mukana lisäämässä kunnan veto- ja pitovoimaa sekä turvata palveluiden pysyvyyttä ja kehittää nykyisiä palveluita asukkaiden hyväksi, jatkaa Janakkalan Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Suutari.

Kiinteistökaupan toteutuminen edellyttää rakennusluvan saamista.

Hämeenmaa on tehnyt viime vuosina runsaasti investointeja Kanta-Hämeeseen sekä työllistänyt hankkeiden myötä monia paikallisia ja alueellisia toimijoita.

– Tavoitteenamme on, että pystymme omalla toiminnallamme lisäämään alueemme kuntien ja kaupunkien vetovoimaa ja elinvoimaisuutta, sanoo Vormisto.

Uusi kauppakeskus kehittää Turengin keskusta-aluetta ja mahdollistaa siellä myös tulevaisuudessa nykyaikaiset, paikallisiin tarpeisiin ja toiveisiin vastaavat palvelut.

Kiinteistöön useita vuokralaisia

Uusi kauppakeskus rakentuu nykyisen pankkirakennuksen paikalle. Kauppakeskukseen rakennetaan uusi iso S-market, ja kiinteistön päävuokralaiseksi tulee Janakkalan Osuuspankki. Myös OP Koti Janakkala Oy muuttaa uusiin tiloihin. Osuuspankin kanssa on sovittu noin 400–500 m2 tilasta. Myös muille vuokralaisille tulee toimitiloja kauppakeskukseen. Kokonaisuudessaan kauppakeskuksen koko tulee olemaan alustavan arvion mukaan noin 4 000 m2.

– Uudesta S-marketista tulee merkittävästi nykyistä suurempi, laajan valikoiman ja monipuolisten palveluiden S-market, Olli Vormisto kertoo.

Tavoitteena on, että kauppakeskuksen avajaisia päästään juhlistamaan keväällä 2023.

– Aloitamme heti suunnittelun. Ajatuksena on purkaa ensin nykyinen osuuspankin kiinteistö uuden tieltä. Nykyinen S-market puretaan uuden kauppakeskuksen valmistuttua, sanoo Vormisto.

Nykyinen S-market Turenki palvelee asiakkaita normaalisti rakennustöiden ajan. Osuuspankin palvelut siirtyvät väistötiloihin Turengin keskustaan rakennustöiden ajaksi.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: ARK Group Oy
Kuva: ARK Group Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 166 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 900 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 166 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Pidä huolta -kampanja haastaa pitämään huolta nuoresta mielestä – Osuuskauppa Hämeenmaalta 10 000 euron lahjoitus21.9.2021 09:05:00 EEST | Tiedote

Korona-aika on lisännyt nuorten pahoinvointia ja ahdistuneisuutta. Tämä näkyy matalan kynnyksen mielenterveyspalvelujen ruuhkautumisena paitsi valtakunnallisesti, myös Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Toivon Kärki ry:n ja MIELI ry:n yhteisen Pidä huolta -hyväntekeväisyyshaasteen avulla kerätään rahaa nuorten mielenterveystyöhön yli 70 suomalaisen artistin voimin. Osuuskauppa Hämeenmaa liittyy 10 000 euron lahjoituksella osaksi LähiTapiolan ja S-ryhmän yhteistä puolen miljoonan euron kokonaislahjoitusta.

Kannustajat-tuella tunnepohjaista taidetoimintaa nuorille19.8.2021 11:58:14 EEST | Tiedote

Osuuskauppa Hämeenmaan Kannustajat-ohjelma jakaa vuosittain 60 000 euroa tukea kanta- ja päijäthämäläisille seuroille, harrastusyhdistyksille, kulttuuritoimijoille sekä avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöille. Sponsorointiohjelman avulla tuetaan lasten ja nuorten harrastamista sekä hyvinvointia edistävää toimintaa. Viime kevään Kannustajat-äänestyksessä eniten ääniä sai Lahden ensi- ja turvakoti ry, joka järjestää saamansa tukisumman avulla mm. taide- ja tunnetyöpajatoimintaa nuorille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme