Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa täyttää 115 vuotta

Jaa

Keskiviikkona 27.11.2019 tulee kuluneeksi 115 vuotta Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen ensimmäisen osuuskaupan perustamisesta. Osuuskauppa Hämeenmaa juhlistaa pitkää historiaansa toimipaikoissa järjestettävällä kahvituksella.

Osuustoimintalain säätäminen vuonna 1901 oli Suomessa lähtölaukaus innokkaalle osuuskauppojen perustamiselle. Ensimmäinen kantahämäläinen osuuskauppa perustettiin vuonna 1904 Tervakoskella ja ensimmäinen päijäthämäläinen vuonna 1906 Padasjoella.

– Osuuskaupan myymälät olivat vuosikymmeniä sekatavarakauppoja, joista sai ruokaa, vaatteita sekä kotitalous-, rauta- ja maataloustarvikkeita. Maailma on muuttunut, mutta vastuullinen arvopohja on pysynyt perustamisajoista lähtien samana. Keskiössä on asiakaslähtöisyys ja toiminta-ajatuksena etujen ja palveluiden tuottaminen asiakasomistajillemme, Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

Kaupungistuminen haastoi maaseutumyymälöihin nojanneet perinteiset pitäjäosuuskaupat 60-luvulta alkaen, ja S-ryhmässä alkoi useiden fuusioiden aika. Hämeessä merkittävin fuusio tapahtui 31.12.1992, kun silloiset alueosuuskaupat Etelä-Hämeen Osuuskauppa (EHO) ja Päijät-Hämeen Osuuskauppa (POK) muodostivat Osuuskauppa Hämeenmaan.

Nykyään Hämeenmaa on alueensa suurin yksityinen työnantaja, joka työllistää lähes 3 000 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen yli 165 000 asiakasomistajaa.

Hämäläisen osuuskaupan 115-vuotista historiaa juhlistetaan keskiviikkona 27. marraskuuta Hämeenmaan toimipaikoissa järjestettävän kahvituksen merkeissä. Lounasasiakkaat saavat juhlapäivänä pienen makean jälkiruoan Hämeenmaan ravintoloissa.

Kotimainen vastuunkantaja

Vastuullisuus on yksi Hämeenmaan liiketoiminnan kulmakivistä. Asiakaslähtöisyyden ja alueellisen hyvinvoinnin edistämisen lisäksi huomioimme oman toimintamme ympäristövaikutukset ja huolehdimme henkilöstöstämme.

Hämeenmaa kasvattaa koko ajan uusiutuvien energialähteiden osuutta energiankulutuksesta, samoin toimipaikkojen energiatehokkuutta. Suuri osa Hämeenmaan tarvitsemasta energiasta tuotetaan omalla tuuli- ja aurinkovoimalla; pelkästään tänä vuonna Hämeenmaan toimipaikkojen katoille on valmistunut 15 aurinkovoimalaa. Jo lähes kaikissa osuuskaupan myymälöissä on energiatehokkaat kylmälaitteet, joissa kylmäaineena käytetään ekologista hiilidioksidia ja lauhdelämpö pysyy tallessa myymälän lämmitystä varten.

Digitaalisten palveluiden kehittyminen on mahdollistanut sen, että voimme auttaa myös asiakkaitamme tekemään yhä vastuullisempia valintoja. Apuna valinnoissa ovat esimerkiksi S-mobiilin Omat ostot -palvelun uudet ominaisuudet: hiilijalanjälkilaskuri, jonka avulla näkee oman ruokakorinsa hiilijalanjäljen, ja kotimaisuuslaskuri, joka näyttää Suomessa tuotetut, valmistetut ja pakatut ruokatuotteet.

Vastuulliseen yritystoimintaan kuuluu keskeisesti myös henkilöstöstä huolehtiminen. Turvallinen työskentely-ympäristö, työhyvinvointi ja mahdollisuus kehittymiseen ovat tärkeä osa Hämeenmaan yrityskulttuuria. Lisäksi koko osuuskaupan henkilöstö kuuluu tulospalkitsemisen piiriin.

– Meillä on osaava, sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö, josta voimme olla ylpeä, Olli Vormisto toteaa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 165 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 950 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 165 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Lahden Seurahuone tarjoaa turvallisemman hotellivierailun8.7.2020 13:47:23 EESTTiedote

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone investoi uusien hotellihuoneiden lisäksi myös uudenlaiseen puhtauteen ja turvalliseen hotelliasiointiin. Virusten ja bakteerien leviämistä kosketuspinnoilta ehkäistään huolellisen siivouksen ja muiden toimenpiteiden lisäksi nyt myös nanoteknologiaan perustuvalla uudella suomalaisella innovaatiolla, katalyysipinnoituksella. Pintahygieniaratkaisuja tarjoavan Nanoksi Finland Oy:n pintojen katalyysikäsittely onkin ensimmäinen laatuaan, joka toteutetaan suomalaisessa hotellissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme