Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaalla vakaata kasvua

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaa julkisti ensimmäisen vuosipuolikkaan tuloksensa tänään. Hämeenmaan myynti kasvoi 3,3 prosenttia. Erityisesti hotelli -ja ravintola-ala sekä liikennekauppa ovat elpyneet koronaa edeltävälle tasolle. Tulos oli edellistä vuotta parempi. Asiakasomistajille maksettiin yli 16,1 miljoonaa euroa Bonuksia. Henkilöstömäärä oli kesäkuun lopussa 3749. Investointeja tammi-kesäkuussa tehtiin 18,8 miljoonalla eurolla.

S-market Idänpää
S-market Idänpää

Vahvaa myynnin kasvua usealla toimialalla

Osuuskauppa Hämeenmaan myynti oli kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa 652,4 M€ (ed. v. 631,5 M€). Vuoden 2021 ensimmäiseen vuosipuolikkaaseen nähden myynti kasvoi 20,9 M€ eli +3,3 %.

Liikennekaupan sekä erityisesti majoitus- ja ravintolakaupan myynnit ovat palautuneet koronaa edeltävälle tasolle. Majoitus- ja ravitsemiskaupan myynti kasvoi hienot +85,6% ja liikennekaupan +37,2%. Marketkaupan myynti pysyi lähes ennallaan, kasvua +0,6%. Myös tavaratalo- ja rautakaupan myynti vahvistui +3,2%. Autokaupan myyntiä ovat jarruttaneet muun muassa uusien autojen poikkeuksellisen pitkät toimitusajat ja sen myynti laski -22,5%.

  • Koronan hellitettyä ovat asiakkaamme löytäneet taas tiensä hotelleihimme, ravintoloihimme sekä ABC-liikennemyymälöihimme. Kun ihmiset liikkuvat jälleen enemmän kodin ulkopuolella, näkyy se Hämeenmaalla myös tavaratalokaupan mukavana piristymisenä. Samanaikaisesti päivittäistavarakaupan sekä autokaupan myynnit ovat kuitenkin olleet tiukemmalla. Alkuvuosi on ollut kuitenkin kokonaisuudessaan Hämeenmaalle oikein hyvä, siitä iso kiitos loistavalle henkilöstöllemme, sanoo Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto.

Alkuvuoden tulos, 15,9 M€, oli edellisvuotta parempi (ed. v. 14,4 M€).

Henkilöstö –ja asiakasomistajamäärät kasvoivat

Hämeenmaan henkilöstömäärä oli kesäkuun lopussa 3749, mikä on 310 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Henkilöstömäärä on kasvanut suhteellisesti eniten liikennekaupassa sekä majoitus- ja ravintolatoimialoilla. Vakituisen henkilöstönsä ohella Hämeenmaa työllistää vuosittain noin tuhat henkilöä kesätyöntekijöinä ja kausiapulaisina. Kesätyöntekijöistä suurin osa työskentelee Hämeenmaan marketeissa.

– Olen iloinen, että tänäkin kesänä voimme tarjota kesätyöpaikan niin monille, ollen samalla usein se ihan ensimmäinen kosketus työelämään. Kesätyöntekijät ovat meille tärkeä vahvuus. Sen lisäksi, että he ovat arvokkaita työntekijöitä, tuovat he myös mukanaan uusia raikkaita ideoita ja näkökulmia työn ja työyhteisöiden kehittämiseen, Vormisto kehuu.

Hämeenmaalla oli kesäkuun lopussa 168 051 asiakasomistajaa. Heille maksettiin Bonuksia yhteensä 16,1 M€ (ed. v. 15,4 M€).

Investointeja entistä parempaan asiakaskokemukseen

Kanta- ja Päijät-Hämeeseen tehtiin alkuvuonna investointeja 18,8 M€:lla. Suurimmat hankkeet olivat Asikkalan Vääksyyn huhtikuussa avautunut upouusi S-market sekä Hämeenlinnan S-market Idänpään kesäkuussa valmistunut mittava laajennus.

Hämeenmaalla, kuten koko S-ryhmässä, on käynnissä muitakin laajoja S-market ja Sale- toimipaikkauudistuksia. Niiden lisäksi myös Prisma Launeen ja Hämeenlinnan käyttötavaraosastot uudistettiin. Samoin päivityksen saivat keväällä Prisma Forssan ravintolamaailma sekä ABC Riihimäen market. Ruoan verkkokaupan verkosto laajeni Hämeenmaalla kevään aikana kahdeksalla uudella noutopisteellä.

Tulevaisuuden uudet kuviot

Janakkalan Turengin kauppakeskushanke etenee. Vanha Osuuspankin kiinteistö on purettu ja uuden noin 5000 m2 kauppakeskuksen rakennustyöt on aloitettu. Näillä näkymin kauppakeskuksen ja uuden S-marketin avajaisia vietetään keväällä 2023.

Tulevaisuudessa siintää myös Prisma Heinolan rakentaminen. Osuuskauppa Hämeenmaa ja Kopra Invest Oy allekirjoittivat esisopimuksen toukokuussa maa-alueesta Prisman rakentamiseksi Heinolaan. Prismalle etsittiin uusi mahdollinen alue aiemmin suunnitellulta sijainnilta löytyneiden luontoarvojen vuoksi. Investoinnin kokonaisarvo on noin 30 miljoonaa euroa ja Prisma Heinola tulee työllistämään noin sata työntekijää.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, puh. 050 358 8336

Kuvat

S-market Idänpää
S-market Idänpää
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 168 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 3260 työntekijää. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 168 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Geego ja Osuuskauppa Hämeenmaa tekevät ruutuajasta laadukasta27.6.2022 10:06:40 EEST | Tiedote

Lasten liikunnallisten taitojen ja aktiivisuuden suunnannäyttäjä Geego Kids Oy, Hämeenmaan Osuuskauppa ja B4G Group Oy aloittivat luovan ja kunnianhimoisen yhteistyön. Tavoitteena on tehdä lasten ruutuajasta laatuaikaa ja nostaa perheet ylös sohvalta ja viettämään yhdessä liikunnallisia hetkiä, uusia taitoja oppien. Yhteistyö tuo kaikkien perheiden saataville Geegon tuhansien liikunnallisten haasteiden sovelluksen, perheitä liikuttavat lastenkirjat sekä edulliset Geego by Exel- liikuntavälineet.

Huimasti laajentunut S-market Idänpää kätkee sisäänsä asiakkaiden toiveiden mukaista tuotevalikoimaa sekä uudenlaista palvelua8.6.2022 12:00:35 EEST | Tiedote

Laajennuksen kokenut hämeenlinnalainen S-market Idänpää avaa ovensa huomenna torstaina 9. kesäkuuta. Kevään aikana tehdyn remontin myötä myymälä on uudistunut uuden S-market-konseptin mukaiseksi ja on nyt entistäkin laadukkaampi ja energiatehokkaampi. Lisäksi myymäläuudistuksessa on otettu huomioon paikallisten asiakkaiden tarpeita ja toiveita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme