Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hämeentien uudistus on valmistunut

Jaa

Reilut kaksi vuotta kestänyt Hämeentien katuremontti on saatu valmiiksi. Valmiilla Hämeentiellä liikenteen aiheuttama melu on vähentynyt, joukkoliikenne sujuu nopeammin ja kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku on aiempaa turvallisempaa. Urakan aikainen aktiivinen viestintä sai runsaasti kiitosta.

Hämeentie Sörnäisten Kurvissa.
Hämeentie Sörnäisten Kurvissa.

Hämeentie uudistettiin Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi. Raitioliikenne kulkee uusilla kiskoilla, ja vesihuolto ja viemäröinti on uudistettu nykypäiväisiksi.

Uudistus on nopeuttanut joukkoliikenteen kulkua Hämeentiellä ja selkeyttänyt liikennettä. Lisäksi kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuus on parantunut, kun moottoriajoneuvot, kävelijät ja pyöräilijät on erotettu toisistaan. Myös autoliikenteen aiheuttama melu on vähentynyt.

Vaikka tärkein etappi eli ratikkaliikenteen paluu Kurvin ja Hakaniemen välille saavutettiin jo viime vuoden joulukuussa, osa viimeistelytöistä saatiin talvitauon jälkeen valmiiksi kesällä. Viimeisinä valmistuivat urakka-alueeseen kuuluneet sivukadut, kuten Haapaniemenkatu ja Viides linja.

Heinäkuussa korjataan vielä viimeisiä pieniä puutteita.

Hämeentie vaativa kohde

Hämeentien uudistus oli tähän saakka mittavin katuremontti Helsingin kantakaupungissa, ja muun muassa työmaan läpi kulkevan, vilkkaan joukkoliikenteen vuoksi erittäin haastava kohde. Työ eteni oletettua hitaammin, sillä tiedot kadunalaisesta vanhasta kunnallistekniikasta olivat puutteellisia. Oli osittain arvoitus, mitä montuista löytyy. Myös louhittavaa kalliota oli oletettua enemmän. Kaikkiaan urakkasuunnitelmiin tuli yli 600 poikkeamaa.

Viestintä sai kiitosta

Pitkä urakka-aika on vaatinut Hämeentien varressa asuvilta sitkeyttä, mutta Helsingin kaupunkiympäristön ja urakoitsija Destian yhteinen aktiivinen viestintä on saanut runsaasti positiivista palautetta kaupunkilaisilta.

”Palautteen mukaan näyttää siltä, että Hämeentien uudistuksen viestintä on onnistunut siinä, mitä tavoittelimmekin eli helpottamaan ihmisten arkea ja auttanut kestämään työmaan aiheuttamia melu- ja muita haittoja”, sanoo kaupunkiympäristön toimialan viestintäpäällikkö Heikki Mäntymäki.

”Tiivis yhteistyö työmaaorganisaatiomme kesken on ollut keskeinen onnistumisen kulmakivi viestinnässä ja sidosryhmäyhteistyössä”, sanoo Destian viestintävastaava Heidi Kekäläinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki Nurmi, puh. 09 310 38306
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Heikki Mäntymäki (8.7.2021), puh. 09 310 37368
viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Kuvat

Hämeentie Sörnäisten Kurvissa.
Hämeentie Sörnäisten Kurvissa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 1.7.20211.7.2021 19:32:35 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 1.7.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 19.8.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Kasin katutyöt muuttavat ratikoiden reittejä 12. heinäkuuta alkaen1.7.2021 12:38:19 EEST | Tiedote

Kasin katutöissä alkaa uusi vaihe Helsinginkadun alueen työmaalla maanantaina 12. heinäkuuta. Toukokuun puolivälissä alkaneiden kiskotöiden painopiste siirtyy Brahenkentän edustalle, Helsinginkadun ja Läntisen Brahenkadun risteykseen ja siitä edelleen Helsinginkatua länteen. Tähän saakka kiskotöitä on tehty Kaarlenkadun ja Helsinginkadun risteyksessä. Kiskotöiden vuoksi ratikoiden 1, 3 ja 8 poikkeusreitit muuttuvat. Korvaava bussi 8X aloittaa Oopperan ja Arabian välillä, ja linjat 2 ja 9 palaavat omille reiteilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme