Fimet Oy

Hammaslääkäreiden hoitoyksiköitä valmistavan Fimet Oy:n omistus vaihtuu

Jaa

Fimet Oy on sekä Askolassa että tytäryhtiön kautta Kiina Shanghaissa toimiva hammashoitoyksiköiden valmistukseen ja tuotekehitykseen erikoistunut yritys. Fimet tuottaa ergonomisesti muotoiltuja, luotettavia ja hammaslääkäreiden tarpeiden mukaisia hoitoyksiköitä. Suomen ulkopuolisen myynnin osuus on yli 90 % ja tärkeimmät markkinat ovat Kiinassa, Saksassa ja Ranskassa. Fimet-ryhmän liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä on 120 henkilöä, josta lähes puolet on Suomessa ja hoitoyksiköiden valmistusmäärä lähestyy 2000 yksikköä. Yhtiö kuuluu oman erikoisalansa merkittäviin toimijoihin.

Fimet Oy:n omistus vaihtuu, kun nykyiset omistajat myyvät yhtiön koko osakekannan sijoittajaryhmälle, jossa ovat vahvasti mukana yhtiön varatoimitusjohtaja DI Jukka Perttilä ja aiemmin toimitusjohtajana toiminut DI, MBA Turo Levänen. Samassa yhteydessä yhtiön suurin henkilöomistaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja DI Timo Janhunen jää eläkkeelle. Yhtiön nykyinen varatoimitusjohtaja Jukka Perttilä ottaa vastaan toimitusjohtajan tehtävät ja Turo Levänen tulee toimimaan yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

Fimet Oy:n omistuksen vaihtuessa yhtiö kasvattaa samalla omistustaan kiinalaisessa tytäryhtiössään Shanghai Fimet Medical Instrument Co., Ltd:ssa 50%:iin. Myyjinä toimivat Finnfund ja Sitra. Shanghai Fimet Medical Instrument Co. Ltd. eräs johtavista Kiinassa länsimaisia hammasalan hoitoyksiköitä valmistavasta yrityksistä.

DI Timo Janhusen perustama kansainvälisesti toimiva Fimet Oy on suunnitellut, valmistanut ja myynyt 80-luvulta asti korkeatasoisia hoitoyksiköitä hammashoidon tarpeisiin. Laitteita on myyty yli viiteenkymmeneen maahan. Yritys on Janhusen johdolla kasvanut ja kansainvälistynyt sekä Kiinan markkinoilla Fimet Oy:n tuotteet ovat saaneet vahvan markkina-aseman. Janhunen toteaa, että omistuksesta luopumisen ajankohta tuntuu nyt sopivalta, kun yhtiön toiminnalle on löydetty pitkäaikainen ja myös myyjien tavoitteita arvostava uusi omistajataho.

Yhtiön ostavassa sijoittajaryhmässä on toimivan johdon lisäksi kokeneita kaupan, teollisuuden ja rahoitusalan yrittäjiä ja liikkeenjohtajia.  Sijoittajaryhmässä ovat mukana mm. DE, perheyrittäjä Klaus Berner ja ekonomi Antti Kasi. Uusien omistajien tavoitteena on yhtiön pitkäjänteinen kehittäminen.  Uusista osakkaista Kasilla on taustaa mm. terveydenhoidon palveluista. Hänen mukaansa yksi Fimet Oy:n keskeisistä vahvuuksista on se, että hyvin vaativilla markkinoilla toimivat hammaslääkärit arvostavat yhtiön tuotteiden muotoilua ja käytettävyyttä. Hallituksen puheenjohtaja Turo Levänen toteaa, että yhtiöllä on erinomaiset kehittymisen mahdollisuudet. Yhtiön tuotteet ovat teknisesti edistyksellisiä ja Fimetillä on vahva jalansija Kiinan nopeasti kasvavilla suurilla markkinoilla.

Lisätietoja antavat:

Hallituksen puheenjohtaja
Turo Levänen
turo.levanen@fimet.fi
050 569 7626

Toimitusjohtaja
Jukka Perttilä
jukka.perttila@fimet.fi
040 520 0678

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fimet Oy
Fimet Oy
Teollisuustie 6
07230 Askola

https://www.fimet.fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fimet Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme