Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hammaslääkäriin vai ei? Nyt voit ottaa Omaolossa yhteyttä myös suun terveydenhuoltoon

Jaa
Vaivaako hammassärky? Vihlooko hampaitasi tai ovatko ikenesi tulehtuneet? Aiheutuuko ruuan pureskelusta kipua? Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) asukkaat voivat nyt tehdä Omaolo-palvelussa myös hampaiden tai suun alueen terveyteen liittyvän oirearvion ja jättää yhteydenottopyynnön suun terveydenhuoltoon.
Keusote, Iiro Rautiainen
Keusote, Iiro Rautiainen

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka sekä tukee itsehoitoa että ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaiseen hoitoon. Keski-Uudenmaanhyvinvointialue on ottanut Omaolossa käyttöön uuden oirearvion: hampaiden tai suun alueen oire tai vamma. Hyvinvointialueen asukkaat voivat siis jatkossa jättää Omaolosta yhteydenottopyynnön myös suun terveydenhuoltoon. 

Tyypillisiä suun alueen vaivoja, jotka vaativat akuuttia hoitoa, ovat esimerkiksi voimakas jatkuva särky, joka ei reagoi kivunlievitykseen ja joka estää nukkumisen, särkyyn liittyvä turvotus ja kuume tai rajoittunut suun avautuminen. Omaolon oirearvion voi täyttää verkossa milloin ja missä tahansa. 

Kun asukas on täyttänyt oirearvion Omaolo-palvelussa, sen voi lähettää Keusoten suun terveydenhuollon ammattilaisille,jos oirekuva sitä edellyttää. Suun terveydenhuollon ammattilaiset käsittelevät oirearvioita arkisin ma–pe klo 8–15 ja vastaavat yhteydenottopyyntöihin joko lähettämällä viestin Omaolossa tai soittamalla.Yhteydenotot käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä. Viestintä Omaolossa asiakkaan ja hyvinvointialueen välillä tapahtuu tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Keusote, Iiro Rautiainen
Keusote, Iiro Rautiainen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme