Espoon kaupunki - Esbo stad

Hämmästyttävät hämähäkit - Sami Karjalaisen valokuvia Villa Elfvikin luontotalossa 4.5. - 19.6.2022

Jaa

Näyttely esittelee muotokuvia eri hämähäkeistä, keskittyen erityisesti hyppyhämähäkkeihin.

Hämähäkkejä pelätään ja kammoksutaan. Ihan turhaan, sillä Suomessa ei elä oikeasti vaarallisia hämähäkkejä. Hämähäkeistä kannattaa puhua vain hyvää, koska ne ovat tärkeä osa ekosysteemiä.

Näyttelyssä on isokokoisia muotokuvia hämähäkeistä, keskittyen erityisesti hyppyhämähäkkeihin. Useimmista muista hämähäkeistä poiketen hyppyhämähäkit ovat isosilmäisiä, toinen toistaan viehättävämpiä pieniä hyppijöitä. Ne eivät kudo verkkoja, vaan saalistavat vaanien ja äkkinäisesti hypäten niin kuin kissaeläimet.

Näyttely liittyy tekijänsä uuteen kirjaan Suomen hyppyhämähäkit, jota esittelee kaikki Suomen noin 40 hyppyhämähäkkilajia ja pyrkii lievittämään suomalaisten hämähäkkikammoa näyttämällä kuinka viehättäviä hämähäkit voivat olla.

Suomen hyppyhämähäkit -kirjaa ja julistetta voi ostaa luontotalosta näyttelyn esilläolon ajan. Tiedotuskuvassa poseeraa kinnasjäkälähypykki.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, helatorstaina 26.5. klo 10-16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Karjalainen, puh. 0408617191, sk@korento.net

Katri Luukkonen, Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 5253, katri.luukkonen@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme