Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari aloittaa koronaviruskriisiä Ruotsissa ja Suomessa käsittelevän ohjelmasarjan - Carl Bildt ja Alexander Stubb keskustelevat tänään klo 14.00

Jaa

Tänään alkaa Hanasaaren uusi keskustelusarja koronaviruskriisistä Ruotsissa ja Suomessa.

Kuva, Stubb: Jussi Ratilainen, Bildt: Joakim Berndes
Kuva, Stubb: Jussi Ratilainen, Bildt: Joakim Berndes

Sarjan aloittavat entiset pääministerit Carl Bildt ja Alexander Stubb, jotka keskustelevat klo 14 Suomen aikaa Zoomin kautta aiheesta: Suomi ja Ruotsi koronaviruskriisissä – mitä tapahtui kansainväliselle yhteistyölle?

Bildtin ja Stubbin jälkeen webinaarit jatkuvat ruotsalais-suomalaisilla keskusteluilla EU:sta, vähittäiskaupasta, tulevaisuuden opetuksesta ja koulutuksesta sekä siitä, miten voidaan luoda yhteispohjoismainen valmiusstrategia.

”On tärkeää kysyä, miten Suomi ja Ruotsi pääsevät yhdessä vahvempina eteenpäin tästä poikkeuksellisesta maailmanlaajuisesta kriisistä. Miten voimme tulla yhteistyön avulla vahvemmiksi sekä taloudellisesti, yhteiskunnallisesti, poliittisesti että ympäristön kannalta kestävästi? Tässä keskustelusarjassa analysoimme kriisiä eri näkökulmista ja useita eri aloja ja organisaatioita edustavien henkilöiden kanssa Ruotsista ja Suomesta”, kertoo Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman. 

Hanasaaren vahvistettu ohjelma kesäkuussa:

  • 2.6. klo 14.00 Mitä tapahtui kansainväliselle yhteistyölle? Keskustelijoina entiset pääministerit Carl Bildt ja Alexander Stubb. Keskustelua moderoi Svenska Ylen toimituspäällikkö Mette Nordström.
  • 5.6. klo 14.00 Voiko EU päästä koronakriisistä vahvempana eteenpäin? Webinaarissa Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen ja EU-ministeri Hans Dahlgren
  • 9.6. klo 15.00 Mitä tapahtuu (vähittäis)kaupalle? Webinaarissa Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen, Svensk Digitalhandelin toimitusjohtaja Per Ljungberg ja hallitusammattilainen Ann Wahlroos-Jaakkola, jolla on mittava kokemus vähittäiskaupasta. Moderaattori: Torsten Fagerholm, Hufvudstadsbladetin pääkirjoitustoimittaja
  • 10.6. klo 13.00 Tulevaisuuden opetus ja koulutus. Koronavirusepidemia toi digiloikan opetukseen ja koulutukseen. Mitä opimme ja mitkä toimintamallit jäävät pysyviksi? Webinaarissa toiminnanjohtaja Ida Karlberg Gidlund, Teach for Sweden, ruotsinopettajat Jenny Edvardsson, Wendesgymnasiet i Kristianstad ja Katja Kurki, Hyvinkään yhteiskoulun lukio, sekä toiminnanjohtaja Micaela Romantschuk, Förbundet Hem och Skola i Finland.
  • 12.6. klo 15.00 Miten luodaan yhteispohjoismainen valmiusstrategia? Webinaarissa kansanedustajat Hans Wallmark ja Erkki Tuomioja

Kaikkiin seminaareihin tarvitaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu tästä: www.hanaholmen.fi/sv/event_category/alla-evenemang/

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva, Stubb: Jussi Ratilainen, Bildt: Joakim Berndes
Kuva, Stubb: Jussi Ratilainen, Bildt: Joakim Berndes
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme