Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto osallistuvat Almedalen-viikkoon ja SuomiAreenaan

Jaa

Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto osallistuvat kattavaan bilateraaliseen ruotsalais-suomalaiseen ja pohjoismaiseen ohjelmaan poliitikkoviikolla Visbyssä ja SuomiAreenalla Porissa.

Almedalenin poliitikkoviikon seminaarit pidetään heinäkuun 2.–9. päivä ja niissä käsitellään ajankohtaisia aiheita, kuten miltä pohjoismainen yhteistyö ja verkostoituminen näyttävät, kun 100-vuotias Suomi juhlii itsenäisyyttään. Lisäksi keskustellaan uudesta turvallisuustilanteesta Itämeren ympärillä sekä eroista Ruotsin ja Suomen poliittisen kulttuurin välillä.

”Meillä on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma Almedalen-viikolla Visbyssä. Olemme luoneet kokonaisuuden, joka on sekä kattava että syvällinen ja uskomme, että se houkuttelee monia kiinnostuneita osallistujia bilateraaliseen dialogiin”, kertoo Tina Räihä, joka vastaa Hanasaaren toiminnasta Almedalen-viikolla.

Lue lisää Hanasaaren ohjelmasta Almedalen-viikolla liitteenä olevasta tiedostosta.

Hanasaari SuomiAreenalla

SuomiAreena -tapahtuma on heinäkuun 10.–14. päivä, ja tuolloin Hanasaari järjestää muun muassa seminaarin ”Svensk-finskt försvarssamarbete – Hur långt kan man gå?” kaupungintalon sisäpihalla Porissa (Hallituskatu 12). Ohjelman järjestäjät ovat Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus ja Saab Finland Oy ja seminaari pidetään torstaina 13. heinäkuuta klo: 10.00–11.15.

Maanpuolustusdebattia vetävät Hanasaaren ohjelmajohtaja Maria Romantschuk ja Saab Finlandin johtaja, eversti evp. Anders Gardberg. Paneelissa ovat mukana muun muassa kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (Kokoomus), VTL, prikaatinkenraali evp. Juha Pyykönen (Security Analysis, Suomi) sekä VTT, lehtori Jacob Westberg (Försvarshögskolan, Ruotsi).

”Syväanalyyttisempien seminaarien lisäksi Hanasaaren Svenska nu-verkosto järjestää myös hieman kevyemmän Fika på svenska -tapahtuman, jonka ajatuksena on, että vierailijat saavat puhua ruotsia tunnettujen henkilöiden kanssa samalla, kun he nauttivat kupin kahvia,” kertoo ohjelmavastaava Mikael Hiltunen.

Katso SuomiAreenan koko pohjoismainen ohjelma liitteenä olevasta tiedostosta.

Lisätietoja Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgårdilta, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme