Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari vihittiin uudelleen käyttöön juhlallisin menoin

Jaa

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus vihittiin tänään uudelleen käyttöön juhlallisin menoin. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio, Tanskan kuningatar Margareeta II, Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa XVI ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja hänen puolisonsa Eliza Jean Reid osallistuivat kaikki uudelleenvihkimisseremoniaan.

Hanasaaren juhlallisuudet olivat osa 100-vuotiaan itsenäisen Suomen juhlistamista.

”Hanasaari on käynyt läpi mittavan remontin ja laajennuksen, ja uudelleenvihkiminen olisi tuskin voinut tapahtua tätä arvokkaammissa puitteissa. Hyvin nuori Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa oli läsnä Hanasaaressa, kun se vihittiin käyttöön kesäkuussa 1975, ja nyt hän on täällä jälleen kuningatar Silvia ja muut pohjoismaiset päämiehet seuranaan. Se tuntuu todella erityiseltä ja osoittaa, miten keskeinen rooli Hanasaarella on pohjoismaisessa yhteistyössä vuosien mittaan ollut ja on edelleen”, toteaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Valtionpäämiehet toivotettiin tervetulleiksi Hanasaareen Grex Musicuksen laululla. Sen jälkeen he siirtyivät auditorioon, jossa Maria Ylipään ja Marzi Nymanin musiikki avasi virallisen ohjelman.

Musiikkiosuuden jälkeen Maria Ylipää ja Jan-Erik Enestam toivottivat vieraat tervetulleiksi. Enestam on Ruotsalais-suomalaisen kulttuurirahaston puheenjohtaja. Rahastolla on ylin vastuu Hanasaaren toiminnasta. Tervehdysten jälkeen tasavallan presidentti piti puheensa.

Presidentin jälkeen puhui kuningas Kaarle XVI Kustaa, minkä jälkeen presidentti ja kuningas vihkivät Hanasaaren kulttuurikeskuksen uudelleen käyttöön. Hanasaaren ohjelma päättyi johtokunnan puheenjohtajan Kimmo Sasin puheeseen ja a cappella -ryhmä Forkin musiikkinumeroon.

Liitteenä olevia kuvia päivän tapahtumasta Hanasaaressa saa käyttää vapaasti. Lähde: Hanasaari.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Håkan Forsgård
Viestintäpäällikkö
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Kutsu medialle: Suomen ja Ruotsin puolustuspolitiikka uudessa ajassa – puolustusministerit Hanasaaressa 24.10.20.10.2017 11:28Tiedote

Hanasaaren kulttuurikeskus, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Folk och Försvar järjestävät tiistaina 24.10. seminaarin maanpuolustuksesta ja turvallisuudesta Pohjolassa ja Euroopassa. Millainen turvallisuuspoliittinen merkitys Itämerellä on Suomelle ja Ruotsille ja miten viime vuosien tapahtumat vaikuttavat alueisiin? Miten Ruotsin ja Suomen tulee jatkaa turvallisuutensa rakentamista ja miten kohtaamme nykyiset ja tulevat haasteet, kansallisella tasolla ja yhdessä?

Pressinbjudan: Finlands och Sveriges försvarspolitik i en ny tid – försvarsministrarna debatterar20.10.2017 11:28Tiedote

Hanaholmens kulturcentrum, Kulturfonden för Sverige och Finland samt Folk och Försvar ordnar tisdagen den 24 oktober ett seminarium om försvar och säkerhet i Norden och Europa. Vilken säkerhetspolitisk betydelse har Östersjön för Finland och Sverige och hur påverkas regionen av de senaste årens händelser? Hur ska Sverige och Finland fortsätta att bygga sin säkerhet och hur möter vi dagens och morgondagens utmaningar, nationellt och tillsammans?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme