Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hanhiluodon ja Luotsinmäen sillat korjataan Porissa

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Porissa valtatiellä 8 (Porin läntinen ohikulkutie) Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaustyöt maaliskuun aikana. Työt silloilla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka. Töiden aikana yleinen liikenne molemmilla siltapaikolla ohjataan siltojen yli kaistajärjestelyin. Liikenteen ollessa töiden alkuvaiheessa kahdella kaistalla ajoradan leveys on yhteensä 7,00 m. Liikennettä joudutaan kuitenkin merkittävän osan ajasta rajoittamaan myös yhdelle kaistalle. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla. Nopeusrajoitus molempien siltojen kohdalla on korjaustöiden kestäessä 30 km/h. Siltojen välisellä osuudella Hanhiluodossa olevien liittymien käyttöä ei rajoiteta. Järjestelyissä varaudutaan Pori Jazz tapahtumaan siten, että aikavälillä 9. – 17.7.2021 molemmilla siltapaikoilla on käytössä kaksi kaistaa. Siltojen korjaustöistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenne tulee ruuhkautumaan.

Hanhiluodon (vasemmalla) ja Luotsinmäen (oikealla) sillat korjataan Porissa valtatiellä 8 (Porin läntinen ohikulkutie)
Hanhiluodon (vasemmalla) ja Luotsinmäen (oikealla) sillat korjataan Porissa valtatiellä 8 (Porin läntinen ohikulkutie)

Hanhiluodon silta

Hanhiluodon silta on valmistunut 1985, ja sillan pintarakenteet sekä vesieristykset ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Pintarakenteet ja vesieristykset uusitaan ja samassa yhteydessä sillan molemmat reunapalkit kunnostetaan valamalla. Sillan betonikannen voimakkaasti rapautunut yläpinta joudutaan myös uusimaan ja sillan rakenteissa olevat halkeamat paikataan. Myös sillan kaiteet ja liikuntasaumalaitteet uusitaan.

Luotsinmäen silta

Luotsinmäen silta on valmistunut 1986, ja sen korjaustyöt toteutetaan käytännössä lähes samassa laajuudessa kuin Hanhiluodon sillalla.

Liikennejärjestelyt siltatyömailla

Liikennemäärä silloilla on lähes 12000 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on noin 1300 ajoneuvoa vuorokaudessa. Töiden aikana yleinen liikenne molemmilla siltapaikolla ohjataan siltojen yli kaistajärjestelyin. Liikenteen ollessa töiden alkuvaiheessa kahdella kaistalla ajoradan leveys on yhteensä 7,00 m. Osa liikennettä häiritsevistä työvaiheista pyritään tekemään yötyönä klo 21:00 – 05:00 välisenä aikana. Liikennettä joudutaan kuitenkin merkittävän osan ajasta rajoittamaan myös yhdelle kaistalle.

Siltojen pintarakenteiden uusimisen aikana sillalla pystytään pitämään vain yksi kaista käytössä. Rajoitus yhdellä kaistalle tulee alkamaan arviolta loppukeväällä ja se kestää arviolta noin 4 kuukautta. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 4,00 m. Tämä kaistarajoitus tulee ruuhkauttamaan liikennettä merkittävästi. Valitettavasti liikenteelle ei ole käytettävissä kiertotiereittejä maanteitä pitkin.

Järjestelyissä varaudutaan Pori Jazz tapahtumaan siten, että aikavälillä 9. – 17.7.2021 molemmilla siltapaikoilla on käytössä kaksi kaistaa.

Nopeusrajoitus molempien siltojen kohdalla on korjaustöiden kestäessä 30 km/h. Siltojen välisellä osuudella Hanhiluodossa olevien liittymien käyttöä ei rajoiteta.

Toivomme molempien kohteiden osalta tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaiden kohdalla liikuttaessa.

Siltoja alittavaa vesiliikennettä ei rajoiteta. Myöskään Huvilajuovan ja Kokemäenjoen vesiliikenteelle siltojen korjaustöistä ei aiheudu haittaa.

Työt silloilla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Ari Salo, p. 029 502 2830 sekä Jari Nikki, p. 0400 821 596                                           

- Destia Oy: työpäällikkö Eetu Väisänen, p. 040 351 0790 sekä työmaapäällikkö Kimmo Harju, p. 040 635 2788

Avainsanat

Kuvat

Hanhiluodon (vasemmalla) ja Luotsinmäen (oikealla) sillat korjataan Porissa valtatiellä 8 (Porin läntinen ohikulkutie)
Hanhiluodon (vasemmalla) ja Luotsinmäen (oikealla) sillat korjataan Porissa valtatiellä 8 (Porin läntinen ohikulkutie)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Antalet arbetslösa och permitterade minskade som det brukar i januari2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vid Egentliga Finlands arbets­ och näringsbyrå fanns i slutet av januari 26 700 arbetslösa arbetssökande. I januari brukar arbetslösheten vanligen minska och nu minskade antalet arbetslösa med 4 200 personer. Jämfört med året innan ökade antalet arbetslösa med 6 500 personer (32 %), dvs. i samma takt som i hela landet. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes ökningen av antalet arbetslösa fortsättningsvis i huvudsak av en ökning av antalet permitterade. I slutet av januari var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 11,7 %, vilket är 2,8 procentenheter mer än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (12,7 %). I januari ökade antalet arbetslösa drastiskt jämfört med året innan i de flesta av Egentliga Finlands ekonomiska regioner. Arbetslösheten ökade snabbast i Åbolands skärgård (42 %) och långsammast i Nystadsregionen (10 %). Den högsta arbetslöshetsgraden fanns i Salo ekonomiska region (12,9 %) och

Työttömien ja lomautettujen määrät vähenivät tammikuiseen tapaan2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun lopussa 26 700 työtöntä työnhakijaa. Tammikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja nyt niin tapahtui 4 200 henkilöllä.Viime vuoden tammikuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 6 500 henkilöä enemmän (32%) eli määrä kasvoi samaa tahtia kuin koko maassa. Lomautettujen määrä oli tammikuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se väheni tammikuun ajan. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli edelleen painotetummin lomautettujen määrän kasvua. Työttömien osuus työvoimasta oli tammikuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,7 % eli 2,8 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,7 %). Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Kovinta kasvu oli Turunmaan saaristossa (42%), kun Vakka-Suomessa se oli hitainta (10%). Turunmaa, Vakka-Suomi ja Loimaa

Suojatien SeeMee -varoitusjärjestelmä parantanut jalankulkijoiden turvallisuutta17.2.2021 12:56:30 EETTiedote

SeeMee on suojatiestä ilmoittavaan liikennemerkkiin asennettava varoitusjärjestelmä, joka havaitsee jalankulkijan automaattisesti. Järjestelmän toimintaa on seurattu kahdeksan (2012–2019) vuotta. Havaintoja saatiin 1 611:stä jalankulkijan ja autoilijan kohtaamisesta. Kun kaikkien suojateiden tulokset lasketaan yhteen, jalankulkijoiden väistäminen lisääntyi 14 prosenttia. Havaintojen pohjalta voidaan tehdä myös päätelmiä siitä, millaisiin liikenneympäristöihin SeeMee -varoitusjärjestelmä soveltuu ja toimii toivotunlaisesti. ELY-keskus tulee hyödyntämään tuloksia SeeMee -järjestelmän käyttökohteiden arvioinnissa.

Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelma päivitetään - Millaista on tulevaisuuden liikenne Satakunnassa?8.2.2021 12:40:16 EETTiedote

Satakuntaliitto ja Varsinais‐Suomen ELY-keskus ovat käynnistäneet Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelman päivittämisen. Miten Satakunnassa tuetaan elinkeinoelämän kehitystä, helpotetaan ihmisten arkea, vähennetään liikenteen ilmastopäästöjä ja parannetaan liikenteen turvallisuutta? Mitkä ovat Satakunnan liikennejärjestelmän tärkeimpiä kehittämistoimia ja -hankkeita? Entä miten maakunnan liikenneverkkoja ja -palveluita on tarpeen kehittää? Liikennejärjestelmä-suunnitelman päivitystyössä pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme