Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hanna Harris on valittu Helsingin uudeksi designjohtajaksi

Jaa

Helsingin kaupungin designjohtajan tehtävään on valittu valtiotieteiden lisensiaatti ja kaupunkitutkija Hanna Harris. Tehtävää haki 50 henkilöä. Harris aloittaa tehtävässä 9. maaliskuuta. Hän siirtyy Helsingin kaupungin palvelukseen Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toiminnanjohtajan tehtävästä.

Hanna Harris. (Kuva: Sakari Röyskö)
Hanna Harris. (Kuva: Sakari Röyskö)

Helsingin uusi designjohtaja Hanna Harris on erikoistunut arkkitehtuurin ja designin näkyväksi tekemiseen sekä niiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen yhteiskunnassa. Harris on toiminut aiemmin myös Helsinki Design Weekin ohjelmajohtajana ja Suomen Lontoon instituutin ohjelmajohtajana.

Muotoilu ja arkkitehtuuri ovat keskeisiä Helsingin kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjiä. Niillä on myös merkittävä rooli Helsingin kaupunkistrategiassa. Helsinki palkkasi ensimmäisenä kaupunkina maailmassa muotoilujohtajan vuonna 2016. Kaupunki vahvistaa kansainvälistä profiiliaan muotoilun suurkaupunkina myös tulevaisuudessa. Tätä kehitystä tukee uuden designjohtajan nimittäminen. Tehtävässä tulee painottumaan kaupunkikehityksen näkökulma.

"On suuri kunnia tulla mukaan vahvistamaan edelleen Helsingin profiilia designkaupunkina. Tehtävänäni on auttaa kaupunkia identifioimaan, missä design ja arkkitehtuuri tarjoavat lisäarvoa kaupunkimme kehittämisessä. Tämä pohjalta tavoitteenani on luoda laaja-alaista yhteistyötä ja vaikuttavia tekoja entistä paremman Helsingin rakentamiseksi", Hanna Harris kertoo.

Designjohtajan tehtävä on neljän vuoden määräaikainen tehtävä. Designjohtaja sijoittuu kaupunkiorganisaatiossa osaksi kaupunkiympäristön toimialaa.

"Vahvistamme designjohtajan valinnalla positiivista, urbaania kaupunkikehitystä. Designjohtaja voi esimerkiksi edistää placemaking-osaamista sekä palvelumuotoilun hyödyntämistä kaupunkiorganisaatiossa", toteaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Harris
puh. 050 341 5619

Mikko Aho, toimialajohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 577 9490, mikko.aho@hel.fi

Kuvat

Hanna Harris. (Kuva: Sakari Röyskö)
Hanna Harris. (Kuva: Sakari Röyskö)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Vanhankaupunginlahden ruovikkoalueella tehdään luonnonhoidollinen koeruoppaus20.2.2020 13:08:45 EETTiedote

Helsingin Vanhankaupunginlahdella tehdään 24.2.–15.3.2020 vesilintujen elinympäristöjen parantamiseksi enintään 500 kuution koeruoppaus, jossa avataan ruovikkoon noin viiden aarin avovesilampare. Keinumäen lintutornin edustalle tehtävä ruoppaus on Vanhankaupunginlahden Natura 2000 alueen hoito- ja käyttösuunnitelman (2015–2024) mukainen kunnostustoimi, jolle on Uudenmaan ELY-keskuksen hyväksyntä. Koeruoppauksesta saatavien kokemusten avulla suunnitellaan myöhempiä, laajempia ruoppauksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme