Assemblin Oy

Hansakortteli aloittaa energiatehokkuushankkeen Assemblinin kanssa

Jaa

Uudistuva Hansakortteli pienentää hiilijalanjälkeään panostamalla energiatehokkuuteen. Hansakortteli on asettanut tavoitteekseen vähentää energiankulutustaan vuodessa noin 230 kerrostaloasunnon verran. Hankkeen toteuttaa talotekniikan asennus- ja palvelukumppani Assemblin.

Hansakortteli on asettanut tavoitteekseen vähentää energiankulutustaan vuodessa noin 230 kerrostaloasunnon verran. KUVA: Hansakortteli
Hansakortteli on asettanut tavoitteekseen vähentää energiankulutustaan vuodessa noin 230 kerrostaloasunnon verran. KUVA: Hansakortteli

Hansakortteli teetti meneillään olevan uudistushankkeen yhteydessä energiaselvityksen. Aktiivisen ympäristöohjelman ansiosta kiinteistön energian kulutuskehitys on edennyt jo useiden vuosien ajan vihreämpään suuntaan. Eri-ikäisistä kiinteistöistä koostuva Hansakortteli vaatii silti suuremman hankkeen aloittamisen hukkaenergian leikkaamiseksi.

– Meille on tärkeää tehostaa energian käyttöä ja vähentää kasvihuonepäästöjä pitkäaikaisesti kustannustehokkaalla tavalla. Olemme kehittäneet energiatehokkuutta aiemmin kiinteistökohtaisesti, mutta nyt pyrimme saamaan kaikki Hansakorttelin kiinteistöt toimimaan synergisesti. Kiinteistöjen uusi omistusrakenne mahdollisti hankkeen käynnistämisen, Hansakorttelin kiinteistöpäällikkö Petri Honkasalo taustoittaa.

Harppaus kohti vihreämpää tulevaisuutta

Hansakorttelin energiansäästötavoitteet ovat kunnianhimoiset. Kaukolämmön osalta tavoitellaan yli neljänneksen, sähkön osalta yli viidenneksen ja kaukokylmän osalta noin kymmenyksen vuosisäästöä. Samalla parannetaan kauppakeskuksen lämmityksen ja ilmastoinnin hallittavuutta.

Säästyvä energiamäärä vastaa noin 230 kerrostaloasunnon vuotuista energiantarvetta. Hiilidioksidipäästöjen osalta tämä tarkoittaa noin 1 040 000 kg vähennystä vuodessa, mikä vastaa noin 330 auton vuosipäästöjä.

Energiatehokkuushankkeen toteuttajaksi valittiin taloteknisiä ratkaisuja tarjoava Assemblin, joka on toteuttanut useita vastaavia hankkeita. Valintaan vaikutti Assemblinin aikaisempien vastaavien hankkeiden tulokset ja monipuolinen rakennusautomatiikan sekä kiinteistön modernisoinnin osaaminen.

– Hankkeessa tullaan edistämään lämmöntalteenoton entistä parempaa hyödyntämistä. Keskitymme myös modernisoimaan ilmanvaihtoa, parantamaan tarpeenmukaisen ilmanvaihdon toimintaa ja hyvien olosuhteiden toteutumista lähinnä rakennusautomaation avulla. Hankkeesta tekee haastavan Hansakorttelin eri osien suuri ikähaitari sekä niiden keskenään erilaisten teknisten ratkaisujen yhteensovittaminen, Assemblinin myyntijohtaja Pekka Ervasti kertoo.

Turun Hansakortteli on Suomen rakastetuin kauppakeskus (Helsingin Sanomat, 14.2.2016). Hansakorttelin myynti vuonna 2017 oli noin 227 miljoonaa euroa ja kävijämäärä noin 12,4 miljoonaa. Hansakorttelissa toimii yli 130 yritystä.

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani kiinteistön koko elinkaaren ajaksi. Assemblin asentaa, huoltaa ja suunnittelee LVISAK-järjestelmiä sekä toteuttaa energiatehokkuus- ja linjasaneerausprojekteja. Assemblinin ammattilaiset tarjoavat asiakkaille sekä osaamista, että vuosien kokemusta taloteknisten ratkaisujen osalta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja Assemblinilla työskentelee melkein 6 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Honkasalo
kiinteistöpäällikkö
Hansakortteli
p. +358 50 4418 126
petri.honkasalo@hansakortteli.fi

Pekka Ervasti
Myyntijohtaja
Assemblin Oy, Energiatehokkuus ja Elinkaaripalvelut
p. +358 50 469 7575
pekka.ervasti@assemblin.fi

Kuvat

Hansakortteli on asettanut tavoitteekseen vähentää energiankulutustaan vuodessa noin 230 kerrostaloasunnon verran. KUVA: Hansakortteli
Hansakortteli on asettanut tavoitteekseen vähentää energiankulutustaan vuodessa noin 230 kerrostaloasunnon verran. KUVA: Hansakortteli
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee melkein 6 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Assemblin projektiyhteistyössä maisteriopiskelijoiden kanssa28.6.2018 09:20Tiedote

Lappeenrannan Yliopiston kauppatieteiden maisteriopiskelijat Jenni Salo, Sara Anttila ja Anna Hirsimäki ovat projektikurssien huipputaitajia. Kolmikko lähti etsimään loppuvuodesta 2017 Project Course on Sustainable Business -kurssille yritystä, minne voisivat toteuttaa projektin koskien kestäviä yritysmalleja. Opiskelijat päätyivät valitsemaan projektiin Assemblinin omien kontaktiensa kautta. Mitä hyötyjä on kurssiyhteistöistä opiskelijoille ja valitulle yritykselle? Mitä tällaisella projektilla voidaan saavuttaa? Lue ja innostu kolmikon tarinasta ja projektista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme