Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Harakan saarella uusi luontopolku

Jaa

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan saari aukeaa jälleen yleisölle. Uutuutena saarta kiertää noin kilometrin pituinen moliililuontopolku, jonka rasteilla kerrotaan saaren upeasta luonnosta ja historiasta.

Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.
Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.

citynature.eu/fi/helsinki/

Harakan luontokeskuksen luontotalo, akvaariot, valokuvanäyttelyt ja Vellamon satutalo esittelevät Itämerta ja saaristoluontoa.

”Saaren eteläosassa sijaitseva bunkkeri otetaan näyttelykäyttöön ja syksyllä sen päälle rakennetaan maisema- ja lintujenkatselulava. Polkuja parannetaan ja jatkossa lintupiilolle pääsee myös lastenrattailla”, kertoo Harakan toiminnasta vastaava Kaisa Pajanen

Uusi pysyväisnäyttely Harakka – onnellisten saari

Puolustusvoimien kemian laboratorion (vuosina 1929–1988) työyhteisön arjesta kertova valokuvanäyttely avautuu 15.5. Kesän vierailevat näyttelyt ovat Sari Vahersalmen valokuvanäyttely Roskaton retkeily, vain jalanjälkeni jää luontoon 8.5.–21.6. ja Tapio Heikkilän valokuvanäyttely Suomi Finland: Kansallismaisemat – Nationallandskap – National Landscapes 28.6.–15.8. 

Kesäkauden 2018 ohjelma sisältää maksuttomia luontoretkiä, lasten saariseikkailuja, yleisötapahtumia ja näyttelyitä. Joka sunnuntai klo 14–15 järjestettävällä maksuttomalla saarikierroksella tutustutaan saaren luontoon ja historiaan. Harakan kesän 2018 tapahtumat löytyvät täältä:

Luontokeskus on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuun loppuun päivittäin klo 10–17, lauantaisin luontokeskus on suljettu. Yhteysvene saarelle kulkee puolen tunnin välein Kaivopuiston rannasta Ullanlinnan laiturista. Venemaksu ainoastaan kortilla. Veneen aikataulu: 

Kuvia Harakan saaresta: 

Kuvan julkaisun yhteydessä mainitaan: Helsingin kaupungin aineistopankki / kuvaajan nimi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupungin ympäristökeskus
Tiimipäällikkö
Kaisa Pajanen, puh.09 310 31521,
sähköposti: kaisa.pajanen@hel.fi

Tiedotussihteeri
Margit Jensen, puh. 09 310 31535,
sähköposti: margit.jensen@hel.fi

Kuvat

Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.
Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme