Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Harakan saarella uusi luontopolku

Jaa

Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan saari aukeaa jälleen yleisölle. Uutuutena saarta kiertää noin kilometrin pituinen moliililuontopolku, jonka rasteilla kerrotaan saaren upeasta luonnosta ja historiasta.

Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.
Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.

citynature.eu/fi/helsinki/

Harakan luontokeskuksen luontotalo, akvaariot, valokuvanäyttelyt ja Vellamon satutalo esittelevät Itämerta ja saaristoluontoa.

”Saaren eteläosassa sijaitseva bunkkeri otetaan näyttelykäyttöön ja syksyllä sen päälle rakennetaan maisema- ja lintujenkatselulava. Polkuja parannetaan ja jatkossa lintupiilolle pääsee myös lastenrattailla”, kertoo Harakan toiminnasta vastaava Kaisa Pajanen

Uusi pysyväisnäyttely Harakka – onnellisten saari

Puolustusvoimien kemian laboratorion (vuosina 1929–1988) työyhteisön arjesta kertova valokuvanäyttely avautuu 15.5. Kesän vierailevat näyttelyt ovat Sari Vahersalmen valokuvanäyttely Roskaton retkeily, vain jalanjälkeni jää luontoon 8.5.–21.6. ja Tapio Heikkilän valokuvanäyttely Suomi Finland: Kansallismaisemat – Nationallandskap – National Landscapes 28.6.–15.8. 

Kesäkauden 2018 ohjelma sisältää maksuttomia luontoretkiä, lasten saariseikkailuja, yleisötapahtumia ja näyttelyitä. Joka sunnuntai klo 14–15 järjestettävällä maksuttomalla saarikierroksella tutustutaan saaren luontoon ja historiaan. Harakan kesän 2018 tapahtumat löytyvät täältä:

Luontokeskus on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuun loppuun päivittäin klo 10–17, lauantaisin luontokeskus on suljettu. Yhteysvene saarelle kulkee puolen tunnin välein Kaivopuiston rannasta Ullanlinnan laiturista. Venemaksu ainoastaan kortilla. Veneen aikataulu: 

Kuvia Harakan saaresta: 

Kuvan julkaisun yhteydessä mainitaan: Helsingin kaupungin aineistopankki / kuvaajan nimi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupungin ympäristökeskus
Tiimipäällikkö
Kaisa Pajanen, puh.09 310 31521,
sähköposti: kaisa.pajanen@hel.fi

Tiedotussihteeri
Margit Jensen, puh. 09 310 31535,
sähköposti: margit.jensen@hel.fi

Kuvat

Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.
Meriharakoita. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marianne Saviaho.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki selvittää ilmasto-ohjelmansa elinkeinovaikutuksia21.5.2018 09:48Tiedote

Helsinki haluaa tehdä toimivaa ja hiilineutraalia kaupunkia yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa. Helsingin kaupunki selvittää kesän aikana, millaisia vaikutuksia Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmalla on alueen elinkeinoelämälle. Selvitystä varten kerätään elinkeinoelämän toimijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden mielipiteitä. Tarkoituksena on arvioida muun muassa uusien työpaikkojen ja vientimahdollisuuksien syntyä. Lisäksi selvitetään, minkälaisia huolia, toiveita ja kehittämisehdotuksia uuteen toimenpideohjelmaan liittyy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme