SDP EDUSKUNTA

Harakka: Verotuksen perusteeksi kestävä kehitys

Jaa

Timo Harakka vappupuheissaan Kirkkonummella ja Porvoossa: ”SDP esittää, että arvonlisävero peritään tulevaisuudessa sen mukaan, miten se pahentaa ilmastonmuutosta tai miten se on vaihtoehtoja parempi. Tietenkään ei ole helppo määritellä jokaisen tuotteen tai palvelun ilmastovaikutusta, mutta se pakottaa ottamaan ympäristövaikutukset huomioon joka ikinen hetki”, sanoi kansanedustaja Timo Harakka (sd) vappupuheessaan Kirkkonummella ja Porvoossa.

Eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava ihmetteli, kuinka suuresta sote-uudistuksesta pitäisi tehdä päätöksiä, vaikka taloudellisia vaikutuksia edes muutosvaiheen kustannuksista ei ole arvioitu edes miljardien tarkkuudella.

”Hallitus vaatii allekirjoittamaan avoimen vekselin, jonka maksumieheksi joutuu seuraava hallitus. Tähän emme suostu. Vastuullinen päättäjä ei voi hyväksyä nykyistä sotea”, Harakka painotti.

Opposition yhteisessä kannanotossa viikonloppuna paheksuttiin sote-päätösten kohtuutonta kiirettä ja huonoa valmistelua.  Harakka yhtyi kritiikkiin: ”Hallitus yrittää saada Suomen lähihistorian valtavimman uudistuksen pika-aikataululla. Se yrittää tunkea elefanttia mopoautoon.”

Vaikka opposition vappuperinteisiin kuuluu hallituksen haukkuminen, Harakka halusi kääntää katseen tulevaisuuteen. Sipilän hallitus on kyvytön uudistuksiin: ”Keskustapuolue vajoaa, kokoomus hajoaa, sininen tulevaisuus on menneisyyttä.”

Seuraavan hallituksen on tehtävä viisi uudistusta ja viisi panostusta kestävään kasvuun ja työllisyyteen.

”Toinen aste kaikille, varhaiskasvatus jokaiselle, naisten asemaa parantava perhevapaauudistus, yksinkertaisempi sosiaaliturva sekä viidentenä pieniä palkkoja ja yritystuloja tukeva verouudistus”, Harakka luetteli. ”Seuraavan hallituksen on investoitava oppimismiljardiin, tutkimuksen ja innovaatioiden tukeen, köyhyyden poistamiseen, aidosti aktiiviseen työllistämiseen sekä työssäkäyntiä tukevaan asunto- ja liikennerakentamiseen.”

Vappupuheesta siirryttiin myös vapputekoihin – muovinkierrätykseen.

”Ehdotan yhteistä vappulupausta: kansanedustajat tekevät parempia lakeja ja osoitamme määrärahoja muovinkierrätyksen moninkertaistamiseksi, kansalaiset lisäävät kierrätystä ja vaativat parempia palveluita.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Timo Harakka 050 3869292

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Ihalainen: Liikenneinvestoinnit tukevat kilpailukykyä ja kotimaista saatavuutta15.11.2018 13:17Tiedote

Suomen suhteellinen etäisyys Eurooppaan on kasvanut. Etelä-Skandinavian mittavat investoinnit nopeisiin raideyhteyksiin ovat vieneet Ruotsin, Norjan ja Tanskan entisestään lähemmäksi toisiaan ja Eurooppaa. Pohjolan poliitikot loivat vision, että Etelä-Skandinaviasta tehdään maailman kilpailukykyisin työmarkkina-alue. Tavoitteena oli linkittää kansantaloudet nopeilla radoilla yhteen ja sysätä työvoima liikkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme