Assemblin Oy

Harppuunakorttelin parkkihallin ja N-rakennuksen talotekniikkatyöt ovat päässeet vauhtiin

Jaa

Assemblin on rakentamassa yhdessä Merimieseläkekassan ja muiden allianssikumppaneiden kanssa aivan uudentyyppistä asuinkerrostalokohdetta Turkuun. Uudiskohteessa rakennetaan eri vaiheissa 13 rakennusta käsittävä asuintalokortteli autohalleineen ja piha-alueineen. Allianssihankkeessa talotekniikkatyöt ovat päässeet vauhtiin ja tällä hetkellä rakentuu autohalli ja siihen liittyvä N-rakennus.

Harppuunakortteli aukionäkymä
Harppuunakortteli aukionäkymä

- Toukokuun alussa sähköasentajat pääsivät aloittamaan parkkihallin asennustöitä myös ilmastointiasentajat pääsivät toukokuun lopulla aloittamaan N-rakennuksen 1.kerroksen runkokanava-asennukset. Putkiasentajat ovat jo pidemmän aikaa saaneet suorittaa omia asennuksiaan muun muassa viemäreitä ja lämpölinjoja. Aikataulusta on tullut talotekniikkatöille erittäin haastava, koska betonin kuivumisongelmat viivästyttivät aloitusta. Samoin pölynsidontaa ei voinut suorittaa ennen kuin lämpötila oli keskimääräisesti + 5 astetta, kertoo Assemblinin Turun aluejohtaja Ari Oksanen.

- Luonnollisesti tämä kevät oli todella kylmä ja kesti kauan, että saavutettiin yllä mainittu lämpötila pölynsidontaa varten, tämä piti tehdä ennen meidän asennuksia. Talotekniikka-asennukset ovat edistyneet kuitenkin todella ripeästi, vaikka aloitus venyi pitkälle. Tällä hetkellä LVI-puoli tekee kalustustöitä ja sähköasentajat aloittavat kalustusvaiheen ensi viikolla, jatkaa Oksanen.

Allianssi on uudentyyppinen tapa toteuttaa isoja ja monimutkaisia rakennushankkeita. Tämä perustuu kokonaisvaltaisen yhteistyön rakentamiseen niin tilaajan, suunnittelijoiden kuin toteuttajienkin osalta.Kaikki osapuolet ovat mukana aikatauluttamassa, suunnittelemassa ja toteuttamassa projektia alusta loppuun. Myös projektin katteet jaetaan kumppaneiden kesken.

Allianssimalli sujuvoittaa ja nopeuttaa projektia sekä samalla mahdollistaa innovatiivisten ratkaisujen työstämisen sekä toteuttamisen.

Esimerkkinä uudentyyppisestä ajattelusta on Merimieseläkekassan ja Assemblinin yhteistyönä rakentunut asuinkerrostalokohde Helsingissä, johon asennettiin maalämpö. Tämä taas mahdollisti kerrostalohuoneistojen lämmityksen lisäksi myös jäähdytyksen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Oksanen
Aluejohtaja
ari.oksanen@assemblin.fi
p. 044 230 2384

Kuvat

Harppuunakortteli aukionäkymä
Harppuunakortteli aukionäkymä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Assemblin suunnittelee, asentaa ja huoltaa LVISAK-järjestelmiä niin toimistoissa, urheiluhalleissa, kauppakeskuksissa, asunnoissa kuin teollisuudessakin. Assemblinin tukena on monipuolisen konsernin voimavarat ja paikallisen yrityksen henkilökohtainen läsnäolo. Liikevaihto on yli 750 miljoonaa euroa, ja meillä työskentelee yli 5 000 työntekijää yli sadalla paikkakunnalla Pohjoismaissa. Katso lisätietoja: www.assemblin.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Yhteistoiminnallisemmat mallit vaativat aitoa ennakkoluulottomuutta ja luottamusta - miten luottamus rakentuu allianssimalleissa?5.12.2017 08:43Tiedote

Rakennusteollisuus on tällä hetkellä suuren myllerryksen keskellä. Media repii otsikoita kustannushaasteista, tehottomuudesta ja epäonnistuneista projekteista. Yhdeksi ratkaisuksi rakennusteollisuuden monimuotoisiin haasteisiin on esitetty entistä yhteistoiminnallisempia toteutusmuotoja kuten esimerkiksi allianssimallia. Allianssin periaatteena on tehdä asiat yhdessä sovitun sopimuskehyksen puitteissa. Tällaisissa malleissa yhtenä tärkeimpänä tukijalkana toimii luottamus. Miten luottamusta voidaan rakentaa allianssimallissa? Mitkä tekijät rakentavat luottamusta ja miten luottamus näkyy tulosviivan alla?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme