Tammi

Harry Potter 20 vuotta Suomessa

Jaa

Ensimmäisen Harry Potter -kirjan julkaisemisesta Suomessa tulee kuluneeksi 20 vuotta perjantaina 28.9.2018. Juhlapäivänä Potter-suomentaja Jaana Kapari-Jatta esiintyy Facebook-live-tapahtumassa, missä hän vastaa fanien kysymyksiin Harry Potter -kirjoista ja kertoo tarinoita kirjojen suomentamisesta. Juhlavuoden kunniaksi Tammi on julkaissut alkuperäisen romaanisarjan uusilla kansilla.

Brittiläisen kirjailijan J.K. Rowlingin seitsemänosaisena kirjasarjana alun perin julkaistu Harry Potter täyttää Suomessa 20 vuotta perjantaina 28.9.2018. Harry Potterista on muodostunut huima menestystarina ympäri maailman. Suomessa J.K. Rowlingin Potter-kirjoja on myyty kahdenkymmen vuoden aikana 1,6 miljoonaa kappaletta.

Juhlapäivänä klo 15 Potter-suomentaja Jaana Kapari-Jatta vastaa Tammen Facebook-sivujen live-tapahtumassa fanien kysymyksiin Harry Potter -kirjoista ja kirjojen suomentamisesta.

Vuosina 1998–2008 suomeksi ilmestyneen Harry Potter -sarjan päättymisen jälkeen J.K. Rowling on kirjoittanut muita Potter-maailmaan sijoittuvia teoksia. Vuonna 2016 julkaistu kahdeksas virallinen Potter-tarina, Harry Potter ja kirottu lapsi, myi Pohjoismaista parhaiten Suomessa. Kirjasta otettiin 100 000 kappaleen ensipainos, joka myytiin loppuun muutamassa kuukaudessa.

Harry Potterin kaksikymmentävuotisjuhlan kunniaksi Tammi on julkaissut alkuperäisen romaanisarjan brittiläisen kuvittajan Jonny Duddlen uusilla kansilla. Lisäksi keväällä ilmestyi Jim Kayn kuvittama Harry Potter – Taikuuden historia, joka liittyy British Libraryn samannimiseen suureen juhlanäyttelyyn. Jim Kayn kuvittamassa Potter-romaanisarjassa on tähän mennessä ilmestynyt Suomessa kolme osaa. Sarja saa jatkoa vuonna 2019.

Juhlavuoden lopulla Tammi järjestää Harry Potter -fanitapahtuman, jossa kuvataan J.K. Rowlingille lähetettävä video hänen Suomeen kutsumiseksi.

Lisätiedot:
Ari Elo | tiedottaja | Kustannusosakeyhtiö Tammi
ari.elo@tammi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Dekkarifestivaalin esiintyjälista on vahvistunut – lavalle nousee myös legendaarinen Juha ”Hermo” Rautaheimo24.4.2019 11:59:47 EESTTiedote

Viidennen kerran järjestettävä Dekkarifestivaali valtaa uuden kotipesänsä Paasitornin laajempana kuin koskaan. Lauantaina 21.9.2019 järjestettävässä tapahtumassa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Festivaalin järjestää tänäkin vuonna Tammi. Festivaalin päälavalle omat dekkaritähtensä marssittavat Tammen ohella mm. WSOY, Gummerus ja S&S. Tapahtumassa mukana ovat myös luku- ja kuunteluaikapalvelu Storytel sekä Suomen dekkariseura.

Dekkarifestivaali kasvaa ja siirtyy uusiin tiloihin – syksyn kattauksessa jälleen kansainvälisiä tähtivieraita28.2.2019 08:00:00 EETTiedote

Jatkuvasti suosiotaan kasvattava Dekkarifestivaali kokoaa ensi syksynä yhteen dekkarifanit ja kiinnostavimmat rikoskirjailijat jo viidennen kerran. Tänä vuonna tapahtuma saa uudet ja aiempaa suuremmat puitteet Paasitornissa. 21.9.2019 järjestettävän festivaalin ensimmäiset vieraat ovat jo varmistuneet: kotimaisen rikoskirjallisuuden kovimpien nimien lisäksi festivaalin vieraiksi saapuvat ruotsalaiset David Lagercrantz ja dekkaripari Cilla ja Rolf Börjlind.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme