Kirkko Helsingissä

Hartaudet ja musiikki kuuluvat edelleen helsinkiläisten jouluperinteisiin

Jaa

Helsinkiläiset hiljentyvät joulun viettoon käymällä kirkossa. Tänä vuonna joulunajan tilaisuuksiin osallistui yli 200 000 kaupunkilaista

Erityisesti ensimmäisen adventin Hoosianna-kirkot, Kauneimmat joululaulut ja aattohartaudet kuuluvat vuodesta toiseen helsinkiläisten jouluperinteisiin. Myös piipahdus hautausmaalla ja kynttilöiden sytyttäminen edesmenneiden läheisten haudoilla ovat monen kaupunkilaisen ohjelmassa.

Helsingin kirkoissa järjestetyissä joulunajan tilaisuuksissa kävi ensimmäisen adventin ja tapaninpäivän välisenä aikana noin 205 000 ihmistä. Lisäksi seurakunnat toivat joulunsanomaa palvelutaloihin, sairaaloihin, kaupunginosa- ja pihatapahtumiin sekä kauppakeskuksiin ja ravintoloihin: näiden tilaisuuksien osallistujamääriä ei ole tilastoitu. Luvuissa eivät ole myöskään mukana normaalin viikkotoiminnan kuten kerhojen omat juhlat.

Joulumusiikin merkityksestä kertoo se, että kirkossa kävijöistä noin puolet osallistui joko yhteislauluperinnettä ylläpitäviin Kauneimpiin joululauluihin tai joulukonsertteihin. Tutut jouluvirret kaikuivat luonnollisesti myös hartauksissa ja messuissa.

Kirkoissa joulua vietetään loppiaiseen 6. tammikuuta asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 18 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä ev.-lut. seurakunnasta. Helsingin seurakunnissa on yli 350 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme