Hartela

Hartela rakentaa OYS:n uuden sädehoitoyksikön Oulun kaupunginsairaalan kupeeseen

Jaa

Vuonna 2021 OYS pystyy tarjoamaan potilailleen entistä tehokkaampaa hoitoa syöpätaudeissa. Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikön uudisrakennus etenee toteutusvaiheeseen, Sairaanhoitopiirin kumppaniksi hankkeen maa-, perustus- ja runkourakan toteutukseen on valittu Hartela Pohjois-Suomi Oy.

Havainnekuva.
Havainnekuva.

Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikön uudisrakennus etenee toteutusvaiheeseen. OYS:n läheisyyteen, Oulun kaupunginsairaalan ja Sairaalaparkki-pysäköintilaitoksen väliselle tontille nousevaan uudisrakennukseen rakennetaan kuusi sädehoitobunkkeria.

 Rakennusurakka käynnistyy loka-marraskuun aikana, ja uudisrakennuksen on tarkoitus valmistua huhtikuussa 2021. Hankkeen laajuus on noin 4 000 brm². 

"Sädehoitoyksikön uudisrakennus jatkaa Hartelan ja Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin jo aiemmin alkanutta erinomaista yhteistyötä OYS 2030 -uudistamisohjelman parissa. On hienoa olla mukana toteuttamassa Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 muutosvision mukaista maailman älykkäintä sairaalaa yhdessä osaavien ja ammattitaitoisten yhteistyökumppaneiden kanssa." toteaa Hartela Pohjois-Suomen toimitusjohtaja Markku Taskinen.

Toimialueena koko Pohjois-Suomi

Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoitoyksikkö on ainoa sädehoitoa antava yksikkö Pohjois-Suomen alueella. Nykyiset tilat ovat käyttöikänsä päässä, eivätkä vastaa enää toiminnan tarpeeseen.

Uudet tilat mahdollistavat nykyisen sädehoitotoiminnan jatkamisen lisäksi uuden, modernin sädehoitoteknologian käytön. Uusi teknologia tarjoaa mahdollisuuksia seurata potilaan tilannetta reaaliajassa, reagoida muutoksiin ja toteuttaa terveitä kudoksia säästävää sädehoitoa. Potilaalle tämä tarkoittaa vähemmän hoitokäyntejä ja mahdollisuutta yhä useammin polikliinisiin hoitoihin.

"Hoidon sivuvaikutusten jäädessä vähäisemmiksi toipuminen sädehoidosta tapahtuu nopeammin, vaikuttaen suotuisasti potilaiden elämänlaatuun. Nuorilla potilailla se merkitsee nopeampaa töihin paluuta, iäkkäillä se tukee kotona pärjäämistä hoidon jälkeen. Näillä molemmilla asioilla on myös merkittävä kansantaloudellinen vaikutus", Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin medisiinisen tulosalueen johtaja Eija Eloranta kertoo.

Sädehoitotekniikoiden kehittyminen tarjoaa tulevaisuudessa aiempaa useammin vaihtoehdon kirurgiselle hoidolle. Se tuo hoidon piiriin myös uusia potilasryhmiä, joille pystytään tarjoamaan entistä useammin vaikuttavaa sädehoitoa.

Sädehoitoyksikön uudisrakennushanke on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalaan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon tarpeisiin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sädehoitoyksikön toimintaan liittyvät asiat:

Medisiinisen tulosalueen johtaja Eija Eloranta, PPSHP, eija.eloranta@ppshp.fi, 08 315 4084

Rakennushankkeeseen liittyvät asiat:

Toimitusjohtaja, Markku Taskinen, Hartela Pohjois-Suomi Oy, markku.taskinen@hartela.fi, 050 3431 482
Projekti-insinööri Elina Timisjärvi, PPSHP, elina.timisjarvi@ppshp.fi, 040 583 0021

Kuvat

Havainnekuva.
Havainnekuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista. Olemme rakentaneet koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Perheyhtiö Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Hartelan Lahden toimipisteen aluejohtaja vaihtuu12.12.2019 13:34:35 EETTiedote

Rakennusliike Hartela Etelä-Suomen Lahden toimipisteen aluejohtaja Olli-Pekka Teerijoki siirtyy vuodenvaihteessa viettämään ansaittuja eläkepäiviä ja jatkaa hankekehitystä oman yrityksensä kautta luotsattuaan 19 vuoden ajan Hartelan toimintaa Lahdessa. Hänen tilalleen Lahden aluejohtajaksi on siirtynyt marraskuussa DI Tuomas Ruponen, joka on Hartelassa rooliinsa kahdeksan vuoden aikana kasvanut nuori osaaja.

Hartela toteuttaa Veripalvelulle uudet tilat Vantaan Vehkalaan4.12.2019 12:15:00 EETTiedote

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu on solminut Hartelan kanssa sopimuksen hankkeesta, jossa Hartela rakentaa Veripalvelulle uudet tilat Vantaan Vehkalaan. Uudisrakennuksen on ostanut Pohjoismaiden suurin listattu kiinteistösijoitusyhtiö Fastighets Ab Balder ja Veripalvelu on heidän vuokralaisensa. Tilat kohoavat aivan Vehkalan juna-aseman viereen hyvien logististen yhteyksien äärelle. Rakennustyöt alkavat kesällä 2020 ja niiden arvioitu valmistumisaika on kesällä 2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme