Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Harvoin nähtyjä suomalaisia taideaarteita esillä Hanasaaren galleriassa

Jaa

Suomen taidesäätiöiden yhdistys (STSY) on tuottanut Hanasaaren galleriaan pop up -näyttelyn, joka esittelee klassisia suomalaisia taideteoksia.

Lapsi ja luonto -näyttely on suunnattu koululaisille, ja se esittelee maalauksia ja veistoksia Ferdinand von Wrightiltä, Ellen Thesleffiltä, Hugo Simbergiltä, Pekka Haloselta ja Verner Thomélta.

”Erityistä näyttelyssä on se, että nyt tarjoutuu tilaisuus nähdä sellaisia Suomen kultakauden taideaarteita, joita on harvoin esitelty julkisesti”, Hanasaaren kulttuurikeskuksen ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen sanoo.

Pääsymaksuton näyttely on suunnattu alakoulujen oppilaille, ja se soveltuu taide- ja ympäristökasvatuksen opintoihin. Näyttelyyn tutustutaan taidehistorioitsijan opastuksella ennakkoon varattavalla vierailulla. Opastuksia on tarjolla rajoitettu määrä.

”Vaikka näyttely onkin tarkoitettu koululaisille, muutkin kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan siihen tiettyinä aikoina”, Aino Kostiainen kertoo. 

Näyttely on avoinna yleisölle lauantaisin klo 10–14 sekä hiihtolomaviikolla 19.2.–24.2.2018 maanantaista lauantaihin klo 10–14. Lauantaisin ja hiihtolomaviikolla järjestetään myös kaikille avoimia yleisöopastuksia. Näyttely on esillä 2.2.2018-23.3.2018.

”Tämä on erittäin jännittävä näyttely monista syistä. Taideteokset ovat uniikkeja, ja sen lisäksi tämä on yhdistyksen ensimmäinen pop up -näyttely, joka on tehty muualle kuin museoon. Kyseessä on siis kokeilu meillekin. Maksuttomuudella pyrimme siihen, että kynnys tulla näyttelyyn olisi kouluille mahdollisimman alhainen”, Suomen taidesäätiöiden yhdistyksen asiamies Anu Kehusmaa sanoo.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 1 helmikuuta 2018, kello 17.30.

Paikka: Galleri Hanaholmen, Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo.

Näyttelyn järjestävät STSY:n jäsenet Alfred Kordelinin säätiö, Fortumin Taidesäätiö, Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, Taidesäätiö Merita sekä UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö.

Lue lisää näyttelystä: https://www.hanaholmen.fi/event/lapsi-ja-luonto/

Lisätietoa: Hanasaaren viestintäpäällikkö Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Håkan Forsgård
Puh: 040 767 7373
hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

Kuvat

Lataa
Hugo Simberg (1873–1917): Poika (noin 1897), Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö
Hugo Simberg (1873–1917): Poika (noin 1897), Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme