Espoon kaupunki - Esbo stad

Haukilahden satama-alue uudistetaan viihtyisäksi ja turvalliseksi

Jaa

Perusparannuksen yhteydessä uusitaan sataman ympäristön kasvillisuutta ja katukalusteita sekä parannetaan kävelyn ja pyöräilyn turvallisuutta. Työt alkavat helmikuun alkupuolella ja valmistuvat syyskuussa 2018. Työt vaikuttavat alueella liikkumiseen. Jalankulku ja pyöräily ohjataan tarvittaessa kiertoreitille.

Uutta kasvillisuutta ja parempia näkymiä

Sataman ympäristön istutuksia uusitaan laajasti. Vanhat ja runsaasti leviävät kurtturuusut sekä havupensasistutukset korvataan uusilla istutuksilla. Tilalle istutetaan esimerkiksi ruusuangervoa, kotipihlajia, rauduskoivuja sekä serbiankuusia. Toimenpiteet avaavat näkymän satama-altaan länsiosaan sekä Iirissillan suuntaan.

Alueen valaistusta parannetaan, ja roska-astiat korvataan uusilla. Sataman kaikki penkit uusitaan, samoin Haukilahden paviljongin edessä oleva pyöräteline.

Sataman keskiosan penkkisyvennykset uusitaan kokonaisuudessaan. Syvennyksien kynnykset poistetaan esteettömyyden parantamiseksi ja kiveys uusitetaan. Penkkien takana olevat ylikasvaneet havupensaat sekä kurtturuusut korvataan uusilla istutuksilla.

Jalankulun ja pyöräilyn turvallisuus paranee

Satama-alueen perusparannuksessa parannetaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta useilla toimenpiteillä.

Kulku Mellstenintieltä satamaan helpottuu uuden suojatien sekä rakennettavien uusien kävely- ja pyörätieosuuksien ansiosta. Sataman koillispuolen nurmialueella kulkeva kapea polku levennetään ja sen valaistusta lisätään. Nurmelle istutaan laajalle alueelle sipulikukkia kuten idänsinililjaa ja narsissia.

Eteläinen pysäköintialue saa uuden asfalttipinnan, ja huonokuntoinen tukimuuri sekä istutukset uusitaan. Pysäköintialueelle asennetaan pyörätelineet noin 40 polkupyörälle sekä pyörien huoltopiste.

Myös ajoradan kanssa risteävä kävely- ja pyörätie Mellstenin uimarannan suuntaan parannetaan uudella kiveyksellä.

Yhteyshenkilöt

Suunnitteluhortonomi Karin Nielsen, karin.nielsen@espoo.fi, puh. 050 525 2069

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme