Espoon kaupunki - Esbo stad

HeadHunt-tapahtumissa törmäytetään työnhakijoita ja työtä tarjoavia yrityksiä

Jaa

Espoon kaupungin työllisyyspalvelut järjestää kuukausittain HeadHunt-suorarekrytapahtuman, jonka tavoitteena on auttaa erityisesti espoolaisia, mutta myös muita pääkaupunkiseudun alueen työttömiä työnhakijoita löytämään työpaikka itselleen. Työtä tarjoavia yrityksiä tapahtuma palvelee jouhevalla tavalla, sillä yhden päivän aikana työnantajilla on mahdollisuus haastatella suuri joukko päteviä hakijoita. Toiminta edistää myös maahanmuuttajien työllistymistä ja sen myötä heidän sopeutumistaan yhteiskuntaan.

”HeadHunt-tapahtumia on järjestetty vuoden 2018 alusta. Toiminta on Espoon kaupungin strategian mukaista, sillä valtuustokauden tavoitteen mukaisesti meidän tulee kehittää Espoon työllisyys- ja työttömyyslukuja positiiviseen suuntaan”, kertoo yrityskoordinaattori Tarja Miettinen Espoon kaupungin työllisyyspalveluista. Yhteistyötä tehdään erityisesti Uudenmaan TE-toimistojen, Sellon kirjaston ja Ohjaamotalon kanssa, mutta myös osallistuvien yritysten ja Espoon kaupungin sisäisten toimijoiden, kuten Korko-hankkeen kanssa.

Työllisyyspalveluissa työskentelee tällä hetkellä viisi yrityskoordinaattoria, ja tiimi toimii Espoon kaupungin Työllisyyden palvelualueen pilottiryhmänä. Pilotti on Espoon kaupungin Työllisyyden palvelualueen palvelumuotoilua, missä kehitetään sopivaa palvelupolkua yritysten osaamistarpeiden täyttämiseksi ja toisaalta tarjolla olevan osaamisen kohdentamista näihin tarpeisiin.

Headhunt-tapahtumajärjestelyiden lisäksi yrityskoordinaattorit auttavat yrityksiä löytämään uusia työntekijöitä muun muassa esihaastattelemalla työnhakijoita ja auttamalla työnhakuasiakirjojen kehittämisessä sekä haastatteluun valmentautumisessa. Esihaastattelun perimmäinen tarkoitus on auttaa yrityksiä löytämään oikea tekijä täyttämään yrityksen osaamisen tarpeita. 

Kokeilun tulokset ovat olleet erinomaisia. Headhunt-tapahtumat ovat laajentuneet, ja viestit ovat välittyneet koko pääkaupunkiseudulle. Jokaisessa Headhunt-tapahtumassa on käynyt yli 100 työnhakijaa ja joka kerralla monelle eri alan osaajalle on löytynyt työpaikkoja.

”Yksikin työtön kuntalainen on kaupungille suuri kustannuserä vuositasolla”, summaa Miettinen.

Seuraava HeadHunt-tapahtuma pidetään Sellon kirjastossa keskiviikkona 9.5. klo 10-15, jonka jälkeen HeadHunt jää kesätauolle. Syksyn ensimmäisen tapahtuman 21.8.2018 on suunniteltu edistävän erityisesti 50+-ikäisten työllistymistä.

Lisätietoja:


Yrityskoordinaattori Tarja Miettinen, puh. 043 827 3085, tarja.miettinen@espoo.fi


Lisätietoja HeadHunt-tapahtumasta 9.5., jossa mukana Taksi Solutions ja VMP Group, tapahtuma-uutisesta (linkki uutiseen).

Muistathan myös Duunifestarit 16.5. Otahallissa.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme