Vaasan kaupunki - Vasa stad

Hei opiskelija – suunnittele Vaasalle kampussilta!

Jaa

Vaasan kaupunki järjestää opiskelijoille ideakilpailun Vaasan yliopistokampusten välille rakennettavan Kampussillan suunnittelusta. Kolme parasta joukkuetta palkitaan ja pääpalkintona on 5000 euron rahapalkkio. Kilpailuaika on 1.-30.11.2018.

Kilpailu on avoin työryhmille, joissa on mukana vähintään yksi rakennusinsinööriopiskelija ja yksi arkkitehtiopiskelija. Työryhmään voi kuulua myös muiden erikoisalojen, kuten taiteen tai valaistussuunnittelun opiskelijoita.

Kampussilta on Vaasan kaupungin käynnissä oleva rakennushanke. Silta tullaan rakentamaan Vaasan Palosaaren kaupunginosan ja keskustan välille, ja se yhdistää Åbo Akademin ja Vaasan yliopiston kampusalueet.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa painotetaan suunnitelman sopimista kaupunkikuvaan

Kilpailun päähuomio on ideassa, materiaaleissa, toteutettavuudessa ja ympäristöön sopivuudessa. Sillan sijainti on määritelty voimassa olevassa asemakaavassa. Kilpailu käsittää sillan lisäksi ideoinnin kilpailualueeseen kuuluvan pumppaamon maisemoinnista.

- Kilpailuehdotusten arvioinnissa tullaan painottamaan erityisesti sitä, kuinka silta ja pumppaamo soveltuvat kaupunkikuvaan. Lisäksi tekniset ja taloudelliset edellytykset suunnitelmaan toteuttamiselle otetaan huomioon arvioinnissa, Vaasan kaupungin kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso kertoo.

Kukin työryhmä voi tehdä yhden tai useamman kilpailuehdotuksen. Lähettämällä kilpailuehdotuksen tekijät luovuttavat Vaasan kaupungille oikeuden käyttää kilpailuehdotuksessa esitettyjä ideoita tai niiden osia sillan lopullisessa suunnittelussa. Kilpailu on suomenkielinen.

Voittajaryhmälle maksetaan palkkiona 5000 euroa (alv 0%), toiselle sijalle tulevalle ryhmälle 3000 euroa (alv 0%) ja kolmannelle sijalle tulevalle ryhmälle 2000 euroa (alv 0 %). Voittaja julkaistaan jouluun 2018 mennessä.

Kilpailijat voivat esittää kysymyksiä kilpailuohjelmaan liittyen sähköpostilla anni.vainio(at)vaasa.fi. Kysymyksiä otetaan vastaan 29.10.2018 kello 15.00 saakka. Sähköpostin aihekentässä tulee olla merkintä ”Kampussilta, kysymykset”. Palkintolautakunnan vastaukset kysymyksiin julkaistaan 31.10.2018 mennessä osoitteessa: www.vaasa.fi/kampussilta

Kilpailun aikataulu

  • Kilpailuohjelman julkaiseminen 24.10.2018
  • Kilpailua koskevat kysymykset 29.10.2018 kello 15.00 mennessä sähköpostilla anni.vainio(at)vaasa.fi.
  • Kysymyksiin vastataan osoitteessa www.vaasa.fi/kampussilta 31.10.2018 mennessä
  • Kilpailuaika päättyy ja työt on toimitettava 30.11.2018 mennessä
  • Kilpailun tulos pyritään julkaisemaan jouluun 2018 mennessä.

Kilpailuohjelma ja liiteasiakirjat ovat saatavilla osoitteessa: www.vaasa.fi/kampussilta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:

Kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakso, paivi.korkealaakso(at)vaasa.fi, puh. +358 40 550 0757

Kadunsuunnittelupäällikkö Siri Gröndahl, siri.grondahl(at)vaasa.fi, puh. +358 40 563 6635

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme