Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Heidi Hautala valittiin Euroopan parlamentin varapuhemieheksi

Jaa

Euroopan parlamentti valitsi torstaina Heidi Hautalan (vihr./Greens) varapuhemiehekseen. Hautala ottaa puhemiehistössä Ulrike Lunacekin (Itävalta) paikan tämän jätettyä parlamentin.

Heidi Hautala on ollut Euroopan parlamentin jäsen vuosina 1995–2003, 2009–2011 ja jälleen vuodesta 2014 alkaen. Hän on tällä hetkellä Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmän varapuheenjohtaja ja jäsen kehitysvaliokunnassa ja kansainvälisen kaupan valiokunnassa.

Puhemiehistö (puhemies, 14 varapuhemiestä ja viisi kvestoria) on vastuussa taloudellisista, organisatorisista ja hallinnollisista kysymyksistä koskien meppejä sekä parlamentin sisäisiä asioita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme