Heidi Mäkinen voitti hopeaa Nuorten Sommelierien Maailmanmestaruuskilpailuissa
Kahden päivän mittainen kilpailu mittaa kokonaisvaltaista osaamista kuudella eri osa-alueella: teoriakoe, rypäleen tunnistaminen, menusuunnittelu, samppanjan tarjoilu, dekantoiminen sekä alkoholien tunnistaminen. Viinitarjoilun osakokeisiin kuuluu dekantointi, jossa Mäkinen oli selkeästi vahvin. ”Heidin suorituksessa huomioitiin erityisesti hänen varma ja huomioiva otteensa. Tästä suorituksesta häntä kiiteltiin erityisen laajasti” kertoi Echanson Loretta Pietilä, joka on tukenut Mäkistä valmistautumisessa ja oli paikalla myös Australiassa.
”Ilmapiiri kilpailussa oli rennon mukava, kaikki osallistujat olivat kannustavia toisiaan kohtaan luoden näin pohjan hyvälle kisasuoritukselle. Tämä oli hieno kokemus kehittää edelleen omia taitojaan ja tavata muita nuoria ammattilaisia ympäri maailman” Mäkinen hehkutti kisan jälkeen.
Kansainvälinen Le Concours des Jeunes Sommeliers - kilpailu on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs´n järjestämä. Sen tavoitteena on rohkaista ja kannustaa nuoria sommelierejä kehittämään ammattitaitoaan ja tarjota kansainvälisiä ulottuvuuksia. Heidi Mäkinen valittiin maailmanmestaruuskisoihin hänen voitettuaan Suomen Nuorten Sommelierien kilpailun tammikuussa.
Mäkisen mukaan teoriaosio oli helpompi kuin kansallisessa kilpailussa. Tastingosio oli vaikea, mutta toisaalta perusteellinen analyysi ratkaisee enemmän kuin oikeaan lopputulokseen päätyminen.
Osaavat nuoret naiset Suomen gastronomian lähettiläinä
Nuori, mutta kokenut Heidi Mäkinen on tuttu näky alan kilpailussa. Tänä vuonna hän on jo voittanut Suomen Sommelierit ry:n järjestämän Vuoden sommelier - kilpailun jonka myötä hän lähtee edustamaan Suomea muihinkin kansainvälisiin kilpailuihin.
27-vuotias Heidi Mäkinen työskentelee Tampereella RavintolaC:ssä, jolle on myönnetty korkeasta laadusta kertova Rôtisseurs kilpi.
Aiemmin syyskuussa 2015 Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa hopeasijan voitti turkulainen 24-vuotias Laura Virolainen. Nuorten suomalaisnaisten voittokulku alan kilpailuissa on historiallista.
Suomessa La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö järjestää vuosittain kansallisen nuorten sommelierien kilpailun jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin. Seuraava Suomen kansallinen kilpailu järjestetään tammikuussa.
Lisätietoja:
Loretta Pietilä
Suomen Paistinkääntäjät Ry
Echanson
p. 040-557 5833
Lisätietoja kilpailuista löytyy myös:
http://www.rotisseurs.fi/kilpailutoiminta/nuori_sommelier/
http://www.competitions.chainedesrotisseurs.com/base.php?s=8
Tiedote: Suomen Laura Virolainen voitti hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailussa
Suomen Laura Virolainen voitti hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailussa, alla linkki 15.09.2015/09.30 julkaistuun tiedotteeseen:
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.