SDP EDUSKUNTA

Heinäluoman esitys toteutuu ensi vuoden budjetissa: Helsingin Vallisaaren historiallisten rakennusten hoitoon 400 000 euroa

Jaa

Eduskunta on päättänyt myöntää 400 000 euroa Vallisaaren kulttuurihistoriallisen kiinteistövarallisuuden hoitoon vuodelle 2022. Näillä varoilla pystytään ylläpitämään ja vaalimaan saaren arkeologisesti merkittäviä kohteita.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Eduskunta on päättänyt myöntää 400 000 euroa Vallisaaren kulttuurihistoriallisen kiinteistövarallisuuden hoitoon vuodelle 2022. Näillä varoilla pystytään ylläpitämään ja vaalimaan saaren arkeologisesti merkittäviä kohteita.

Vuonna 2021 Vallisaaressa järjestettiin ensimmäistä kertaa taidetapahtuma Helsinki Biennaali, joka on tuonut saarelle entistä enemmän myös vierailijoita. Myös siksi saaren historiallisten rakennusten kunnostaminen on tärkeä hanke.

- On tärkeää, että pidämme huolta saaren historiallisesta perinnöstä. Siksi olen erittäin iloinen tästä eduskunnan päätöksestä, iloitsee helsinkiläinen kansanedustaja, Eveliina Heinäluoma.

Ennen kuin Vallisaari avattiin virkistyskäyttöön vuonna 2016, sinne pääsi vain harva. Vallisaari on osa satojen vuosien sotahistoriaa, saaressa muun muassa huollettiin aseita ja säilytettiin räjähteitä. Venäjän armeija rakensi Helsingin meripuolustuksen keskipisteessä toiminutta Vallisaarta linnoituksen kukoistuskaudella 1800-luvulla.

Vuonna 2016 hyväksytty laki Metsähallituksesta laajensi julkisten hallintotehtävien tehtäväkenttää Suomen kulttuuriomaisuuden vaalimiseen. Ympäristöministeriön tavoitteena on jo useana vuonna ollut sen hallinnassa olevan kulttuurihistoriallisen kiinteistövarallisuuden ylläpito ja hoito kiinteistöjen suojelu- ja käyttöarvojen mukaan. Tämä on hyvä suunta.

- Jatkossa on myös muistettava alueen rakennusten korjausvelka. Vallisaari on metsähallituksen luontopalvelujen vuoden 2018 selvityksen mukaan suurin yksittäinen kulttuurihistoriallisten arvokohteiden korjausvelan kohde. Meidän tulee pitää historiallisesti arvokkaista kohteistamme huolta myös suuremmalla kädellä, päättää Heinäluoma.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Järjestöjen tärkeä työ turvattava14.1.2022 19:42:49 EET | Tiedote

Etelä-Suomen sanomissa julkaistiin tänään kirjoitus kolmannen sektorin asemasta hyvinvointialueilla. Kirjoituksessa tuotiin esiin järjestöjen huoli palvelujen kilpailuttamisjärjestelmän mahdollisesti muuttuessa hyvinvointialueiden myötä. SDP:n kansanedustajan, Merja Mäkisalo-Ropposen mielestä tulevia hyvinvointialueita, kuntia ja järjestöjä yhdistää yhteinen tavoite eli ihmisten hyvinvointi. Hyvinvointialueilla ja kunnilla on lakisääteinen velvollisuus terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen alueella, mutta myös järjestöjen toiminta on varmistettava julkisten palveluiden rinnalla,

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyviä avauksia hoitotyön henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi14.1.2022 14:53:24 EET | Tiedote

-Nyt ollaan oikealla tiellä, sillä näiden esitysten kautta saadaan sote-alan veto- ja pitovoimaa parannettua, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Sosiaali- ja terveysministeriön asettama poikkihallinnollinen työryhmä esitteli tänään ensimmäiset ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi. Ehdotuksissa painotetaan koulutuksen kehittämistä tutkimustietoon pohjautuen, osaamisen ja urakehitysmahdollisuuksien parantamista ja työhyvinvoinnin sekä työsuojelun kehittämistä. Lisäksi työryhmä painottaa työnjaon sujuvoittamista niin että työntekijöillä on entistä paremmat mahdollisuudet keskittyä omaan ydinosaamiseensa. -Toimet ovat oikein hyvä alku, mutta edelleen tarvitsemme lisätoimia hoitotyön houkuttelevuuden ja arvostuksen vahvistamiseksi. Olen tehnyt sote-henkilöstön urakehitysmahdollisuuksien parantamisesta, osaamisen johtamisesta, erikoistumiskoulutusten järjestämisestä, työjaon uudistamisesta ja työhyvinvoinnin kehittämis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme