Suomen Yrittäjät

Helena Riihitupa Oy, Sijoitusasunnot.com Group Oy ja KUMEKO Group Oy Vuoden nuori yrittäjä -kisan finaaliin

Jaa

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finaaliin ylsivät promootio- ja viestintäpalvelujen ennakkoluuloton kehittäjä Helena Riihitupa (s. 1991) Helena Riihitupa Oy:stä Pirkanmaalta, asuntosijoittamisen rohkea uudistaja Henri Neuvonen (s. 1986) Sijoitusasunnot.com Group Oy:stä Keski-Suomesta sekä veljekset Mikko-Joonas Kuuminainen (s. 1989) ja Jesse Kuuminainen (s. 1990) kattavasti ja kestävästi metsänhoitopalveluja tarjoavasta KUMEKO Group Oy:stä Satakunnasta.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finalistit. Vasemmalta Helena Riihitupa, Henri Neuvonen, Jesse ja Mikko-Joonas Kuuminainen.
Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finalistit. Vasemmalta Helena Riihitupa, Henri Neuvonen, Jesse ja Mikko-Joonas Kuuminainen.

// TIEDOTE JULKIVAPAA LAUANTAINA 28.5. KELLO 21.00 //

Kilpailuun ilmoitettiin 200 nuorta yrittäjää eri puolilta Suomea. 

- Nämä yrittäjät huokuvat innovatiivisuutta, periksiantamattomuutta sekä kykyä vastata ympäröivän maailmaan mukanaan tuomiin muutoksiin ja tehdä siitä vielä erittäin hyvää bisnestä, Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Sari Laitinen hehkuttaa.

- Finalistit tulevat hyvin erilaisilta toimialoilta, mutta kaikkia yhdistää kyky nähdä mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät niitä samalla tavalla ole nähneet. Intohimo omaan tekemiseen, kasvunnälkä sekä uuden ajan johtaminen ovat myös kaikkien tekemisessä vahvasti läsnä.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 36-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu.

Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnallisen kilpailun kolmen parhaan palkitsemista yhteensä 30 000 euron suuruisella summalla: 1. sija 20 000 euroa, 2. sija 7 000 euroa ja 3. sija 3 000 euroa. Alueellisten alkukilpailujen voittajien palkitsemiseen säätiö osoitti 1 500 euron suuruisen tuen kullekin alueelle.

Finalistit julkistettiin Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa 28.5.2022 Joensuussa. Vuoden nuori yrittäjä -palkinto jaetaan Suomen Yrittäjien Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 22.10.2022 Tampereella.


Helena Riihitupa on ennakkoluuloton kehittäjä

Tapahtumahenkilöstön välittämiseen ja asiakashankintaan erikoistuneen Helena Riihitupa Oy:n tulevaisuus näytti pandemian kynnyksellä synkältä, kun oman liiketoiminnan harjoittamisesta tuli kokoontumisrajoitusten ja peruuntuneiden tapahtumien vuoksi käytännössä mahdotonta. Kuitenkin viimeisen parin vuoden aikana toteutetut rohkeat rekrytoinnit ja palvelutarjonnan kehittäminen siivittivät yrityksen liikevaihdon lähes sadan prosentin kasvuun.

Pandemian aikana lanseerattiin kaksi uutta palvelua: puhelinprojektit ja videotuotantojen suunnittelu asiakkaille ja näiden myötä visio tulevasta, entistä monipuolisempia palveluita tarjoavasta promootiotoimistosta kirkastui. Toiminnan laajentaminen oheispalveluihin on luonut yritykselle entistä vahvemman jalansijan myös tapahtumien palatessa enemmän entiseen normaaliin.

Raati vakuuttui yrittäjän valovoimaisesta persoonasta ja yrityksen huikeasta tuloksesta pandemia-aikana näin haastavalla toimialalla. Uusiutumiskyky ja ainutlaatuinen asenne huokuvat yrittäjästä ja mainittavaa on myös laaja verkosto, jonka yritys työllistää.

Yrityksen liikevaihdon suuruus: 
2021: 1 004 000
2020: 563 000
2019: 345 000

Yrityksen työntekijöiden määrä omistajan/-ien lisäksi:
2021: 6 ja n. 300 keikkaluontoista tekijää
2020: 2 ja noin 200 keikkaluontoista tekijää
2019: 1 ja noin 100 keikkaluontoista tekijää


Henri Neuvosen riskinottokyky ja uusi liiketoimintakonsepti vakuutti

Sijoitusasunnot.com Group Oy:n toimintamalliin kuuluu ostaa kokonaisia asuinkerrostaloja, jotka myydään eteenpäin pääasiassa sijoittajille, joko alkuperäisessä kunnossa tai täysin saneerattuina. Toimintaa pyöritetään Jyväskylästä käsin, mutta sijoituskohteita yhtiö ostaa eri puolilta Suomea. Tärkeintä heille on tuottaa arvoa sijoittajillensa. Yrityksen myyntiprosessi on digitalisoitu, mikä tehostaa ja nopeuttaa kaupantekoa, kun prosessi sujuu jouhevasti verkon kautta.

Yrityksen erinomaisuus suhteessa kilpailijoihin on heidän jalostuskohteensa, jotka ovat täysin saneerattuja, valmiita tuottavia paketteja, ja tällaisia kohteita ei ole kilpailijoilla myynnissä. Lisäksi poikkeuksellisen kattavat myyntimateriaalit ja myynnin digitalisoituminen erottavat heidät kilpailijoistaan. Yrityksen kasvu on ollut nopeaa, yritys on omavarainen ja sillä on suorastaan hurja liikevaihto. Kovasta kasvusta ja taloudellisesta tuloksesta huolimatta yritys on vastuullinen ja pidetty työnantaja.

Raadin vakuutti yrittäjän innovatiivisuus, riskinottokyky sekä rohkeus. Alalle on luotu aivan uudenlainen ja toimiva liiketoimintakonsepti, jonka myötä yrityksellä on todella vahva talous.

Yrityksen liikevaihdon suuruus:
2021: 44 000 000
2020: 30 700 000
2019:18 100 000

Yrityksen työntekijöiden määrä omistajan/-ien lisäksi:
2021: 14
2020: 9
2019: 11

Mikko-Joonas ja Jesse Kuuminainen näkevät markkinan kehittymisen metsänhoitoalalla

KUMEKO Group Oy:n palveluihin kuuluvat monipuoliset metsäpalvelut: puukauppa- ja metsänhoitopalvelut, kierrätys- ja kiertotalouspalvelut, jätehuoltopalvelut sekä satama-, operaattori- ja huolintapalvelut. Yritys tekee kehitystyötä varsinkin bioenergian saralla ja heillä on monipuolinen tarjontapaletti laitospolttoaineiden toimittajana.

KUMEKO Group Oy:llä on voimakas kasvu Satakunnan ulkopuolella ja vankka markkinaosuus valtakunnallisesti koko Suomessa siitä huolimatta, että yritys on alalla suhteellisen tuore toimija. Yrittäjäveljeksillä on vahva halu kasvattaa ja kehittää yritystä vastuullisesti. Asiakkaat pidetään tyytyväisenä ja niihin pyritään löytämään asiakkaan ongelmaan ratkaisu. Toimitusvarmuus ja asiakaskohtainen ongelmanratkaisukyky ovat yrityksen hyvän asiakastyytyväisyyden taustalla.

Raatiin teki vaikutuksen toimialan ajankohtaisuus, kyky nähdä markkinan kehittyminen ja luoda siihen palveluliiketoiminta ympärille sekä vastuullisuus yrityksen tekemisessä. Toiminnalla on jo nyt huikeat luvut ja edelleen hyvät kasvumahdollisuudet. Yrittäjäveljeksillä on silmää yrityksen kehittämiseen verkostojen ja osaavan työvoiman kautta.

Yrityksen liikevaihdon suuruus:
2021: 14 300 000
2020: 8 900 000
2019: 7 900 000

Yrityksen työntekijöiden määrä omistajan/-ien lisäksi:
2021: 8
2020: 8
2019: 8

Kolmen kärjen valitsi raati, johon kuuluivat:

  • yrittäjä Eerik Säkkinen, Vuoden nuori yrittäjä 2021 voittaja, Järki-Saneeraus Oy
  • yrittäjä Jussi Pirhonen, Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja, Tovari Oy
  • yrittäjä Petri Salminen, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät, Salminen & Tikka Oy
  • yrittäjä Sam Nieminen, Yksityisyrittäjäin Säätiö, SGN Group Oy
  • yrittäjä Maria Jalkanen, Foodin Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Laitinen, verkostopäällikkö, Suomen Yrittäjät, p. 040 538 4602, sari.laitinen@yrittajat.fi

Kuvat

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finalistit. Vasemmalta Helena Riihitupa, Henri Neuvonen, Jesse ja Mikko-Joonas Kuuminainen.
Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finalistit. Vasemmalta Helena Riihitupa, Henri Neuvonen, Jesse ja Mikko-Joonas Kuuminainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Närmare 10 000 företagare svarade: Multilokaliteten inverkar på var femte företagares lokalbehov4.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Bland företagarna rapporterade 21 procent att distansarbetet, som eventuellt ökar, inverkar på deras lokalbehov. - Multilokalitet innebär en stor möjlighet att öka livskraften i landsbygds- och stugkommunerna. Den kan även förbättra tillgången på arbetskraft som företagarna behöver, säger Henrik Wickström, sakkunnig inom näringspolitik vid Företagarna i Finland.

Kysely: Yrittäjien luottamus eläkejärjestelmään matala, Yrittäjien korjausehdotukselle tukea28.6.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Yrittäjien eläkejärjestelmän suurin uhka on sen rahoittajien rapautunut luottamus, osoittaa Suomen Yrittäjien suuri eläkekysely. – Yrittäjän eläkejärjestelmä (YEL) pitää korjata siten, että järjestelmän uskottavuus ja luotettavuus rahoittajien eli yrittäjän silmissä paranee, johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä sanoo. Järjestö esittää pakollisen vakuuttamisen alarajan nostoa.

Yrittäjägallup: Moni yrittäjä ei lomaile – kolmannes yrittäjistä on pitänyt enintään viikon lomaa27.6.2022 10:05:00 EEST | Tiedote

Lomien pitäminen on monille yrittäjille edelleen kovin hankalaa alkavalla lomakaudella. Yrittäjistä vain kolmannes pitänyt lomaa viimeisen vuoden aikana enintään viikon. Keväällä 2020 heitä oli vielä vähemmän, vain 26 prosenttia. Vain puolet, 52 prosenttia, yrittäjistä kokee pystyvänsä pitämään lomaa riittävästi. Osuus on hieman kasvanut viime vuosina.

Yrittäjägallup: Käänne työvoiman saannissa, vaikeudet löytää osaavaa työvoimaa ovat vähentyneet23.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

– On tapahtunut kiinnostava käänne. Yritysten vaikeudet löytää osaavaa työvoimaa ovat hieman vähentyneet. Ne ovat kuitenkin edelleen suuret. 35 prosenttia yrityksistä raportoi vaikeuksista löytää osaavaa työvoimaa. Vielä marraskuussa osuus oli 44 prosenttia. Yritykset odottavat uudelta hallitukselta lukuisia työllistämistä helpottavia säädösmuutoksia, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme