Aviador Kustannus

Heli Hulmin esseeromaani vie seikkailulle nobelrunoilija Tranströmerin seurassa

Jaa

Kirjailija Heli Hulmin uusin teos Pimeän kynnyksen yli – keskusteluja Tomas Tranströmerin kanssa johdattaa lukijaansa konkreettiselle ja symboliselle matkalle runoilija Tranströmeriin ihmisenä sekä hänen maailmaansa.

Heli Hulmin kuva © Ari Haimi
Heli Hulmin kuva © Ari Haimi

Heli Hulmin esseeromaani Pimeän kynnyksen yli – keskusteluja Tomas Tranströmerin kanssa on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Nobelrunoilija Tomas Tranströmer (1931-2015) kasvoi eroperheessä, rakasti klassista musiikkia, työskenteli vankiloissa, sairastui vakavasti ja kirjoitti epätavallisia runoja pelosta, rohkeudesta, vapaudesta ja kivistä. Jokaisella kirjailijalla on sukulaissielunsa; Heli Hulmin sielunveli on Tomas Tranströmer, jonka runoihin hän rakastui varhain ja joiden johdattamana hän käy läpi omaa menneisyyttään.

Heli Hulmi vie lukijan milloin Inarijärven rannalle tai Venetsiaan, milloin taas merelle: Suomenlinnaan ja Tukholmaan. Pohjoisessa hän tapaa entisen oppilaansa, kullankaivajan mökissä asuvan vanhan naisen, jonka seurassa hän huomaa kaipaavansa kuollutta äitiään. Suomenlinnassa ajatusmatka vie saaren sadan vuoden takaiseen vankileirihistoriaan ja pohdintaan vapaudesta, hyvyydestä ja pahuudesta. Koko ajan mukana seuraavat Tranströmerin runot ja niiden teemat.

Matkanteon vääjäämättömänä päätepisteenä on käynti Tranströmerin lapsuuden ja nuoruuden maisemissa, joissa matkaa tekevä kirjailija käy kuviteltua dialogia sukulaissielunsa kanssa.

Heli Hulmin teos on konkreettinen ja symbolinen matka Tomas Tranströmeriin ja hänen  seurassaan maailmaan, jossa tietoinen ja alitajuinen kohtaavat – ja joka yhdistää ihmisiä: ”Jokainen ihminen on puoliavoin ovi, joka vie huoneeseen, joka kuuluu kaikille.

Heli Hulmi on helsinkiläinen kirjailija, jonka tuotantoon sisältyy sekä romaaneja että novellikokoelmia. Kirjailijantyönsä lisäksi hän on toiminut vuosia paitsi luovan kirjoittamisen opettajana myös kirjallisuusterapiaohjaajana ja toimittajana.

HULMI, HELI : Pimeän kynnyksen yli – keskusteluja Tomas Tranströmerin kanssa
180 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523811171
Ilmestymisaika: Heinäkuu 2022

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut pressikuvista voi esittää Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle. Lähetämme pyynnöstä myös arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Heli Hulmin kuva © Ari Haimi
Heli Hulmin kuva © Ari Haimi
Lataa
Lataa
Heli Hulmi © Ari Haimi
Heli Hulmi © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme