Espoon kaupunki - Esbo stad

Helmet-haku nyt myös venäjäksi

Jaa

Helmet-aineistohaun venäjänkielinen versio on julkaistu. Voit hakea kirjojen ja muiden teosten tietoja myös kyrillisillä kirjaimilla ja venäjän kielellä.

Kesäkuussa 2018 on julkaistu Helmet-aineistohaun venäjänkielinen versio. Kirjaston kirjojen, lehtien, musiikin ja elokuvien tietoja – mitä teoksia on ja missä kirjastoissa pääkaupunkiseudulla - voi hakea nyt myös venäjän kielellä. Muut hakukielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Venäjänkielisessä Helmet-haussa voi tehdä hakuja sekä latinalaisilla että kyrillisillä merkeillä. Kieliversiosta toiseen on aina helppoa siirtyä valitsemalla kieliasetuksissa joko SuomiSvenska, English tai Русский.

Helmet-kirjastoissa on yli 15 000 venäjänkielistä kirjaa ja muuta aineistoa sekä lapsille että aikuisille. Venäjänkielisiä teoksia voi varata maksutta sekä toiseen kirjastoon pääkaupunkiseudulla että kaukolainana muualle Suomeen.

Sellon kirjastossa on toiminut vuodesta 2013 alkaen erillisrahoituksella Venäjänkielinen kirjasto. Kohderyhmänä Venäjänkielisen kirjaston palveluille ovat seudun venäjänkieliset asukkaat, toisena kielenään venäjää puhuvat henkilöt sekä suomenkieliset, jotka harrastavat ja opiskelevat venäjän kieltä.

Venäjänkielisiä asuu pääkaupunkiseudulla noin 30 000. Venäjänkieliset ovat myös koko maassa huomattava ryhmä, lähes 80 000 henkeä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Pihlajamäki
Aluekirjastonjohtaja / Regionbibliotekschef
Espoon kaupunginkirjasto /
Esbo stadsbibliotek
Puh./Tel. (09) 8165 7624
merja.pihlajamaki@espoo.fi

Huom. paikalla seuraavan kerran ma 18.6.

Haun yksityiskohdista ja venäjäksi:
Katia Shklyar
katia.shklyar@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme