Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Helmet-lukuhaaste laajenee haasteperheeksi - myös musiikki mukaan

Jaa

Helmet-lukuhaaste, Pieni lukuhaaste ja Helmet-musahaaste 2018 on nyt julkaistu. Helmet-lukuhaaste on 50 kohdan lista erilaisia hauskoja ja haastavia tapoja valita itselleen lukemista vuoden aikana. Se julkaistaan jo neljättä kertaa. Lukuhaaste on saatavilla suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Lyhyempi, 25 kohdan Pieni lukuhaaste, on suunnattu lapsille ja nuorille mutta sopii myös aikuisille, jotka kaipaavat vähemmän laajaa ja vaativaa lukulistaa. Tänä vuonna haasteperheeseen on ensimmäistä kertaa liittynyt myös musiikkikirjastolaisten laatima Helmet-musahaaste.

Helmet-lukuhaaste kuvituskuva Annie Spratt Unsplash
Helmet-lukuhaaste kuvituskuva Annie Spratt Unsplash

Mikä on Helmet-lukuhaaste?

Helmet-lukuhaaste innostaa lukemaan uutta jo neljännen kerran. Helmet-lukuhaaste on 50 kohdan luettelo erilaisia hauskoja ja haastavia tapoja valita itselleen lukemista vuoden aikana.

Lukuhaasteen haastekohdat on valittu jälleen osallistujien ehdotusten pohjalta, ja sen on koostanut ryhmä kirjallisuutta rakastavia kirjastoammattilaisia. Tavoitteena on ollut laatia monipuolinen ja innostava lukuohjelma. Mukana on joitakin vuonna 2018 ajankohtaisia aiheita.

Joulukuussa vuoden 2017 lukuhaasteen osallistujille tehty kysely kertoo, että 87 prosenttia vastaajista sai haasteeseen osallistumalla runsaasti hyviä lukuvinkkejä ja 84 prosenttia luki teoksen, jota ei olisi lukenut ilman lukuhaastetta:”Osallistuin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Lukuhaaste monipuolisti omaa kirjarepertuaariani merkittävästi. Osallistun ensi vuonna ilman muuta uudestaan.”

Lisätietoa ja haastekohdat löytyvät täältä:

Helmet-lukuhaaste 2018: www.helmet.fi/lukuhaaste

Pieni Helmet-lukuhaaste 2018: www.helmet.fi/pienilukuhaaste

Uutuutena Musahaaste

Nyt tuli aika haastaa myös musiikin kuuntelijat löytämään uusia elämyksiä. Tänä vuonna haasteperheeseen on ensimmäistä kertaa liittynyt myös musiikkikirjastolaisten laatima Helmet-musahaaste. Musahaasteessa on tehtävänä kuunnella vuoden 2018 kuluessa 50 itselle entuudestaan tuntematonta kappaletta, teosta, julkaisua, äänitettä tai levykokonaisuutta.

Musahaaste sopii ihan kaikille ja jokainen voi suorittaa sen omalla tavallaan, mukavuusalueellaan pysyen tai suuntaamalla kohti tuntematonta. Haasteen avulla voi päivittää musiikintuntemustaan, saada uusia elämyksiä, testata tai laajentaa omaa musiikkimakuaan, tai yksinkertaisesti vain nauttia musiikista!

Lisätietoa ja haastekohdat:

Helmet-musahaaste: www.helmet.fi/musahaaste

Liity haasteitten Facebook-keskusteluryhmiin

Edellisien vuosien tapaan keskustelua Helmet-lukuhaasteesta käydään lukuhaasteen omassa Facebook-ryhmässä. Tällä hetkellä ryhmään kuuluu lähes kuusituhatta ihmistä, ja ryhmässä käydään keskustelua kirjallisuudesta positiivisessa hengessä. Lukuvinkkejä kysytään paljon ja niitä myös jaetaan paljon muille ryhmäläisille.

Myös Musahaasteesta on tarkoitus keskustella samaan tapaan sitä varten perustetussa uudessa Facebook-ryhmässä. Tervetuloa mukaan!


Lukuhaasteen Facebook-ryhmä:

www.facebook.com/groups/helmetlukuhaaste

Musahaasteen Facebook-ryhmä:

www.facebook.com/groups/138722470005254/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helmet-lukuhaaste:

Helmet.fi:n päätoimittaja Iina Soininen, iina.soininen@hel.fi, puh. 040 358 2780 ja
kirjastonhoitaja Riikka Utriainen, riikka.utriainen@espoo.fi puh. 043 824 5304


Pieni lukuhaaste:

Kirjastopedagogi Marjukka Peltonen, marjukka.peltonen@espoo.fi, puh. 050 467 2771

Helmet-musahaaste:

Musiikkikirjastonhoitaja Viivi Tulkki, viivi.tulkki@espoo.fi, puh. 046 877 1835

Kuvat

Helmet-lukuhaaste kuvituskuva Annie Spratt Unsplash
Helmet-lukuhaaste kuvituskuva Annie Spratt Unsplash
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Marjut Saloniemi

Viestintäkoordinaattori

Espoon kaupunginkirjasto

PL 3611

02070 ESPOON KAUPUNKI

puh. 050 3036937

marjut.saloniemi@espoo.fi

www.helmet.fi

www.kulttuuriespoo.fi

www.espoo.fi/kirjastoTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme