Vaasan kaupunki - Vasa stad

Helmikuussa kaksi etäluentoa sekä virtuaaliopastus kaupungin museoissa

Jaa

Vaasan kaupungin museot järjestävät ajankohtaisten näyttelyiden luentoja, joihin voi osallistua myös etäyhteydellä. Helmikuussa järjestetään luennot kahtena lauantaina 6.2. ja 20.2. Etäluennolle pääsee museon Facebookin kautta.

Ensimmäinen luento lauantaina 6.2. klo 13 striimataan Kuntsin modernin taiteen museon Facebook-sivulla. Kuvataideakatemian dekaani Hanna Johansson pitää asiantuntijaluennon otsikolla Taiteen sääpäiväkirja. Luennolla tutustutaan nykytaiteen ilmiöihin ja se liittyy Kuntsin modernin taiteen museon näyttelyyn Sääennuste tulevaisuudelle, joka on esillä 14.2. saakka. Luento on suomenkielinen.

Toinen luento lauantaina 20.2. klo 13 toteutetaan Tikanojan taidekodin Facebookissa. Visavuoren museosäätiön museonjohtaja Pälvi Myllylä luennoi aiheesta Olli ja Bucklan – taiteilijaparin tarina. Luennolla tutustutaan taiteilijapari Olga Gummerus-Ehrströmin ja Eric O. W. Ehrströmin elämään ja kuullaan myös Olgan eli Ollin nuoruudesta Vaasassa. Luento on suomenkielinen.

Pohjanmaan museo järjestää Runebergin päivän kunniaksi teemaopastuksen perjantaina 5.2. klo 14 ruotsiksi ja klo 15 suomeksi. Kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) kävi triviaalikoulua Vaasassa. Triviaalikouluaiheiselle kierrokselle pääsee tutustumaan myös etänä. Virtuaalinen opastus lisätään Pohjanmaan museon Vimeo-tilille ja Facebook-sivulle.

Molemmille luennoille ja kierrokselle voi osallistua myös paikan päällä museoissa. Luennolle ja kierrokselle mahtuu mukaan 9 ensimmäistä. Museossa noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeita ja asiakkaita kehotetaan kasvomaskien käyttöön. Myös museon henkilökunta käyttää kasvomaskeja.

Vaasan kaupungin museot pidättävät oikeuden muutoksiin ohjelmassa.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme