Restel OyRestel Oy

HelmiSimpukan uudistettu ruokalista sai suomalaisen työn tunnuksen

Jaa

Avainlippu-tunnus myönnettiin HelmiSimpukan hiljattain uudistetulle ruokalistalle. Listan perustana ovat kotimaiset, laadukkaat raaka-aineet, ja ruoka tehdään asemilla itse, omassa keittiössä omien kokkien johdolla.

HelmiSimpukan ruokalista uudistettiin keittiömestari Arto Rastaan johdolla.
HelmiSimpukan ruokalista uudistettiin keittiömestari Arto Rastaan johdolla.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt HelmiSimpukka Ravintoloiden uudelle ruokalistalle Avainlippu-tunnuksen. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä ja kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

HelmiSimpukan ruokalista uudistettiin keittiömestari Arto Rastaan johdolla viime syksynä. Uusi menu on sekä suomalaisempi että kansainvälisempi. Valikoimaa selkeytettiin ja listalle tuotiin rakastettuja klassikoita, jotka maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Sen vastapainoksi listalla on annoksia, joissa maistuvat niin lähi-idän mausteet kuin suomalainen syyssatokin.

Annosten perustana ovat tuoreet, laadukkaat raaka-aineet. Listan kaikki pääraaka-aineet korvattiin kotimaisilla tuotteilla. Nyt lihat, kalat, siipikarja, maitotuotteet ja kasvikset hankitaan kaikki suomalaisilta toimittajilta.

Kasvisruokailijat ja vegaanit on huomioitu annoksilla, joissa pääraaka-aineena on suomalainen kasvisruokainnovaatio nyhtökaura -– sitä saa esimerkiksi pizzassa ja hampurilaisessa.

“Kuluttajatutkimuksissa suomalaisuuden arvostus on viime vuosina noussut. On hienoa, että HelmiSimpukoissa on haluttu panostaa kotimaisuuteen. Avainlippu on aina merkki suomalaisesta työstä. Lisäksi Avainlippu-merkityn tuotteen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia,” kertoo Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu.

”Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä. Uskon, että juuri näitä asioita myös HelmiSimpukka haluaa Avainlipun kautta omille asiakkailleen viestiä”, Mentu sanoo.


Ravintolatasoista ruokaa laadulla ja ammattitaidolla

HelmiSimpukassa ruoka tehdäänkin joka päivä itse, omassa keittiössä.
“Meillä on kaikissa HelmiSimpukka Ravintoloissa ammattitaitoiset kokit, jotka tekevät ruoan itse alusta loppuun. Tämä tarkoittaa valmiutta ja osaamista tehdä laadukasta, monipuolista ja herkullista ruokaa moneen makuun”, HelmiSimpukan ketjujohtaja Tarja Kuittinen toteaa.

“Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että ruoka tehdään asemilla itse, eikä ruoanlaitto tarkoita mitään valmispussien availua”, ruokalistauudistusta vetänyt keittiömestari Arto Rastas kertoo.

Rastas kehitti listalle kolme kokonaan uutta reseptiä. Vegaaninen falafelannos on tukevoitettu avokadohummuksella ja aiolilla, makkaraperunat saivat mausteisen säväyksen savusuolasta ja tulisista soosseista ja possu Arto Rastaan tapaan tarkoittaa suussasulavan pehmeäksi kypsytettyä porsasta siitakesienten, lehtikaalin ja punaviinikastikkeen kanssa.

“Minun kantava ruokafilosofiani on se, että hyvä ruoka ei katso ympäristöä, vaan sitä voidaan tehdä missä vain. Tarvitaan vain laadukkaat raaka-aineet ja intohimoinen kokki, joka rakastaa työtään ja kunnioittaa asiakasta”, Rastas sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarja Kuittinen, ketjujohtaja
HelmiSimpukka -ketju
Restel Liikenneasemat Oy
Puh. 040 556 2517
S-posti: tarja.kuittinen@restel.fi

Reetta Mentu, markkinointipäällikkö
Suomalaisen Työn Liitto
Puh. 050 561 5030
S-posti: reetta.mentu@suomalainentyo.fi

Kuvat

HelmiSimpukan ruokalista uudistettiin keittiömestari Arto Rastaan johdolla.
HelmiSimpukan ruokalista uudistettiin keittiömestari Arto Rastaan johdolla.
Lataa
Avainlippu-tunnus myönnettiin HelmiSimpukan hiljattain uudistetulle
ruokalistalle.
Avainlippu-tunnus myönnettiin HelmiSimpukan hiljattain uudistetulle ruokalistalle.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Restel Oy
Restel Oy
Hämeentie 19
00500 HELSINKI

http://www.restel.fi

HelmiSimpukka-ketju tarjoaa tiellä liikkujille kattavat palvelut ja hyvää ruokaa ympäri Suomen. HelmiSimpukka Ravintola ja Express -asemat sijaitsevat jo yli 90:llä Shell- ja St1-huoltoasemalla ympäri Suomen.
www.helmisimpukka.fi

Restel Oy on suomalainen ravintola-alan yritys, johon kuuluu noin 170 ravintolaa, työllistäen yli 2 600 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ravintoloita ovat BURGER KING®-, Taco Bell-, Rax Pizzabuffet-, HelmiSimpukka-, O'Learys-, Wanha Mestari-, Hemingway's -ravintolat sekä Food&Events Tapahtumaravintolat.

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä noin 4000 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua.

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä, vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme