Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingfors går in för ett nytt sporrande arvode för att sätta fart på rekryteringen av barnträdgårdslärare

Jaa

I åratal har det rått brist på såväl svensk- som finskspråkiga barnträdgårdslärare i Helsingfors. Nu prövas nya metoder i rekryteringen. Helsingfors inför ett nytt sporrande engångsarvode på 1 000 euro för nya barnträdgårdslärare.

För närvarande arbetar cirka 1 400 fastanställda barnträdgårdslärare i Helsingfors stad. Staden söker ordinarie barnträdgårdslärare och specialbarnträdgårdslärare till 260 uppdrag. Lönenivån för barnträdgårdslärare i Helsingfors är den samma som i de övriga kommunerna i huvudstadsregionen och i genomsnitt i hela landet.

Helsingfors fostran och utbildning betalar ett engångsarvode på 1 000 euro till nyanställda barntrådgårdslärare efter prövotiden, som är sex månader. I belöningssystemet för barnträdgårdslärare ingår också alla andra avlönings- och belöningsformer som ansluter sig till Helsingfors stads belöningssystem. Helsingfors följer också ett resultatpremiesystem för de anställda och staden erbjuder sina anställda personalförmåner, såsom personalbostäder.

Ansökningstiden för de svenska barnträdgårdsläraruppdragen löper till 26.3.2018 kl. 16 och för de finska till 23.4.2018 kl. 16.00. Ansökan lämnas in på helsinkirekry.fi

Närmare upplysningar:

Direktören för småbarnpedagogik Satu Järvenkallas, satu.jarvenkallas@hel.fi, tfn 09 310 43368

Arbetskraftsplaneraren Riikka Heloma, riikka.heloma@hel.fi, tfn 09 310 42704

Yhteyshenkilöt

Informationschef Essi Eranka
essi.eranka@hel.fi
tfn 040 5681369

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Sektorn för fostran och utbildning ansvarar för småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasieutbildningen, den finska yrkesutbildningen och den fria bildningen i Helsingfors. Sektorn består av fyra servicehelheter: småbarnspedagogik, grundläggande utbildning, gymnasie- och yreksutbildning och fritt bildningsarbete samt svenska tjänster. Till sektorn hör dessutom förvaltningsenheter.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme