Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingforsare belönas med pris på Helsingforsdagen

Jaa

Helsingfors firar sin 468 födelsedag på Helsingforsdagen den 12 juni. Till festdagens ära fylls hela staden av över hundra avgiftsfria evenemang.

Helsingforsdagen 2013. Foto: Lauri Rotko
Helsingforsdagen 2013. Foto: Lauri Rotko

Borgmästare Jan Vapaavuori öppnar Helsingforsdagen under morgonkaffet vid Esplanadestraden kl. 9. Därefter förflyttar sig borgmästaren traditionsenligt till Kvinnokliniken för att gratulera den första babyn som fötts på Helsingforsdagen samt babyns föräldrar. Stadin Slangi ry belönar på traditionellt sätt Stadin Kundi och Friidu på Esplanadestraden ca kl. 12.

Mottagningsrummets balkong på stadshuset är öppen för allmänheten kl. 14–16. På balkongen kan man träffa Helsingfors stads borgmästare och de biträdande borgmästarna.

Borgmästaren står värd för Helsingforsdagens fest på Bio Rex i Glaspalatset kl. 17.30 framåt. Under festen belönas olika aktörer i Helsingfors. Dessa helsingforsare har utmärkt sig inom idrott, vetenskap, konst och kultur.

Under Helsingforsdagens fest delas följande priser ut:

  • Helsingforsmedaljer i guld för meriterade medborgare (10 personer)
  • Årets Helsingforsidrottare
  • Årets unga Helsingforsidrottare
  • Årets Helsingforstränare
  • Årets helsingforsiska idrottsförening
  • Årets kulturpris
  • Årets konstnärspris (3 personer)
  • Helsingfors vetenskapspris

För kännedom till medierna: Namnen på de helsingforsare som prisbelönas under Helsingforsdagens fest meddelas medierna med embargo i ett pressmeddelande på morgonen måndagen den 11 juni. Uppgifterna får publiceras den 12 juni.

#helsingforsdagen #helsingforsföralla
#helsinkipäivä #helsinkikaikille
#helsinkiday #helsinkiforall


Mer information:

Borgmästarens program och tidtabeller
Kontaktchef Sanna-Mari Jäntti
Stadskansliet
tfn 0400 536 581
sanna-mari.jantti@hel.fi

Helsingforsdagens program
Evenemangsproducent Marianne Saukkonen
Helsinki Marketing
marianne.saukkonen@hel.fi
tfn 040 334 7148

Mirva Harju
Informatör
Stadskansliet
tfn 040 358 2975
mirva.harju@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Helsingforsdagen 2013. Foto: Lauri Rotko
Helsingforsdagen 2013. Foto: Lauri Rotko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Helsingissä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa on puutteellinen – sulkemisia ei ole tiedossa15.3.2019 10:45:37 EETTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Yhteensä 43 päiväkodille ei ollut lainkaan haettu rakennuslupaa ja puutteita löytyi myös kaupungin omista päiväkodeista. Valmistelu esitutkintapyyntöön on valmisteilla ainakin Ankkalampi Oy:stä. Pormestarin mukaan kaupunki varmistaa, että tilanne saadaan kuntoon syksyyn mennessä.

Kuusi suurinta kaupunkia: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista tulee jatkaa asukkaiden tarpeista lähtien kuntapohjaisesti, hallitusti ja vaiheittain sekä alueelliset lähtökohdat huomioon ottaen12.3.2019 19:51:06 EETTiedote

Sosiaali- ja terveyspalveluja tulee rakentaa asukkaiden, ei hallinnon tarpeisiin Jo vuosia on pyritty sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuden, laadun ja yhdenvertaisuuden parantamiseen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitsemiseen. Nykyisen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän keskeisiä ongelmia ovat ongelmat palveluihin pääsyssä sekä erityisesti pienimpien kuntien taloudellinen kantokyky ja liian pieni väestöpohja. Uudistamista on toistaiseksi pyritty tekemään liian hallintolähtöisesti - tuloksetta. Palvelujen parantaminen edellyttää kuuden suurimman kaupungin näkemyksen mukaan keskittymistä jatkossa nimenomaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, ilman laajamittaista ja muita toimialoja koskevaa hallinnon uudelleen järjestämistä. Mittavien kokonaisuudistusten toteuttaminen on yhä vaikeampaa maailman monimutkaistuessa ja muutosnopeuden kasvaessa. Koko julkista palvelujärjestelmää, ja sen hyvin toimivia osia ei ole syytä remontoida, vaan keskittää

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme