Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin Balalaikkaorkesteri tulkitsee balalaikan historiaa

Jaa

Helsingin työväenopiston musiikinopetuksen yhteydessä toimiva Helsingin Balalaikkaorkesteri konsertoi 8. marraskuuta Opistotalossa Kalliossa. Konsertissa nähdään koululaisten pienoisnäytelmä.

Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto
Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto

Helsingin Balalaikkaorkesteri soittaa Balalaikan historia -konsertissaan 8. marraskuuta musiikkikappaleita eri aikakausilta. Venäläisten kansansoittimien tarinaa tuodaan esille musiikin lisäksi myös teatterin keinoin.

Kappaleiden välissä nähdään humoristinen pienoisnäytelmä balalaikkojen ja domrien kehittymisestä orkesterikäyttöön. Näyttelijöinä on vantaalaisen Lehtikuusen koulun 5. luokan oppilaita. Näytelmän on ohjannut orkesterin domransoittaja ja konserttimestari Pentti Yrjänäinen. Kapellimestarina toimii Gennadi Klykov.

Balalaikan historia -konsertti:

Pe 8.11. klo 18, Opistotalo, juhlasali, Helsinginkatu 26

Konsertin kesto noin 60 min.

Vapaa pääsy. Ohjelma 5 euroa.

Helsingin Balalaikkaorkesteri on perustettu vuonna 1910, ja siinä on tällä hetkellä noin 25 soittajaa. Orkesteria johtaa Gennadi Klykov. Vakituisina laulusolisteina toimivat Heli Jormanainen ja Slava Druzhinin. Orkesteri on maailman toiseksi vanhin edelleen toimiva venäläisten kansansoittimien orkesteri. Se toimii nykyään osana Helsingin työväenopistoa. Harjoitukset ovat Vuotalossa keskiviikkoisin, ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Esiintymisiä on vuosittain noin kymmenen kertaa. Suomen lisäksi orkesteri on esiintynyt myös Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Portugalissa ja tietenkin Venäjällä.

Lisätiedot:

Pentti Yrjänäinen
pentti.yrjanainen@gmail.com

puh. 044 288 2742

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto
Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

- varhaiskasvatus ja esiopetus
- perusopetus
- lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
- ruotsinkieliset palvelut
- hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 16.6.202012.6.2020 11:15:46 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kevään viimeinen kokous pidetään tiistaina 16. kesäkuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslista Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa useita päiväkotien ja koulujen tilahankkeita. Esityslistalla olevat päiväkotien tilahankkeet: lausunto Malmilla sijaitsevan päiväkoti Marmorin sisäilmakorjausten hankesuunnitelmasta lausunto Kalliossa sijaitsevan päiväkoti Kalevan korvaavien tilojen hankesuunnitelmasta tarveselvitys Pasilassa osoitteeseen Lavakatu 1 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Malmilla osoitteeseen Jäkälätie 11 toteutettavasta päiväkodista tarveselvitys Kannelmäessä osoitteeseen Soittajantie 10 toteutettavasta päiväkodista Muut lautakunnan esityslistalla olevat tilat: tarveselvitys Kruunuvuorenrannan palvelurakennukseen sijoittuvasta peruskoulusta, päiväkodista ja leikkipuistosta lausunto Roihuvuoren ala-asteen ja esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme