Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin Balalaikkaorkesteri tulkitsee balalaikan historiaa

Jaa

Helsingin työväenopiston musiikinopetuksen yhteydessä toimiva Helsingin Balalaikkaorkesteri konsertoi 8. marraskuuta Opistotalossa Kalliossa. Konsertissa nähdään koululaisten pienoisnäytelmä.

Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto
Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto

Helsingin Balalaikkaorkesteri soittaa Balalaikan historia -konsertissaan 8. marraskuuta musiikkikappaleita eri aikakausilta. Venäläisten kansansoittimien tarinaa tuodaan esille musiikin lisäksi myös teatterin keinoin.

Kappaleiden välissä nähdään humoristinen pienoisnäytelmä balalaikkojen ja domrien kehittymisestä orkesterikäyttöön. Näyttelijöinä on vantaalaisen Lehtikuusen koulun 5. luokan oppilaita. Näytelmän on ohjannut orkesterin domransoittaja ja konserttimestari Pentti Yrjänäinen. Kapellimestarina toimii Gennadi Klykov.

Balalaikan historia -konsertti:

Pe 8.11. klo 18, Opistotalo, juhlasali, Helsinginkatu 26

Konsertin kesto noin 60 min.

Vapaa pääsy. Ohjelma 5 euroa.

Helsingin Balalaikkaorkesteri on perustettu vuonna 1910, ja siinä on tällä hetkellä noin 25 soittajaa. Orkesteria johtaa Gennadi Klykov. Vakituisina laulusolisteina toimivat Heli Jormanainen ja Slava Druzhinin. Orkesteri on maailman toiseksi vanhin edelleen toimiva venäläisten kansansoittimien orkesteri. Se toimii nykyään osana Helsingin työväenopistoa. Harjoitukset ovat Vuotalossa keskiviikkoisin, ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Esiintymisiä on vuosittain noin kymmenen kertaa. Suomen lisäksi orkesteri on esiintynyt myös Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Portugalissa ja tietenkin Venäjällä.

Lisätiedot:

Pentti Yrjänäinen
pentti.yrjanainen@gmail.com

puh. 044 288 2742

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Larkovirta
viestintäsuunnittelija
mari.larkovirta@hel.fi
puh. 09 310 88599

Kuvat

Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto
Kuva: Helsingin Balalaikkaorkesterin arkisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä.
Toimialalla on neljä palvelukokonaisuutta ja hallinto.

  • varhaiskasvatus ja esiopetus
  • perusopetus
  • lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö
  • ruotsinkieliset palvelut
  • hallinto

Toimintaa ja hallintoa johtaa toimialajohtaja Liisa Pohjolainen. Koko toimiala toimii kasvatus- ja koulutuslautakunnan alaisuudessa. Lautakunnassa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin ammatti- ja aikuisopisto mukana Young Entrepreneurs Skills -tapahtumassa9.10.2019 17:03:32 EESTTiedote

Stadin ammatti- ja aikuisopisto toteuttaa verkostoyhteistyössä Young Entrepreneurs Skills -tapahtuman 15.–17.10.2019 Helsingin kaupungintalolla. Tapahtumassa nostetaan esiin yrittäjyys opiskelijoiden ja yrittäjyyskasvatuksen verkoston kautta. Tapahtuma on osa Euroopan ammattitaitoviikkoa. Syyslomalaisille tapahtuma tarjoaa upean kattauksen kiinnostavia yrittäjätarinoita, asiantuntijapuheenvuoroja, tietoiskuja ja työpajoja – tervetuloa oppimaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme