HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin Bussiliikenne ja Nobina Finland voittivat ajettavakseen Helsingin bussilinjoja

Jaa

Nyt ratkaistu kilpailukierros tuo Helsingin liikenteeseen 16 kokonaan uutta, vähäpäästöistä bussia. Kaikki 48 bussia ovat matalalattiaisia ja kaikissa on matkustamon ilmastointi ja ajotavanseurantajärjestelmä.

Kuva: HSL/ Lauri Eriksson
Kuva: HSL/ Lauri Eriksson

HSL:n hallitus ratkaisi tiistaina bussiliikenteen tarjouskilpailun 43/2018. Mukana oli kaksi kilpailukohdetta.

Helsingin bussiliikenne voitti ajettavakseen 31 auton liikenteen Helsingin linjoille 14, 17, 18, 18N ja 24. Nobina Finland voitti 17 auton liikenteen Herttoniemen suunnan linjoille 80, 81, 82, 82B ja 83. Molemmat yhtiöt liikennöivät jo nyt voittamiaan linjoja. Tarjoukset vertailtiin niiden kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella.

Helsingin linjoille on tulossa 16 uutta, vähäpäästöistä bussia vuoden 2019 alusta alkaen. Kaikki nyt ratkaistun kilpailukierroksen 48 bussia ovat matalalattiaisia ja kaikissa on matkustamon ilmastointi ja ajotavanseurantajärjestelmä. Kilpailukierroksen busseista 16 on uusia, tiukimman eli Euro6-päästönormin täyttäviä busseja, jotka tuottavat muita vähemmän pienhiukkaspäästöjä. Lisäksi liikenteessä on kaksi vähäpäästöistä hybridibussia.

”Suosimme HSL:n bussiliikenteen hankintojen tarjousvertailussa ratkaisuja, jotka vaikuttavat ilmanlaatuun vähentämällä sekä haitallisia lähipäästöjä että hiilidioksidipäästöjä. Tavoitteena on, että HSL:n liikenne on lähes päästötöntä 2025”, sanoo joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila.

Kilpailutettujen linjojen sopimuskausi alkaa vuoden 2019 alussa ja kestää kaksi vuotta. Sopimuksiin sisältyy enintään kahden vuoden jatko-optio, minkä käyttäminen edellyttää muun muassa hyvin hoidettua liikennettä.  Optiovuosilla varaudutaan myös kilpailutettujen linjojen mahdollisiin muutoksiin.

Nyt ratkaistun kilpailukierroksen liikenteen laajuus on ensi vuonna noin 2,8 miljoonaa linjakilometriä ja liikenteeseen tarvitaan arkipäivisin 48 bussia. Liikenteen osuus on noin 4 prosenttia HSL:n tilaaman bussiliikenteen linjakilometreistä ja 3 prosenttia automäärästä. HSL:n järjestämässä liikenteessä ajetaan vuosittain yhteensä noin 91 miljoonaa linjakilometriä. Liikenteeseen tarvitaan arkisin 1215 autoa.

Yhteyshenkilöt

Mika Häyrynen, ryhmäpäällikkö, HSL, puhelin: 040 505 5294
Tero Anttila, joukkoliikenneosaston johtaja, HSL, puhelin: 050 555 2932

Kuvat

Kuva: HSL/ Lauri Eriksson
Kuva: HSL/ Lauri Eriksson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 17.4.201817.4.2018 12:40Tiedote

Kokouksen esityslistan voi lukea täältä: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2018524 Bussiliikenteen tarjouskilpailun 43/2018 ratkaisu HSL:n hallitus ratkaisi tiistaina bussiliikenteen tarjouskilpailun 43/2018. Mukana oli kaksi kilpailukohdetta. Helsingin bussiliikenne voitti ajettavakseen 31 auton liikenteen Helsingin linjoille 14, 17, 18, 18N ja 24. Nobina Finland voitti 17 auton liikenteen Herttoniemen suunnan linjoille 80, 81, 82, 82B ja 83. Molemmat yhtiöt liikennöivät jo nyt voittamiaan linjoja. Tarjoukset vertailtiin niiden kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. Asiasta tiedotetaan erillisellä tiedotteella. Linkki esityslistaan: http://hsl01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2018524-2 Arabian ja Kalasataman alueen bussilinjojen muutokset Hallitus päätti vaihtoehdosta, jossa linja 55 kulkee Arabian kautta. Se tarjoaa vaihdottoman yhteyden Kalasatamaan Arabiasta, Vanhastakaupungista ja Koskelasta. Hallitus päätti myös

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme