Diakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitoksen hätämajoitus päättyi

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos kiittää yhteistyökumppaneitaan kuluneesta talvesta. Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämä hätämajoitus sulki ovensa vappuna.

”Majoituksessamme on talven ajan ollut keskimäärin 140 - 150 ihmistä joka yö”, yksikönjohtaja Mika Paasolainen sanoo. 

Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämä majoitus on tarkoitettu ensisijassa Romaniasta ja Bulgariasta tulleen niin sanotun liikkuvan väestön majoittamiseen. Heitä olikin HDL:n hätämajoituksen käyttäjistä tänä talvena 93 prosenttia, ja toiseksi eniten yöpyneistä oli Suomen kansalaisia. Majoittuneet edustivat kaikkiaan 30:a kansallisuutta. 

Hätämajoitusta järjestetään joka talvi lokakuun alusta vappuun. Sitä rahoittaa Helsingin kaupunki. 

Helsingin Diakonissalaitos haluaa, että Suomi tekee vastuullista maahanmuuttopolitiikkaa. 

”Liikkuvan väestön tuleminen Helsinkiin on seurausta siitä, että romanit ovat Euroopassa köyhimmistä köyhimpiä. He tulevat Suomeen etsimään parempaa elantoa, ja kerjäläiskysymyksen ratkaiseminen edellyttää koko Euroopan laajuista yhteistyötä. Siksi haluamme, että Suomi ottaa romaniväestön ihmisoikeuskysymykset agendalleen EU-puheenjohtajakaudellaan. Liikkuvalla väestöllä pitää myös olla mahdollisuus ansainta elantonsa muuten kuin kerjäämällä. Me Helsingin Diakonisaalaitoksella tarjoamme heille keikkatyötä perustamamme keikkapoolin kautta Työtä ja toivoa -hankkeessa”, Helsingin Diakonissalaitoksen Mika Paasolainen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön johtaja Mika Paasolainen, p. 050 502 7659
Hirundon ja hätämajoituksen lähiesimies, Borislav Borisov, p. 050 366 5158

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme