DiakonissalaitosDiakonissalaitos

Helsingin Diakonissalaitos osallistuu Pride-viikkoon

Jaa

Helsingin Diakonissalaitos on mukana tänään alkavalla Helsinki Pride-viikolla. "Olemme iso sosiaali- ja terveysalan toimija, ja haluamme että yhdenvertaisuus toteutuu kaikissa palveluissamme. Siksi on tärkeää, että henkilökuntamme ymmärtää paremmin myös sateenkaariaiheita ja moninaisuuden kirjoa", Helsingin Diakonissalaitoksen henkilöstöjohtaja Mari Rautiainen sanoo.

Teemaviikon aikana Diakonissalaitoksen konsernin henkilöstölle järjestetään koulutusta sateenkaarisensitiivisestä työstä, ja henkilökunnalle jaetaan myös Seta ry:n tuottamaa materiaalia.

"Haluamme ohjata henkilökuntaamme hoksaamaan, mitä sateenkaarisensitiivinen työ esimerkiksi tuottamissamme vanhus-, nuoriso- tai päihdekuntoutuspalveluissa tarkoittaa. Korostamme kaikessa työssämme asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden huomioimista, ja haluamme, että se toteutuu nykyistä paremmin myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen osalta. Tunnistamme, että meillä on tässä vielä opittavaa", Rautiainen toteaa.

Myös laki velvoittaa työnantajia huolehtimaan yhdenvertaisuuden toteutumisesta sekä työyhteisössä että palveluiden tuottamisessa.

"Tutkimusten perusteella tiedämme, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat sosiaali- ja terveydenhuollossa ennakkoluuloja ja syrjintää. Haluamme omalta osaltamme varmistaa, että tässä tapahtuu muutos parempaan", Mari Rautiainen sanoo.

Henkilökunnan koulutuksen lisäksi Helsingin Diakonissalaitos on lauantaina mukana Helsinki Pride -kulkueessa omalla ryhmällään, jonka teemana on Rohkeasti ihmisarvon puolesta. Pride-kulkue on mielenilmaus ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta. Sateenkaariväelle nämä eivät ole vielä tämänkään päivän Suomessa itsestäänselvyys.

"Diakonissalaitoksen työn tavoitteena on, että jokaisella on mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. Tätä viestiä haluamme tuoda vahvasti esiin myös Pride-viikolla."

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Mari Rautiainen
henkilöstöjohtaja
p. 050 431 6002

Laura Niemi
viestintäjohtaja
p. 050 373  8602

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa tuotamme vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autamme niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme