Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin elinkeinojaosto aloittaa

Jaa

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto pitää ensimmäisen kokouksensa maanantaina 26.6.2017. Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa.

Elinkeinojaoston tehtävänä on

• ohjata kaupungin elinkeino-, kilpailukyky-, maahanmuutto- ja työllisyyspolitiikkaa sekä kansainvälistä yhteistyötä,

• päättää elinkeinopolitiikan, kilpailukyvyn, työllisyydenhoidon, maahanmuuton, kansainvälisten asioiden, kaupunkimarkkinoinnin ja korkeakouluyhteistyön periaatteista ja seurata niiden toteutumista sekä

• päättää innovaatiorahaston käytöstä ja kaupungin omistamien yritys- ja teollisuustonttien varaamisesta elinkeinotoiminnan tarpeisiin.

Elinkeinojaosto käsittelee myös liikenteeseen, keskustan kehittämiseen, yritys- ja tapahtuma-alueisiin ja kasvuinvestointeihin liittyviä asioita. Jaosto saa tilannekatsauksia ja seuraa keskeisten hankkeiden etenemistä.

Elinkeinojaoston jäsenet:

  • puheenjohtaja Jan Vapaavuori, kok. (varajäsen Pia Pakarinen, kok.)
  • Jenni Pajunen, kok. (Wille Rydman, kok.)
  • Daniel Sazonov, kok. (Arja Karhuvaara, kok.)
  • varapuheenjohtaja Anni Sinnemäki, vihr. (Otso Kivekäs, vihr.)
  • Sanna Vesikansa, vihr. (Reetta Vanhanen, vihr.)
  • Ozan Yanar, vihr. (Maria Ohisalo, vihr.)
  • Kaarin Taipale, SDP (Tomi Sevander, SDP)
  • Suldaan Said Ahmed, vas. (Anna Vuorjoki, vas.)
  • Silja Borgarsdóttir Sandelin, RKP (Marcus Rantala, RKP)

Elinkeinojaoston ensimmäinen kokous pidetään maanantaina 26.6.2017.
Esityslista löytyy torstaina 22.6.2017 noin klo 14 elinkeinojaoston sivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirpa Jyrkänne
Viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunki
Kaupunginkanslia Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 64514 ja 040 334 7054
sirpa.jyrkanne@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vahvoja näyttöjä Helsingin kaupungin kotoutumistyössä18.12.2017 07:00Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus myönsi erillismäärärahan turvapaikanhakijoiden kotoutumisen edellytysten ja maahanmuuttajien hyvän kotouttamisen varmistamiseksi vuonna 2016. Helsingin kaupunki juhlistaa tiistaina 19. joulukuuta kello 9 alkaen hankkeiden onnistumisia kaupungintalon juhlasalissa. Tilaisuudessa hankkeen 2016–2017 toiminnot esitellään laaja-alaisesti sekä jaetaan toimivia ideoita kotouttamistyöhön.

Helsinki on asiantuntijoiden kaupunki15.12.2017 09:57Tiedote

Helsingin työpaikkojen ammattirakenteelle on ominaista erityisasiantuntija- ja asiantuntijatehtävissä työskentelevien korkea osuus. Heitä on noin puolet kaikista Helsingin työpaikoista. Lukumääräisesti pääkaupungin suurimpia työllistäjiä ovat kuitenkin palvelualat, joiden asiakaskunta koostuu pääasiassa oman alueen asukkaista ja kaupungissa työssäkäyvistä. Helsingin erikoisuus muuhun Suomeen verrattuna ovat pitkälle erikoistuneet palvelualat, jotka useasti liittyvät informaatiosektoriin. Näitä aloja ovat elokuva- ja tv-toiminta, kustannustoiminta, tietojenkäsittelyalat, mainonta sekä tutkimus ja kehittäminen. Elinkeinoelämän kehityksen ja tehokkuuden kannalta tärkeät rahoitustoiminnan, laki- ja laskentatoimen sekä liikkeenjohdon konsultointipalveluja tarjoavien alojen työpaikat ovat myös voimakkaasti keskittyneet Helsinkiin.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti lausunnosta valinnanvapauslakiehdotukseen13.12.2017 21:30Tiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto teki periaatepäätöksen lausunnoksi maan hallituksen esitysluonnoksesta, joka koskee lakia asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Valtuusto päätti lausunnosta pitkän keskustelun ja kahden äänestyksen jälkeen. Valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran esittämä lisäys lausuntoon hyväksyttiin äänin 66-2. Lisäyksen mukaan kaikki tuottajat osallistuvat yhtäläisesti opetuksen ja tutkimuksen kustannuksiin (lausunnon kohdassa 130). Valtuutettu Daniel Sazonovin vastaehdotus hävisi äänestyksessä äänin 59-22.

International House Helsinki -palvelulla vilkas avajaisviikko12.12.2017 10:00Tiedote

Pääkaupunkiseudulle hiljattain muuttaneita kansainvälisiä osaajia ja Uudenmaan alueella toimivia työnantajia palveleva International House Helsinki (IHH) keräsi ensimmäisen toimintaviikkonsa aikana päivittäin noin parisensataa kävijää. Valtaosa asiakkaista on maistraattiin saapuvia väestötietojärjestelmään rekisteröityjiä, jotka voivat nyt samalla käynnillä hyödyntää kaupungin maahanmuuttoneuvonnan, Verohallinnon, Kelan, TE-toimiston ja Eläketurvakeskuksen palveluita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme