Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin ensimmäinen uusien kansalaisten juhla syyskuussa

Jaa

Helsingin kaupunki on kutsunut kaikki vuonna 2016 Suomen kansalaisuuden saaneet täysi-ikäiset helsinkiläiset kansalaisuusjuhlaan 5. syyskuuta. Tilaisuus järjestetään Musiikkitalossa kello 17.30 alkaen. Kutsuttavia oli yhteensä noin 1 500.

Kansalaisuusjuhlaa vietetään Helsingissä Suomi 100 -juhlavuonna ensimmäistä kertaa. Tilaisuuden isäntä ja avauspuhuja on pormestari Jan Vapaavuori.

”Suomen 100-vuotissyntymäpäivä on kaikkien suomalaisten yhteinen juhla, josta kertoo jo hankkeen tunnukseksi valittu ”Yhdessä”. Maassamme luodaan jatkuvasti uudenlaisia perinteitä ja kohtaamisen tapoja. Juuri tämä vuosi on hyvä ajankohta myös Helsingin ensimmäisen kansalaisuusjuhlan järjestämiselle”, pormestari Vapaavuori toteaa.

Yhteinen juhla yksi tapa vahvistaa aktiivista kansalaisuutta

Uudet kansalaiset ovat Suomelle tärkeitä. Kansalaisuusjuhla on myös yksi tapa vahvistaa aktiivista kansalaisuutta, johon Helsingissä pyritään uudella osallisuus- ja vuorovaikutusmallilla.

”Parempaa ja kansainvälisempää Helsinkiä rakennetaan yhdessä. Kaupungin toimintojen ja palveluiden kehittämisessä halutaan ottaa mukaan niin vanhojen kuin uusienkin kansalaisten asiantuntemusta ja osaamista”, Vapaavuori kertoo.

Juhlaohjelmassa myös kansalaisuuden saaneen puhe

Kansalaisuusjuhla alkaa kahvitarjoilulla ja ohjelmassa on puheiden lisäksi musiikki- ja tanssiesityksiä. Juhlan juontaa Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä. Tilaisuuden aikana kuullaan myös kansalaisuuden saaneen puhe.

Kansalaisuusjuhlan kutsut postitettiin 1. elokuuta ja ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 22. elokuuta. Vieraat voivat ottaa kutsuun tai tilaisuuteen liittyvissä kysymyksissä yhteyttä Helsingin kaupunginkansliaan osoitteeseen asukasyhteistyo(at)hel.fi tai puhelimitse numeroon 09 310 11112.


Lisätietoja

Helsingin kaupunginkanslia,

maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela, puh. 09 310 25565 tai s-posti: ilkka.haahtela(at)hel.fi

vuorovaikutuspäällikkö Johanna Seppälä, puh. 09 310 79780 tai s-posti: johanna.M.seppala(at)hel.fi

asukasyhteistyöpäällikkö Titta Reunanen, puh. 09 310 23437 tai s-posti: titta.reunanen(at)hel.fi

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336, 050 547 5706
laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset14.2.2018 21:57Tiedote

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme