Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin ja Tallinnan yhteistyö liikenteen kehittämisessä jatkuu vahvana

Jaa

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori vierailee parhaillaan Tallinnassa ja tapaa Tallinnan pormestari Taavi Aasin. Molemmat pormestarit osallistuivat tänään Tallinnassa järjestettyyn FinEst Link -hankkeen seminaariin, jonka yhteydessä julkistetun selvityksen tuloksista käy ilmi, että Helsingin ja Tallinnan välinen nopea tunneliyhteys toisi laajamittaisia yhteiskunnallisia ja taloudellisia hyötyjä paitsi molemmille kaupunkiseuduille ja valtioille, myös kasvumahdollisuuksia koko Euroopalle.

”Helsinki ja Tallinna ovat kumpikin kansantalouksiensa vetureita, joiden menestys säteilee koko maahan. Kaupunkien vahvasti integroituneiden työmarkkinoiden myötä Helsingin satamasta on kasvanut matkustajamäärältään maailman suurin. Liikenneyhteyksien sujuvuus on edellytys kaksoiskaupunkikehityksen jatkumiselle tulevaisuudessa. Tunnelivaihtoehdon perusteellinen selvittäminen on tässä tilanteessa luontevaa”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.

FinEst Link -projekti on keskittynyt Helsingin ja Tallinnan välisten liikenneyhteyksien parantamiseen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Lisäksi projektissa on arvioitu tunneliyhteyden toteuttamisen edellytyksiä sekä tunnelin sosioekonomisia vaikutuksia Helsinki–Tallinna-kaksoiskaupungin kehitykselle.

Hyvin toimiva liikenne on oleellinen osa Helsinki–Tallinna-kaksoiskaupunkia. Helsingin satamien kautta kulkevien liikennevirtojen kasvu vahvistaa koko pääkaupunkiseutua ja kaksoiskaupunkia. Tunnelisuunnitelmat kertovat osaltaan siitä, kuinka tärkeänä kaksoiskaupungin sisäisen liikenteen toimivuus nähdään.

Pääkaupunkiseudun ja Tallinnan alueella asuu yhteensä noin kaksi miljoonaa asukasta, joten yhdessä alue muodostaa keskikokoisen eurooppalaisen metropolin.

Kuvamateriaalia

FinEst Link -seminaarin kuvia julkaistaan myöhemmin tänään tähän aineistokoriin.
Kuvat: Kimmo Brandt.

Laura Itävaara
viestintäkoordinaattori
Helsingin kaupunginkanslia
Talous- ja elinkeinoviestintä
Puh. (09) 310 36336, 050 547 5706
laura.itavaara@hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunginsihteeri Victor Andersson, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 050 358 1271, s-posti: victor.andersson@hel.fi

Pormestarin erityisavustaja Lotta Backlund, puh. 040 531 3076,
s-posti: lotta.backlund@hel.fi

Erityisasiantuntija Ulla Tapaninen, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 050 525 8131,
s-posti: ulla.tapaninen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki 5G -tukiasemien muotoilukilpailun voittajaksi valittiin Stadika10.1.2019 17:00Tiedote

Helsingin kaupunki, Elisa ja Nokia etsivät yhteistyössä muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon kanssa tyylikästä mallia Helsinki 5G -tukiasemille ja -verkkoympäristölle. Syyskuussa 2018 julkistetussa muotoilukilpailussa haettiin uniikkia ja helposti monistettavaa ulkoasuratkaisua, jota voitaisiin soveltaa Helsingin katukuvassa. Parhaiten kilpailun kriteerit täytti Stadika-niminen ehdotus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme