Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin järjestöyhteistyötä koskeva kysely on avattu

Jaa

Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan uutta järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten jakamisen mallia. Kaupunki haluaa kuulla näkemyksiä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen uudesta neuvotteluvelvoitteesta sekä järjestöjen toimintaedellytysten sekä vaikutusmahdollisuuksien tukemisesta. Kerro kantasi -palvelussa on avoinna 4.-11.5.2022 helsinkiläisille järjestöille suunnattu kysely, jolla selvitetään järjestökentän näkemyksiä yhteistyöstä.

Kuva: Helsingin kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunki

Kaupunki valmistelee uutta järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten jakamisen mallia. Kaupunki haluaa kuulla myös näkemyksiä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen uudesta neuvotteluvelvoitteesta sekä järjestöjen toimintaedellytysten ja vaikutusmahdollisuuksien tukemisesta.  

Kuuleminen liittyy Helsingin kaupungin kansliapäällikön asettaman työryhmän työskentelyyn, joka laatii ehdotuksen kaupunkiyhteisestä järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten jakamisen mallista sekä avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla. Tarkastelussa on myös asukasosallisuuden ja asukasyhteistyön mallit.  

Työskentely liittyy käynnissä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistukseen Helsingissä. 

Suomenkielinen verkkokysely löytyy täältä.

Verkkokyselyn lisäksi kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä yhteiseen keskustelutilaisuuteen kaupungintalolle 10.5.2022 kello 17.30-21. Aiheesta kiinnostuneita järjestöjä pyydetään ilmoittautumaan tästä linkistä. Paikalle toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä. Tilaisuuteen mahtuu 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. 

Sote-järjestöavustusten hakijoille järjestetään webinaari samana päivänä ennen yhteistilaisuutta. Lisätietoa webinaarista löytyy sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta.   

Lisätietoja: 

Linkki suomenkieliseen kyselyyn

Uutinen 29.4.2020 Helsingin kaupunki kuulee järjestöjä sote-uudistuksen järjestöyhteistyön valmistelussa 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Osallisuus- ja neuvontayksikön päällikkö Seppälä Johanna, Helsingin kaupunginkanslia p. 040 3345974, johanna.m.seppala@hel.fi

Projektiasiantuntija Outi Sivonen, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, p. 040-626 4962, outi.sivonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäasiantuntija Maisa Hopeakunnas, Helsingin kaupunginkanslia, p. 050 509 6410, maisa.hopeakunnas@hel.fi

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki
Kuva: Helsingin kaupunki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset kokevat kotikaupunkinsa edelleen turvalliseksi12.5.2022 09:56:47 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 lopussa toteutetussa laajassa turvallisuuskyselyssä Helsinki koettiin yhä pääosin turvalliseksi kaupungiksi. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kaupunki on yleisesti turvallinen tai vähintään melko turvallinen. Omalla asuinalueellaan 92 prosenttia vastaajista kokee olonsa yleisesti ottaen turvalliseksi, ja 76 prosentin mukaan oma asuinalue on turvallinen myös myöhään viikonloppuiltaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme