Helsingin tapahtumasäätiö

Helsingin juhlaviikonloppu toi taiteen sisäpihoille, kaduille ja koteihin yli 30 korttelikonsertin voimin

Jaa

Helsingin juhlaviikonloppu levittäytyi 21.–23. elokuuta poikkeuksellisen laajasti ympäri kaupungin. Yli 30 intiimin korttelikonsertin lisäksi Juhlaviikonloppu tarjosi yli 17 tuntia striimattavaa konserttisisältöä, josta suurin osa on yhä nähtävissä verkossa. Viikonlopun esitykset keräsivät yli 260 000 katsojaa.

Korttelikonsertissa Maria Ylipää ja Niko Kumpuvaara c: Saara Autere
Korttelikonsertissa Maria Ylipää ja Niko Kumpuvaara c: Saara Autere

Viikonloppuna juhlittu Helsingin juhlaviikonloppu tarjosi yli 30 korttelikonserttia sisäpihoilla ja taloyhtiöissä ympäri Helsingin, joista osa nähtiin myös verkon ja television välityksellä. Juhlaviikonlopun striimattavissa konserteissa esiintyivät Arvo Pärtin Passio-teoksen esittäneen Helsingin kamarikuoron lisäksi muun muassa Tasavallan Presidentti, Erja Lyytinen, Jesse Markin, Ruusut ja Pariisin Kevät sekä laaja joukko klassisen musiikin ja jazzin eturivin nimiä kuten Elina  Vähälä, Marzi Nyman, defunensemble, Tölöläb, Elifantree sekä Jukka Perko ja Senja Rummukainen

Yhteensä striimattavaa konserttisisältöä lähetettiin viikonlopun aikana yli 17 tuntia. Helsingin juhlaviikonloppu ja sen ennakko-ohjelma työllisti lähes 200 taiteilijaa erityisesti vapaalta kentältä. Koko taiteilijalistaus on tutustuttavissa täällä.

Johdantona Juhlaviikonloppuun eri puolilla kaupunkia jaettiin lisäksi elokuun aikana lähes 300 henkilökohtaista Taidelahjaa, joita esittivät kotimaiset muusikot, runoilijat ja esittävän taiteen ammattilaiset. Taidelahjat tilattiin ja toimitettiin saajilleen varta vasten kehitetyn sovelluksen avulla, joka jaettiin avoimena lähdekoodina tapahtumajärjestäjien käyttöön ympäri maailman.  

Myös kaupungin digitaaliset mainospinnat valjastettiin yhden viikon ajaksi taiteen käyttöön, kun seitsemän nuorta pohjoismaista taiteilijaa toi teoksensa vierailulle Helsinkiin. Open Art Gallery -katugalleria toteutettiin yhteistyössä pohjoismaisen Platform GÁTT -verkoston kanssa. 

Korttelikonserttien, Taidelahjojen ja Open Art Galleryn kautta Helsingin juhlaviikonlopun ohjelma levittäytyi poikkeuksellisen laajasti jokaiseen Helsingin suurpiirin lännestä itään ja etelästä pohjoiseen. Paikan päällä esityksiä seuranneiden asukkaiden lisäksi Ylen kanavilla, HS Livessä sekä tapahtuman verkkosivuilla jaetut lähetykset keräsivät yli 260 000 katsojaa ja kuulijaa. Suurin osa viikonlopun striimatusta ohjelmasta on yhä seurattavissa HS Livessä ja Yle Areenassa. 

”Taidelahjat ja korttelikonsertit saivat niin ilahtuneen vastaanoton, että niitä jatketaan osana ensi vuoden Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Haluamme luoda uusia tapoja tuoda taidetta ihmisten lähelle. Taide kuuluu kaikkialle,” sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Tapahtumakokonaisuuteen kuului myös rajatun yleisömäärän live-esityksiä, jotka ovat edelleen koettavissa. Yhteistyössä Nykytaiteen museo Kiasman kanssa toteutettu Mika Vainion näyttely 50 Hz jatkuu tammikuuhun 2021. Juhlaviikonloppuna ensi-iltansa saaneet Homo Homo Sapiens Galleria Rankassa sekä Laila Suomen kansallisoopperassa jatkavat esityskauttaan syyskuuhun saakka.

Helsingin juhlaviikonloppu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Taidelahjat jaettiin yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa, ja HS Live välitti Tasavallan Presidentin keikan lisäksi Lasten jamit sekä korttelikonserttien tunnelmat laajemmalle yleisölle. Elisa Kulmassa nähtiin joukko Facebookin kautta striimattavia etkokeikkoja, ja Open Art Galleryn teoksia nähtiin viikon ajan Clear Channelin ja Hok-Elannon kauppojen digipinnoilla. Juhlaviikonloppuna Prismoissa koettiin lisäksi yllättäviä korttelikonsertteja. OP:n Hipot tanssittivat perheen pienimpiä Lasten jameissa, ja OP:n arvosoittimien haltijat ilahduttivat Taidelahja-esityksillä Juhlaviikkojen tutuilla tapahtumapaikoilla. Accenture oli puolestaan mukana mahdollistamassa Taidelahjojen sovellusta.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 19.8.–5.9.2021. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan keväällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvapankki medialle osoitteessa pressi.helsinkifestival.fi (tunnus: pressi, salasana: huvila)

Kuvat

Korttelikonsertissa Maria Ylipää ja Niko Kumpuvaara c: Saara Autere
Korttelikonsertissa Maria Ylipää ja Niko Kumpuvaara c: Saara Autere
Lataa
Korttelikonsertissa Erja Lyytinen c: Pietari Purovaara
Korttelikonsertissa Erja Lyytinen c: Pietari Purovaara
Lataa
Korttelikonsertissa Ruusut c: Pietari Purovaara
Korttelikonsertissa Ruusut c: Pietari Purovaara
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin juhlaviikonloppua mahdollistamassa ovat pääyhteistyökumppanit Helsingin Sanomat, Elisa ja OP, sponsorit Accenture, HOK-Elanto ja Clear Channel sekä palvelukumppanit PunaMusta, Heku ja Renault. Tapahtumaa on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.  

Helsingin juhlaviikonloppu on Helsingin tapahtumasäätiön tuottama tapahtuma. Helsingin tapahtumasäätiön tavoitteena on tehdä Helsingistä entistä vetovoimaisempi ja toimivampi tapahtumakaupunki. Helsingin tapahtumasäätiö kuuluu Helsingin kaupunkikonserniin.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomaan Markkinat perutaan pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen vuoksi27.11.2020 12:46:26 EETTiedote

Helsinki on siirtynyt pandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen, ja kaikki yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kielletty 30.11. alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5.12. Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa. Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien eri kumppanien ennakkotyötä, ja tapahtuma kerää yhteen satoja toimijoita luomaan joulun Helsinkiin. Helsingin tapahtumasäätiö kunnioittaa tehtyä työtä ja korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Peruutuksesta aiheutuu Helsingin tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron mittavat tappiot. “Kovimmin peruutus iskee kuitenkin markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein sata pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka. Tutkimme nyt tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti

Strömmingsmarknaden introducerar strömmingsdelikatesser på Salutorget och på restaurangerna28.9.2020 08:50:00 EESTTiedote

Strömmingsmarknaden ordnas på traditionellt sätt på Salutorget i Helsingfors den 4–10 oktober. Nästan 30 fiskare från olika håll i Finland säljer strömmingsprodukter i båtar och försäljningsstugor. Skärgårdstorget, som byggs bredvid Salutorget, bjuder dessutom på andra höstsmaker och hantverksprodukter. Även restaurangerna i Torgkvarteren bjuder på strömming.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme