Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kantakaupungin ajankohtaisia suunnitelmia esitellään verkkotilaisuudessa 27. huhtikuuta

Jaa

Kantakaupunki uudistuu – suunnitteilla on useita hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista mittavaan täydennysrakentamiseen. Keskustan toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi suunnittelemme ja kohennamme myös liikennettä, puistoja ja historiallisia arvoympäristöjä. Tervetuloa kuulemaan keskustan ja kantakaupungin ajankohtaisista suunnitteluhankkeista Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuuteen 27.4. kello 17 alkaen.

Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Kaartin Lasaretin suunnitelma.  Kuva: SARC Architects
Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Kaartin Lasaretin suunnitelma. Kuva: SARC Architects

Tilaisuudessa asiantuntijamme kertovat lyhyesti kantakaupungin tulevaisuuden suunnitelmista. Saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee kantakaupungin alueella ja mitä uutta on rakenteilla.

Verkkotilaisuuden alussa esittelemme asemakaavoja, joiden valmisteluun voi juuri nyt kertoa oman mielipiteensä. Näitä ovat esimerkiksi Kaartin Lasaretti, Kruununhaan kotisatama sekä Unioninkatu 28. Kerromme myös Makasiininrannan kilpailun tilanteesta, Katajanokanrannan suunnittelusta sekä Autotalon laajennuksen kehittämisvarauksesta. Esittelyiden jälkeen vastaamme Kerro Kantasi –palvelussa esitettyihin ennakkokysymyksiin sekä illan aikana chatissa esitettäviin kysymyksiin.

Illassa kuullaan myös kattava paketti ajankohtaisista liikenne- ja katuhankkeista kuten Mannerheimin katusuunnitelmista Taka-Töölössä. Lisäksi kerromme sähköpotkulautojen pysäköintikokeilusta ja kuinka keskustan muutamia katuja elävöitetään kesäkaduiksi.

Liikenteen keskusteluosuuden jälkeen suuntaamme katseet rakentuvaan kaupunkiin. Perehdymme esimerkiksi Hesperian ja Hakasalmen puistojen suunnitteluun. Lisäksi kuulemme missä tilanteessa Laakson yhteissairaalan ja Garden Helsinki –hankkeet ovat. Illan päätteeksi kuullaan kaupungin taloyhtiöille tarjoamasta energianeuvonnasta ja miten OmaStadi-hankkeiden toteutusta voi seurata.

Illan aikana voit kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Voit olla mukana koko illan tai valita ohjelmasta sinua kiinnostavat osat, illan tallenne on myös katsottavissa jälkikäteen tekstitettynä.

Tilaisuuden ohjelma ja liittymislinkki löytyvät tilaisuuden verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön vuorovaikutusasiantuntijat

Anu Hämäläinen
anu.hamalainen@hel.fi
p. 09 310 37396

Anna Hurmeranta
anna.hurmeranta@hel.fi
p. 09 310 34808

Kuvat

Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Kaartin Lasaretin suunnitelma.  Kuva: SARC Architects
Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Kaartin Lasaretin suunnitelma. Kuva: SARC Architects
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunki kunnostaa lintuvesiä Ruovikosta lentoon -hankkeessa23.5.2022 09:03:38 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungilla on käynnistynyt Ruovikosta lentoon -Helmi-hanke, jossa keskitytään lintuvesien ja rantojen elinympäristöjen tilan parantamiseen. Hankkeen aikana tehdään käytännön hoitotoimia, jotka edesauttavat linnustoa ja muuta luonnon monimuotoisuutta. Samalla saadaan arvokasta tietoa järviruo’on talvileikkuusta ja ruokomassan hyödyntämisestä sekä kehitetään eri toimijoiden yhteistyötä. Hanketta rahoitetaan valtakunnallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 19.5.202219.5.2022 19:03:51 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 19.5.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 9.6.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme