Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kantakaupungin ajankohtaisista suunnitelmista keskustellaan verkkotilaisuudessa 6. lokakuuta

Jaa

Kantakaupunki uudistuu – suunnitteilla on useita hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista mittavaan täydennysrakentamiseen. Keskustan toimivuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi suunnitellaan ja kohennetaan myös liikennettä, puistoja ja historiallisia arvoympäristöjä. Alueen suunnitteluhankkeita esitellään Uutta kantakaupunkia -verkkotilaisuudessa 6.10. kello 17 alkaen.

Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Suvilahden tapahtumakorttelin suunnitelma.  Kuva. Suvilahti Event Hub, voittajaehdotus Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Suvilahden tapahtumakorttelin suunnitelma. Kuva. Suvilahti Event Hub, voittajaehdotus Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

Tilaisuudessa kaupungin asiantuntijat kertovat lyhyesti kantakaupungin tulevaisuuden suunnitelmista. Saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee kantakaupungin alueella ja mitä uutta on rakenteilla.

Verkkotilaisuuden ensimmäisen tunnin aikana käsittelemme ajankohtaisia ja puhuttavia kaavoitushankkeita – tilannekatsaus saadaan muun muassa Suvilahden tapahtumakorttelista, Teollisuuskadun akselin hankkeista, Jätkäsaaren ja Ruoholahden kaavoista, Eteläsataman suunnittelusta sekä Kampin vanhoista asemakaavoista, jotka päivitetään nykypäivään. Puistohankkeiden esittelyn jälkeen on varattu aikaa asukkaiden Kerro kantasi –palvelussa esittämiin ennakkokysymyksiin sekä tilaisuuden chat-kysymyksiin.

Illan jälkimmäisessä osuudessa kuullaan kattava paketti ajankohtaisista liikenne- ja katuhankkeista. Lisäksi esittelyssä on mm. keskustan raitiolinjat, pyöräliikenteen kehittämisohjelma ja sähköautojen latauspisteet. Esittelyssä on myös Helsingin uusi pysäköintipolitiikan luonnos, jota voi parhaillaan kommentoida Kerro kantasi –palvelussa.

Liikenteen keskusteluosuuden jälkeen kuullaan kulttuuriympäristöohjelmasta ja energiarenessanssista sekä kantakaupungin rakennushankkeista kuten Kasin katutöistä, Senaatintorin valaistuksen uusimisesta ja Laakson sairaalasta. Stadiluotsi kertoo myös samana keskiviikkona käynnistyvästä Omastadi-äänestyksestä, johon on varattu 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdotusten toteuttamiseen.

Illan aikana voit kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Voit olla mukana koko illan tai valita ohjelmasta sinua kiinnostavat osat, illan tallenne on myös katsottavissa jälkikäteen tekstitettynä.

Tilaisuuden ohjelma ja liittymislinkki löytyvät tilaisuuden verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunkiympäristön vuorovaikutussuunnittelijat:

Anu Hämäläinen
anu.hamalainen@hel.fi
p. 09 310 37396

Anna Hurmeranta
anna.hurmeranta@hel.fi
p. 09 310 34808

Kuvat

Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Suvilahden tapahtumakorttelin suunnitelma.  Kuva. Suvilahti Event Hub, voittajaehdotus Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Uutta kantakaupunkia –tilaisuudessa esitellään mm. Suvilahden tapahtumakorttelin suunnitelma. Kuva. Suvilahti Event Hub, voittajaehdotus Contiki / Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme