Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan esityslista on julkaistu - Aiheina vuoden 2017 tulosbudjetti, vuoden 2018 talousarvioehdotus ja uudet päiväkodit

Jaa

Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu toista kertaa tiistaina 29.8.2017 klo 16.00 alkaen.

Esityslista on julkaistu toimialan päätöksenteon sivulle. Lautakunnan kokouksen aiheina ovat muun muassa:

  • kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tulosbudjetti 1.6. – 31.12.2017
  • talousarvioehdotus 2018 ja taloussuunnitelmaehdotus 2018–2020
  • Päiväkoti Ebeneserin toiminnan käynnistäminen
  • Päiväkoti Lapinmäen korvaavaa uudisrakennusta koskevan tarveselvityksen hyväksyminen ja lausunnon antaminen hankesuunnitelmasta

Entisten virastojen budjetit on siirretty uudelle toimialalle

Kasvatuksen ja koulutuksen tulosbudjetin loppusumma vuodelta 2017 on yhtä suuri kuin toimintansa lopettaneiden varhaiskasvatusviraston, opetusviraston, suomenkielisen työväenopiston ja ruotsinkielisen työväenopiston vuoden 2017 tulosbudjetit yhteen laskettuna vähennettynä 1.1 - 31.5. käytetyillä määrärahoilla. Lisäksi määrärahoista on siirretty noin 1,1 miljoonaa euroa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle, jolle siirtyy samalla vastuu koulujen ja oppilaitosten liikuntatilojen ulkopuolisesta käytöstä. Siirretyllä määrärahalla rahoitetaan ulkopuolisesta käytöstä syntyviä menoja, kuten valvontaa ja tilojen varaamista.

Toimialan vuoden 2018 talousarvioehdotus on yli 1,1, miljardia euroa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan käyttötaloudenmenoraami raami vuodelle 2018 on runsaat 1,1 miljardia euroa. Tämä on vajaat 10 miljoona euroa eli 0,9 % enemmän verrattuna vuoden 2017 määrärahoihin.  Tuloraami on 66 miljoonaa euroa, mikä vastaa vuoden 2017 tuloraamia.  Uusi kaupunkistrategia ei ollut käytössä talousarvioehdotusta laadittaessa, joten strategia huomioidaan vielä vuoden vaihteessa lautakunnan käsiteltäväksi tuotavassa toimialan vuoden 2018 tulosbudjetissa.

Vuoden 2018 talousarvioehdotuksessa on varauduttu asiakasmäärän kasvuun ja digitalisaatio-ohjelman jatkumiseen. Varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelujen kysyntä tulee kasvamaan voimakkaasti - helsinkiläisten 1-18-vuotiaiden lasten ja nuorten määrä kasvaa vuosina 2018-2020 noin 5 300 lapsella ja nuorella eli 5 %.  Vuonna 2020 joka neljäs lapsi on vieraskielinen. Myös yli 18-vuotiaiden helsinkiläisten määrä kasvaa, mikä korostaa toimialan elinikäisen oppimisen tehtävää. Ehdotuksessa on varauduttu erityistä tukea tarvitsevien ja maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten määrän kasvuun. 

Varhaiskasvatuksessa uusia päiväkoteja

Helsingissä varhaiskasvatusikäisten määrä kasvaa ja kaupunki lisää varhaiskasvatuspaikkoja.

Kokouksessa on esityksenä päiväkoti Ebeneser, joka tarjoaa 42 tilapaikkaa alueella 8 (Alppiharju-Vallila-Pasila-Vanhakaupunki).  Ebeneser on rakennuksena legendaarinen, sillä nykyisessä rakennuksessa aloitti päiväkoti jo vuonna 1908. Lisäksi tiloissa on koulutettu lastentarhanopettajia aina 1990-luvulle asti. Viime vuosina talossa on toiminut mm. Lastentarhamuseo. Kaupunki vuokraa päiväkotitilat Ebeneser-säätiöltä.  Ebeneser-talossa käynnistyi remontti keväällä 2017, jonka yhteydessä parannetaan muun muassa ilmanvaihtoa ja lisättiin wc-tiloja. Päiväkodin yhteydessä on aidattu piha ulkoilua varten. Näin tilat aiempaa paremmin tulevat vastaamaan nykyisiä päiväkotitiloille asetettuja vaatimuksia. Toiminta alkaa remontin valmistumisen jälkeen lokakuussa 2017. 

Ebeneser-päiväkodin lisäksi Helsingin varhaiskasvatus yhdessä kaupunkiympäristön kanssa uudisrakentaa päiväkoti Lapinmäen, joka tarjoaa 160 paikkaa. Päiväkoti Lapinmäen (osoite Kangaspellontie 6, 00350 Helsinki, kortteli 29068/5) uudisrakentaminen on suunniteltu käynnistyvän keväällä 2018 ja valmistuvan kesällä 2019.  Lapinmäki vastaa Munkkiniemi-Pitäjänmäki varhaiskasvatusalueen tarpeisiin, sillä väestöennusteen mukaan lasten määrä kasvaa alueella noin 160 lapsella vuosina 2016–2026.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Talous: Tero Vuontisjärvi, talous- ja suunnittelupäällikkö, puhelin: 310 80295, tero.vuontisjarvi(a)hel.fi

Uudet päiväkodit: Carola Harju, erityissuunnittelija, puhelin: 310 42542, carola.harju(a)hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto.

Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme