Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin katurakentamisen kausi käynnistyy

Jaa
Katutöiden painopiste on tulevana kesänä Mannerheimintiellä, jonka suurremontti käynnistyi maaliskuun alussa. Samalla kadulla jatkuvat myös raitiotien rakentamiseen liittyvät katutyöt Ruskeasuon kohdalla. Vuonna 2023 alkavista hankkeista huomattavimmat sijoittuvat Hämeentien pohjoispäähän ja Itäväylälle.
Kuva: Susa Junnola
Kuva: Susa Junnola

Itäväylällä peruskorjataan ramppisiltoja

Kaksi Itäväylältä Viikkiin johtavaa ramppisiltaa peruskorjataan. Metroradan ylittävien siltojen asfaltoinnit ja vesieristeet uusitaan ja kansien vaurioituneet betonipinnat korjataan tarvittavin osin. Myös siltojen reunapalkit ja kaiteet uusitaan. Muita töitä ovat muun muassa valaistuksen uusiminen ja vaurioituneiden rakenneosien kunnostus.

Työ alkaa huhtikuussa valmistelevilla töillä ja valmistuu lokakuussa. Työn vuoksi toinen silloista joudutaan todennäköisesti sulkemaan tilapäisesti liikenteeltä.

Samaan urakkaan kuuluu myös Talkootien jalankulku- ja pyöräilysillan peruskorjaus Pakilassa. Kesäkaudelle ajoittuva työ voi vaikeuttaa sillalla liikkumista ja tuoda työmaajärjestelyjä myös sillan alitse kulkevalle Kehä I:lle.

Viikin ramppisiltojen peruskorjaus 

Hämeentien perusparannus Kustaa Vaasan tien ja Annalantien välillä

Hämeentien Kustaa Vaasan tien ja Annalantien välisellä osuudella parannetaan jalankulun sekä pyöräilyn edellytyksiä rakentamalla erilliset jalankulku- ja pyörätiet. Kadunvarren pysäköintipaikat ja bussipysäkkien paikat muuttuvat hieman. Lisäksi Annalantien ja Koskelantien välisellä katuosuudella uusitaan maanalaista kunnallistekniikkaa, kuten vesijohtoja, viemäreitä ja kaapeleita.

Kaupunkiliikenne kunnostaa Kustaa Vaasan tien risteyksestä Arabian suuntaan raitiotietä. Muutokset voivat vaikuttaa rakentamisen aikana liikenteeseen niin, että ratikkavuoroja joudutaan korvaamaan busseilla. Rakentaminen alkaa näillä näkymin syksyllä 2023.

Hämeentien perusparannus (Kustaa Vaasan tie - Annalantie)

Mannerheimintien peruskorjaus

Kadun peruskorjaus tehdään kahdessa osassa, ja sen on arvioitu valmistuvan loppuvuonna 2025. Työmaa ulottuu paikoin myös Mannerheimintien poikkikaduille. Tänä vuonna työt painottuvat Postikadun ja Runeberginkadun väliselle osuudelle. Tietoa töiden etenemisestä löytyy kootusti osoitteesta: https://manskunkatutyot.fi

Puistoja, patsaita sekä aukioita kunnostetaan

Vaasanpuistikko sekä sitä reunustavat Pengerpolku ja Vaasanpolku kunnostetaan vuosien 2023–2024 aikana. Valmistelevat työt ovat alkaneet, mutta varsinainen kunnostaminen alkaa arviolta heinäkuun alussa.

Kaisaniemenpuisto uudistuu vaiheittain vuosien 2023–2028 aikana. Töiden edetessä puistoon istutetaan uusia puita ja huonokuntoisia poistetaan. Työt alkoivat helmikuussa muutaman puun poistolla.

Sibeliuksenpuiston länsipuoli kunnostetaan vuosien 2023–24 aikana. Urakassa uusitaan muun muassa Sibelius-monumentin ympäristöä, puistokäytäviä ja leikkipaikka. Puistoon tulee myös uusi kuntoilualue ja koira-aitaus. Työt alkoivat maaliskuussa huonokuntoisten puiden poistolla.

Havis Amanda ja sitä ympäröivä aukio peruskorjataan. Aukio aidataan työmaa-alueeksi vapun jälkeen. Urakka aukiolla kestää arviolta elokuulle 2024.

Kauppatorin tulvasuojausta kohennetaan. Se edellyttää muun muassa tulvaluukkujen rakentamista nykyisiin kaivoihin. Rakentaminen ei vaikuta lauttaliikenteeseen tai torimyyntiin. Itse tulvasuojat tuodaan paikalle tulvaennusteiden mukaisesti.

Lisäksi Helsingissä on alkamassa lukuisia pienempiä ja lyhytkestoisempia katutöitä. Kaikki käynnissä olevat ja alkavat katutyöt löytyvät Helsingin karttapalvelusta. Joukkoliikenteen aikataulut ja poikkeusreitit löytyvät HSL:n verkkosivuilta osoitteesta hsl.fi ja HSL:n muista kanavista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Taskila
Yksikön päällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31015368
liisa.taskila@hel.fi


Jarkko Karttunen
Yksikön päällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 31038360
jarkko.karttunen@hel.fi


Mannerheimintien peruskorjaus:
Antti-Juhani Lehtinen
projektinjohtaja, projektirakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 3103 8872
anttijuhani.lehtinen@hel.fi


Viikin ramppisillat, Kauppatorin tulvasuojelu:
Samuli Sadeharju 
projektipäällikkö 
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 6898174 
samuli.sadeharju@hel.fi 


Hämeentien perusparannus:
Heikki Takainen
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38448
heikki.takainen@hel.fi


Vaasanpuistikko:
Juuso Luoto
tiimipäällikkö, projektirakennuttaminen
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 4803619
juuso.luoto@hel.fi


Kaisaniemenpuisto, Sibeliuksenpuisto:
Sari Niinivirta-Mamonoff
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 050 3760636
sari.niinivirta-mamonoff@hel.fi


Havis Amanda, maanrakennusurakka:
Heikki Kosonen
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
ouh. 040 6402790
heikki.kosonen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Susa Junnola
Kuva: Susa Junnola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Competition seeks an implementer for the island of Puotilanranta2.6.2023 14:20:23 EEST | Press release

The City of Helsinki is looking for a partner for the development and implementation of an island that is to be constructed in Puotilanranta. A new neighbourhood for approximately 2,700 residents is being planned in the area of the current Puotila marina, close to the services of Itäkeskus. One of the districts of the area will take the form of an island, the design and implementation of which will be chosen in this competition. The Urban Environment Committee will discuss the Puotilanranta island competition in its meeting on 6 June 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme