Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kaupungin Kesäsetelin arvo nousee vuonna 2021

Jaa

Helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille jaettavan kesätyösetelin arvo nousee. Kesäseteli jaetaan kouluissa helmikuussa. Kesäsetelillä työllistyi kesällä 2020 vaikeasta koronatilanteesta huolimatta 1279 nuorta.

Helsingin kaupunki jakaa helmikuun alussa jo seitsemättä kertaa kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille kesätyösetelin, jonka arvo nuoren työllistävälle työnantajalle on 325€. Nuorelle maksettava vähimmäispalkka 60 tunnin työstä on 400€. 60h ylittävältä ajalta nuorelle on maksettava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Korona on vaikeuttanut nuorten työllistymistä

Vielä vuonna 2020 setelin arvo työnantajalle oli 300€. Koronakesänä 2020 Kesäsetelillä työllistyi vaikeasta tilanteesta huolimatta 1279 nuorta. Monet työnantajat kommentoivat, että juuri Kesäseteli mahdollisti kesätyöntekijöiden palkkaamisen vaikeassa tilanteessa. Eniten Kesäsetelinuoria työllistivät liikunta- ja vapaa-ajan toimijat sekä ja toimisto- ja mediatyö. Perinteisesti paljon nuoria työllistänyt kahvila- ja ravintola-ala sen sijaan työllisti koronan myötä aiempaa vähemmän.

Helsingin kaupunki tukee nuorten työllistämistä monin tavoin. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalveluihin perustettiin vuoden vaihteessa uusi nuorten työelämätaitojen suunnittelijan vakanssi.

"Kesäseteli on nuorelle usein avain ensimmäiseen työpaikkaan ja parantaa siten työllistymismahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. Poikkeusaika on vaikeuttanut nuorten kesätöiden saantia ja aika on haastava myös monille työnantajille. Toivomme että tulevana kesänä Kesäseteli on entistäkin merkittävämmässä roolissa kesätöiden mahdollistajana. Haluamme rohkaista työnantajia, hyödyntämään nyt Kesätelin tuen ja sen avulla tarjoamaan työkokemuksia nuorille," sanoo nuorten työelämätaitojen suunnittelijana aloittanut Sami Komppula.

Työnantajat voivat tarjota työtä kohdennetusti kesäseteliläisille

Kesäsetelin uudistuneet verkkosivut löytyvät osoitteesta kesaseteli.fi. Sivustolla työnantajat voivat ilmoitella kohdennetusti kesäsetelin omaaville nuorille suunnatuista työpaikoista.

Helsingin Kesäsetelillä nuoria voivat työllistää yritykset, yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat sekä esimerkiksi harrastusseurat ja taloyhtiöt. Valtio, kunta tai yksityinen henkilö sen sijaan ei voi työllistää Kesäsetelillä. Työnantajan ei tarvitse sijaita Helsingissä, eli nuori voi Kesäsetelillä hakea töitä vaikkapa mökkipaikkakunnalta tai naapurikunnasta.

Helsingin kaupunki edellyttää Kesäseteli-työnantajan noudattavan Vastuullinen kesäduuni 2021 -kampanjan periaatteita. Kaupunki osallistuu kampanjaan myös työnantajana ja jatkaa kampanjan kumppanina kesätyökaudella 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sonja Witting
Suunnittelija
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Nuorisopalvelut
sonja.witting@hel.fi
puh. 040 334 7204

Sami Komppula
Suunnittelija
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Nuorisopalvelut
sami.Komppula@hel.fi
puh. 040 487 9126

Kati Hurme
Viestintäsuunnittelija
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Viestintä- ja markkinointipalvelut
kati.hurme@hel.fi
puh. 040 620 4092

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Festivalen Online Bravo! bjuder på virtuella föreställningar för barn och unga5.3.2021 11:20:10 EETTiedote

Lördagen den 6.3.2021 inleds festivalen Online Bravo!, en virtuell scenkonstfestival för barn och unga, dagis- och skolgrupper samt familjer. Festivalen bjuder på högklassig dockteater, cirkus, dans och fysisk teater i form av inspelade eller streamade föreställningar med inhemska och utländska scenkonstnärer. Programmet är gratis. En del av föreställningarna kommer att spelas även i Helsingfors stads kulturhus i höst.

Nuori Taide Helsinki 2021 - nuorten taiteilijoiden yhteisnäyttelyn teosten haku alkanut4.3.2021 14:39:04 EETUutinen

Nuori Taide Helsinki 2021 on 15–26-vuotiaiden nuorten töistä koostuva yhteisnäyttely, joka järjestetään Kanneltalon galleriassa 20.5–23.6.2021. Näyttelyn tavoitteena on vuosittain nostaa esiin vaihtuvien teemojen avulla nuorten ajatuksia, näkökulmia ja osaamista taiteen keinoin. Vuoden 2021 näyttelyn teemana on See the Sea - näe meri, koe taide, joka inspiroituu kesällä avautuvasta Helsinki Biennaalista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme