Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupungin lukioihin ja Stadin ammatti- ja aikuisopistoon noin 4 800 uutta opiskelijaa

Jaa

Helsingin kaupungin ylläpitämissä lukioissa, Stadin ammatti- ja aikuisopistossa ja niiden verkkosivuilla julkaistaan tänään oppilaitoksiin valittujen uusien opiskelijoiden nimet. Kevään yhteishaussa kaupungin 14 lukiosta opiskelupaikan sai yhteensä 2 680 ja Stadin ammatti- ja aikuisopistosta 2 126 opiskelijaa. Vapaita opiskelupaikkoja löytyy vielä Stadin ammatti- ja aikuisopistosta.

Kaupungin lukiot ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto julkaisevat yhteishaussa valittujen uusien opiskelijoidensa nimet verkkosivuillaan sitä mukaa, kun tiedot saadaan Opintopolku-järjestelmästä. Listoilla näkyvät vain ne hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Hakijoille lähetetään kotiin hyväksymiskirje, jossa on tarkemmat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta.

Kaupungin lukioissa ja Stadin ammatti- ja aikuisopistossa on yhteensä 5 577 aloituspaikkaa. Kevään yhteishaussa näille paikoille oli 5 679 ensisijaista hakijaa. Kaikki eivät päässeet ensisijaisesti haluamaansa opiskelupaikkaan, mutta moni pääsee kuitenkin 2.–5. sijalle asettamaansa opiskelupaikkaan.

Kaupungin lukioihin keskiarvorajat 7,42 ja 7,75

Kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 2 680 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 3 347. Suomenkielisiin lukioihin hakijoita oli 2 866 ja ruotsinkielisiin 481.

− Lukiomme ovat edelleen suosittuja. Kaikissa kaupungin lukioissa on joko valtakunnallinen erityistehtävä tai painotus. Erityistehtävän saaneisiin lukioihin haetaan paljon myös muualta kuin Uudeltamaalta, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman.

Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,42 (7,33 vuonna 2018). Ruotsinkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,75 (7,25 vuonna 2018). Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, koska hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Kaupungin lukioita ovat Alppilan lukio, Brändö gymnasium, Etu-Töölön lukio, Gymnasiet Lärkan, Helsingin kielilukio, Helsingin kuvataidelukio, Helsingin luonnontiedelukio, Helsingin medialukio, Kallion lukio, Mäkelänrinteen lukio, Ressun lukio, Sibelius-lukio, Tölö gymnasium ja Vuosaaren lukio.

Kaupungin lukioiden verkkosivut

Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelupaikat täyttyivät suurelta osin

Stadin ammatti- ja aikuisopistosta opiskelupaikan sai 2 126 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 2 332.

Hammastekniikka, lääkeala, sosiaali- ja terveysala, matkailuala sekä elintarvikeala olivat edelleen suosituimpia hakukohteita. Myös turvallisuusala ja hius- ja kauneudenhoitoala kiinnostivat jälleen hakijoita.

Yhteishaussa ensimmäisen kerran hakukohteena olleille puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinnon kotityöpalvelujen (kodinhuoltaja) ja toimitilahuollon (toimitilahuoltaja) osaamisaloille oli myös paljon hakijoita.

Jatkuvan haun kautta vapaille opiskelupaikoille

Yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat hakea jatkuvassa haussa Stadin ammatti- ja aikuisopistoon. Kesän aikana jatkuvan haun ohjauspäivät järjestetään 18.−19.6., 25.−26.6. ja 30.−31.7. Hakijaksi ilmoittautuminen tapahtuu osallistumalla Hattulantien toimipaikassa järjestettävään ohjaus- ja hakupäivään. Kesä- ja heinäkuussa haetaan ensisijaisesti elokuussa alkaviin koulutuksiin, joissa vielä on vapaita aloituspaikkoja.

Lisätietoa jatkuvasta hausta Stadin ammatti- ja aikuisopiston verkkosivuilta, Facebook-sivuilta ja hakutoimistosta.        

Haku valmistaviin koulutuksiin meneillään

Ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret voivat hakea ammatillisiin ja lukio-opintoihin valmistaviin koulutuksiin. Niiden hakuaika päättyy 23. heinäkuuta klo 15.00. Koulutukset alkavat elokuussa. Helsingissä voi hakea ammatilliseen koulukseen valmentavaan koulutukseen (Valma), maahanmuuttajien lukioon valmistavaan koulutukseen (Luva) sekä perusopetuksen lisäopetukseen (kymppiluokka).

Kaikkiin valmistaviin koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Nuorten työpajoille, Helsingin aikuislukioon, oppisopimuskoulutukseen ja Stadin ammatti- aikuisopiston avoimiin opintoihin on jatkuva haku. Nuoret saavat apua ja neuvoja oman koulunsa opinto-ohjaajalta, Stadin ammatti- ja aikuisopiston hakutoimistosta ja Ohjaamosta.

Lisätiedot

  • lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman (suomenkieliset lukiot), puh. 09 310 86342
  • ruotsinkielisen vapaan sivistystyön ja lukiokoulutuksen päällikkö Moa Thors, puh. 09 310 70077
  • rehtori Maria Sarkkinen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, puh. 09 31023149
  • apulaisrehtori Annukka Sorjonen, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, puh. 09 310 84800

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@hel.fi.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin varhaiskasvatukseen tarvitaan lisää työntekijöitä17.6.2019 08:36:53 EESTTiedote

Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuus on jo pitkään ollut haastavaa sekä suomen- että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston ammattibarometrin (3/2019) mukaan varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattipulanimikkeiden kärjessä. Koko maassa varhaiskasvatuksen opettajan tehtävä on ammattibarometrissä sijalla viisi. Helsingissä henkilöstön saatavuuden parantamiseksi on kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tehty paljon eri toimenpiteitä kuten tehostettu rekrytointia, edistetty koulutusta ja uudistettu sijaistoimintaa. Tästä huolimatta henkilöstöä on ollut vaikea saada. ”Tämän hetken arvion mukaan näyttää siltä, että ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa henkilöstötilanne on paikoin kriittinen ja meillä on vaikeuksia saada riittävästi tarvittavaa henkilöstöä. Selvitämme parhaillaan Aluehallintovirastolta yhden ruotsinkielisen päiväkodin tilanteeseen liittyen voiko päiväkotiin palkata henkilöstöpulan vuoksi tilapäisesti myös suomenkielistä henk

Inom Helsingfors småbarnspedagogik behövs fler arbetstagare17.6.2019 08:34:30 EESTTiedote

Tillgången på personal inom småbarnspedagogiken har varit en utmaning en längre tid både inom den finsk- och svenskspråkiga småbarnspedagogiken. Enligt Nylands arbets- och näringsbyrås yrkesbarometer (3/2019) toppar lärare inom småbarnspedagogik listan över de yrken inom vilka det råder brist på sökande. I hela landet ligger lärare inom småbarnspedagogik på plats fem i yrkesbarometern. I Helsingfors har en lång rad åtgärder vidtagits inom fostrans- och utbildningssektorn i syfte att förbättra tillgången på personal, bl.a. har rekryteringen effektiverats ytterligare, utbildningsfrämjande åtgärder vidtagits, vikarieverksamheten förnyats. Trots det har det varit svårt att få personal. ”Enligt en bedömning i nuläget ser det ut som att personalsituationen inom den svenskspråkiga småbarnspedagogiken är ställvis kritisk. Vi har svårigheter att få tillräckligt med personal. Med anledning av situationen i ett svenskspråkigt daghem utreder vi som bäst i samråd med regionförvaltningsverket om ock

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme